Hertha: Az ördög sohasem alszik, mindenre felkészültem - Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.22. 07:51
Az biztos, hogy Dárdai Pál csapata, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha közvetlenül nem eshet ki, de ha vereséget szenved szombaton, akár osztályozós helyen is végezhet. A magyar tréner szerint bármi megtörténhet, játékosainak nem szabad gól nélküli döntetlenre játszani a Hoffenheim otthonában.
„Ha legalább egy pontot szerzünk, akkor minden rendben, nyugodtak lehetünk. Ha nem így lesz, akkor osztályozót kell játszanunk. Ha ott életben maradunk, az sem rossz” – idézi a Bild Dárdai Pált, a Bundesligában egy fordulóval a vége előtt a 13. helyen álló Hertha vezetőedzőjét.

„A közvetlen kiesést jelentő helyeket elkerültük, de bármi megtörténhet. Az ördög sohasem alszik. Mindenre felkészültem, egész héten keményen dolgoztunk. Nem állhatunk be védekezni, nulla-nullára játszani. Ez rossz üzenet lenne a játékosok felé. Természetesen győzni akarunk” – tette hozzá a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Az utolsó fordulót megelőzően a sereghajtó Paderborn 31, a Stieber Zoltánt foglalkoztató Hamburg 32, az osztályozós helyen álló VfB Stuttgart 33, a Hannover és a Freiburg 34, míg a berlini együttes 35 pontos, tehát az utolsó fordulóban a mérkőzések alakulásának függvényében percről percre változhat a tabella állása.

A záró játéknapon a Paderborn a Stuttgartot, míg a Hannover a Freiburgot fogadja. A legnehezebb feladat a 17. helyezett Hamburgra vár, amely a Schalkét látja vendégül. A Hertha Szalai Ádám csapatához, a Hoffenheimhez látogat. Egyes számítás szerint 48 lehetséges forgatókönyv létezik a kiesés elleni harcban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik