Hertha: Preetz megerősítette, készek véglegesíteni Dárdait

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.26. 22:02
null
Szerdán folytatódnak a megbeszélések Dárdaival (Fotó: Hertha BSC)
A német élvonalbeli Hertha BSC labdarúgócsapatának kedd esti, szezonzáró közgyűlésén Michael Preetz klubmenedzser bejelentette, a berliniek készek új szerződést ajánlani a csapatot a Bundesligában tartó Dárdai Pálnak és segítőjének, Rainer Widmayernek. Aláírásra kedden nem kerül sor, Preetz és Dárdai is megerősítette, hogy a megbeszélések szerdán folytatódnak.

 

A Hertha több mint ezerötszáz klubtagja jelent meg a közgyűlésen, melyen Dárdai Pál a csapat edzőjeként köszönetet mondott a szurkolóknak és mindenekelőtt a játékosoknak, akik „a végsőkig elmentek” a bennmaradás biztosítása érdekében.

„A bennmaradás nem az én érdemem, nem a csapat érdeme, ezt mi mind, együtt csináltuk meg!” – idézi Dárdait a Hertha hivatalos Twitter-csatornája.

Michael Preetz klubmenedzser – aki számos kritikát kapott a klub szezonjával elégedetlen hozzászólóktól – köszönetet mondott Dárdainak és csapatának, illetve a szezon közben leváltott Jos Luhukay vezetőedzőnek és segítőinek is. Preetz elmondta: a klub kész véglegesíteni Dárdai Pál és Rainer Widmayer megbízatását, ugyanakkor a fiatal magyar edző és segítője – a korábbi híreknek megfelelően – csak a szerdai személyes egyeztetés után írhat alá. A tárgyalások során szóba kerül a játékoskeret átalakítása is.

A Hertha jövőjéről is szó esett a közgyűlésen: a patinás berlini csapat főszponzori szerződése véget ér az idény végén a Deutsche Bahnnal, új főtámogatóval egyelőre nincs megállapodás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik