Hertha: Dárdai elégedetlen az ajánlattal, felállhat - Kicker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.28. 10:44
null
Az első egyeztetések után még sok a nyitott kérdés a Herthánál (Fotó: AFP)
A német Kicker értesülései szerint eredménytelenül zárultak a szerdai tárgyalások a Hertha BSC labdarúgócsapata és Dárdai Pál között. Az egyeztetések ma tovább folynak, ám a szaklap úgy tudja, Dárdai mind a klub ajánlatával, mind a jövőképével elégedetlen volt.

A Kicker csütörtöki száma arról számol be, hogy a tárgyalások első köre eredménytelenül zárult Dárdai és a Hertha között. A lap szerint a magyar válogatott szövetségi kapitánya elégedetlen az elé tett ajánlattal, valamint nem tetszik neki a felvázolt jövőkép sem.

Mint arról beszámoltunk, a főszponzor Deutsche Bahn a szezon végén lejáró szerződéssel kiszáll a Hertha támogatásából, és utódot még nem talált a klub vezetősége. Ez természetesen befolyásolhatja a játékospiaci tevékenységet is. Dárdai a hírek szerint túl nagynak tartja a Hertha keretét, ráadásul vérátömlesztést tervez – kérdés, a berliniek mennyire engedhetik meg maguknak, hogy esetleg élő szerződésű, magas fizetésű futballistákat is elküldjenek, hiszen így jelentős kompenzációt kell fizetniük. Csak egy kerettag – Marcel Ndjeng – szerződése jár le,őt viszont Dárdai meg szeretné tartani.

„Dárdai nem látja, hogy eléggé értékelnék a munkáját, és rendkívül elégedetlen volt a játékoskeretre vonatkozó tervekkel. Még mindig szerződés köti utánpótlás-együtteséhez, ráadásul szövetségi kapitány a magyar válogatott mellett, így könnyen elképzelhető, hogy az első csapattal – melyet mentalitásban és minőségileg sem talál teljesen megfelelőnek – nem dolgozik tovább” – írja a Kickerre hivatkozva a Spox.

A Berliner Zeitung arról számol be, hogy a klub vezetősége és Michael Preetz klubmenedzser hosszú távon számol Dárdaival. Preetz azon van, hogy a tárgyalások minél hamarabb megegyezéssel záruljanak, ugyanakkor kérdés, hogy Dárdai szakmai kéréseit – a keret megerősítése, gyors és kapura veszélyes játékosok szerződtetése – a Hertha tudja-e finanszírozni.

A Kicker szerint a megegyezés előtti legnagyobb akadály a keretátalakítás kérdése. A magyar edző nem lát maga előtt elég mozgásteret, és kérdésesnek tartja, át tudja-e elvárásainak megfelelően formázni a Herthát. Ha ez nem történik meg, akkor a berlini csapat újra a kiesés ellen harcolhat – Dárdai pedig nyilván nem szeretne olyan kerettel nekivágni a szezonnak, amit nem tudott elképzeléseinek megfelelően alakítani.

A másik nyitott téma Dárdai fizetése, hiszen a fiatal magyar edző még utánpótlás-tréneri bért kap a klubtól. Dárdai segítőjével, Rainer Widmayerrel a Berliner Zeitung szerint már tovább jutottak a tárgyalások; az edző előbb konzultál a családjával, majd a jövő hét elején dönt, hogy aláír-e.

Második tárgyalási kör csütörtökön Dárdai, Preetz és a vezérigazgató Ingo Schiller között – kérdés, hogy az eredménnyel zárul-e.


„Dárdai azon gondolkozik, hogy abbahagyja” – a Kicker cikkének fejléce
„Dárdai azon gondolkozik, hogy abbahagyja” – a Kicker cikkének fejléce
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik