HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.06.12 10:30 Frissítve: 2017.06.12 10:30

Hertha: „A klub stabil, nem kell eladnunk a legjobbjainkat”

Michael Preetz, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha sportigazgatója egyértelmű célokat határozott meg, ami a klub jövőjét illeti.

 

A szakembert John Anthony Brooks eladása után – mint ismert, Dárdai Pál csapata klubrekordot jelentő 20 millió euróért engedte el az amerikai védőt a VfL Wolfsburghoz – kérdezték a Herthánál várható nyári játékosmozgásról.

Michael Preetz leszögezte, a gárda nem szándékozik több kulcsemberét eladni.

„Ha semmi rendkívüli sem történik, nem gondolom, hogy további játékosokat adjunk el. A célunk az, hogy a csapat erősebb legyen” – szögezte le Preetz, hozzátéve, rengeteg fiatal számára jó példa a berlini fiatalok sikere.

„Davie Selke számára például nagyon fontos volt, hogy látta, ahogy Mitchell Weiser vagy Niklas Stark a német U-válogatottban egyre nagyobb szerepet kap, de például Marvin Plattenhardt is a Herthából jutott el addig, hogy már a Nationalelfbe is meghívták. Az ő fejlődésük, sikerük beindít egy úgynevezett »dominó-hatást«.”

„Továbbra is ezen az úton kell haladnunk – a német fiatalokra támaszkodni, megadni nekik a lehetőséget, hogy itt teljesedhessenek ki. De megnézhetjük Weiser esetét is, igaz, az némileg fordítva nézett ki: a Bayern Münchennél boldogtalan volt, nem mentek jól a dolgai, ezt követően ránézésre talán egyet visszalépett a karrierjében annak érdekében, hogy tovább fejlődhessen egy új környezetben. A tehetségeinket nem máshonnan hozzuk, itt teljesednek ki.”

„Gazdaságilag stabilak és szilárdabbak lettünk – ez hét vagy nyolc éve még teljesen máshogy nézett ki. A 2010-es és a 2012-es lejtmenetből sikeresen kilábaltunk, most pedig már olyan biztató helyzetben van a klub, amelyből tudunk tovább építkezni. A következő években meg akarjuk szilárdítani a helyünket a Bundesliga első harmadában, és azért küzdünk, hogy ehhez a megfelelő feltételeket megteremtsük.”

 

2019.01.17 11:30:25

Német labdarúgás MAROSI GERGELY

Mind a két bajnokesélyes kőkemény mérkőzéssel kezd • Az őszi elsők többsége a salátástálat is vitte.

2019.01.18 09:36:37

Német labdarúgás BABJÁK BENCE

A 82-szeres német válogatott védőnek a neveltetés segített abban, hogy hétköznapi ember maradjon.

2019.01.12 22:24:19

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. Érkezett már egy rekordvétel szélső a bajorokhoz, a kis Hazard és két új Sancho csatlakozhat mellé.

2019.01.10 18:38:13

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Szalai Ádáméktól távozik a svájci labdarúgó, a stuttgartiak nagy örömére viszi magával a kedvesét is.

2019.01.08 00:17:29

Német labdarúgás SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Jellemző kórképe a mai labdarúgásnak.