Hertha: „Dárdai, a pénzcsináló” – a pénzügyi vezető dörzsölheti a tenyerét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.17. 09:20
null
Mitchell Weiser (jobbra) piaci értéke 9 millió euró (Fotó: AFP)
Amióta Dárdai Pál (2015 februárjában) átvette a német élvonalban szereplő Hertha BSC irányítását, 18 százalékkal növekedett a keret piaci értéke.

 

„Dárdai Pál, a pénzcsináló” – ezzel a címmel jelent meg a Berliner Kurier cikke, amely arra hívta fel a figyelmet, hogy a szakember több játékosának is jelentősen megnőtt a piaci értéke. A lap azt írja, a Hertha jó szereplése a klub pénzügyi vezetője, Ingo Schiller számára is kecsegtető.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya 2015 februárjában lett a Hertha vezetőedzője, akkor a keret értéke majd' 73 millió volt (a transfermarkt.de adatai alapján). Több mint két évvel később 86 millió euróra taksálják a berlini együttes játékosainak összértékét – azaz csaknem 18 százalékos növekedés mutatható ki.

A piaci érték alapján a Hertha a tizedik a Bundesliga-csapatok rangsorában, ám ennek ellenére a tabellán az Európa-liga-indulást érő ötödik helyen tanyázik a kék-fehér gárda. A cikk szerint ez Dárdai Pált és stábját dicséri.

A futballisták közül a 2015-ben a Bayern Münchentől szerződtetett Mitchell Weiser piaci értéke nőtt legnagyobb mértékben. A korábbi korosztályos német válogatott jobbhátvéd besorolása 2 millió euróról – alig két év alatt – 9 millióra emelkedett. Szintén figyelemre méltó Niklas Stark esete, akit Dárdai Pál kérésére igazolt a Hertha 2015-ben 3 millió euróért a Nürnbergtől. Az ugyancsak volt korosztályos válogatott középpályást jelenleg 8 millió euróra taksálják.

A Hertha-keret két legértékesebb tagja John Anthony Brooks és Vladimír Darida, mindketten 10 millió eurós piaci értékkel bírnak.

Ha a Hertha indulhat az El-ben és bejut a csoportkörbe, a játékosok értéke tovább növekedhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik