Hertha: „Az én hibám lehet” – Dárdai keddre változást ígér

Vágólapra másolva!
2015.10.26. 12:09
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője szerint az ő hibája is, hogy csapata az Ingolstadt elleni hétvégi bajnokin nem mutatott kirobbanó formát, és elsősorban védekezésének köszönhető, hogy 1–0-ra nyert az újonc Ingolstadt vendégeként.

„Nem voltunk fittek és nem voltunk frissek. A fiúk már a szerdai első edzés után jelezték, hogy túl sok volt az intenzív munka, ezért könnyítettem is a délutánin. Az én hibám lehet, de a tréning GPS-adatai azt mutatták, hogy ugyanannyit sétáltak, mint máskor. Talán csak a Schalke elleni K. O. hatása érződött a fejekben” – magyarázta Dárdai Pál az Ingolstadt elleni meccs után. A Schalke ellen 72 percet emberhátárnyban játszott a Hertha, és a hosszabbításban kapott góllal szenvedett vereséget.Dárdai Pál az Ingolstadt elleni meccs után. A Schalke ellen 72 percet emberhátárnyban játszott a Hertha, és a hosszabbításban kapott góllal szenvedett vereséget.

A fáradtság nemcsak a berliniek játékán érződött, számokkal is kimutatható: a találkozó alatt az Ingolstadt játékosai 2.4 kilométerrel többet futottak, mint a Hertha labdarúgói, ráadásul 32 sprinttel és 69 intenzív futással többet mutattak fel, mint a vendégek. Dárdai irányítása alatt hasonló fizikai lépéshátrány egyáltalán nem volt jellemző a Herthára. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint épp ezért nagyon fontos lesz a következő napokban a regeneráció.

„A fiúk már az öltözőben ettek egy kis tésztát az energiaszint helyreállítása érdekében. Természetesen fontos az is, hogy jól aludjanak és megkapják a megfelelő kezeléseket, a kupameccsre fittek leszünk” – mondta az FSV Frankfurt elleni keddi, második fordulós Német Kupa-meccsre utalva az edző. A bajnoki meccsről eltiltott Vedad Ibisevic Frankfurtban visszatérhet a csapatba, ám ezenkívül is lehetnek változások a kezdőben – olvasható a Bildben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik