I. M. 2020.05.07 14:29 Frissítve: 2020.05.07 15:24

Hertha: bejelentette a klub Dárdai Pál visszatérését

Igaznak bizonyultak a Kicker magazin értesülései: Dárdai Pál egyéves szünet után visszatér a Herthához, és az U16-os csapat edzője, valamint utánpótlás-koordinátor lesz – jelentette be a berlini klub hivatalos honlapján.

Dárdai Pál a Hertha U16-os csapatának edzője lesz (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Dárdai Pál áprilisban a Nemzeti Sportnak adott interjúban már említette, hogy visszatér a Hertha BSC utánpótlásába, majd a Kicker magazin szerdán beszámolt róla, hogy az U16-os csapat edzője lesz, emellett a fiatalabb korosztályok átmenetéért lesz felelős a felsőbb évfolyamokba. A berlini klub csütörtökön hivatalos honlapján is megerősítette a hírt, a 44 éves magyar szakember egy év szünet után újra munkába áll július elsejétől.

„Ahogy tavaly nyáron megállapodtunk, Pál visszatér az akadémiánkra. Nagyon örülünk neki. Szabadsága alatt más kluboktól is megkeresték. Az, hogy ő továbbra is ragaszkodik a nálunk élő szerződéséhez, mutatja, milyen hűséges a Hertha BSC-hez. Mint általában, az egyeztetések hamar lezajlottak vele. Csapatunk, különösen az akadémia, sokat profitálhat az ő edzői tudásából” – idézi a Hertha közleménye Michael Preetz sportigazgatót.

„Nagyon örültem neki, hogy kaptam egy év pihenőt a klubtól, jót tett nekem ez az időszak. Átértékeltem néhány dolgot, és mindenekelőtt feltöltődtem – a Bundesligában töltött négy és fél év nagyon kimerítő volt. Nagyon várom a nyarat, és hogy újra elkezdhessek dolgozni az utánpótlásban. Mindig hangsúlyoztam, hogy szeretek fiatal tehetségekkel együtt dolgozni. Ösztönözni a fiatal tehetségeket, útravalót adni nekik – ez fontos dolog a labdarúgásban. Mivel igazi herthás vagyok, nem volt kérdés, hogy részt veszek én is a részleges fizetéscsökkentésben” – mondta a Hertha honlapjának Dárdai Pál a kinevezése kapcsán.


2020.05.31 14:46:03

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A jég csak az 54. percben tört meg, utána viszont mészárlást tartott a Dortmund. Sancho mesterhármast szerzett.

2020.05.30 16:34:27

Német labdarúgás H. D.

Lewandowski duplázott, így már az összes jelenlegi Bundesliga-csapat ellen van gólja.

2020.05.30 15:11:55

Német labdarúgás H. D.

Dárdai Márton végig a kispadon ült • Bruno Labbadia vezetésével továbbra is veretlenek a berliniek.

2020.05.30 14:38:54

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Éppen a magyar támadó egykori csapatától, a Hoffenheimtől, ráadásul odahaza • Különös rekord az első félidőben.

2020.05.28 15:18:28

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Bélyegezték túl jó embernek, de túl szigorú edzőnek és tekintélyelvű őskövületnek is. Az idő őt igazolta.