HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.06.12 10:30 Frissítve: 2017.06.12 10:30

Hertha: „A klub stabil, nem kell eladnunk a legjobbjainkat”

Michael Preetz, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hertha sportigazgatója egyértelmű célokat határozott meg, ami a klub jövőjét illeti.

HIRDETÉS

 

A szakembert John Anthony Brooks eladása után – mint ismert, Dárdai Pál csapata klubrekordot jelentő 20 millió euróért engedte el az amerikai védőt a VfL Wolfsburghoz – kérdezték a Herthánál várható nyári játékosmozgásról.

Michael Preetz leszögezte, a gárda nem szándékozik több kulcsemberét eladni.

„Ha semmi rendkívüli sem történik, nem gondolom, hogy további játékosokat adjunk el. A célunk az, hogy a csapat erősebb legyen” – szögezte le Preetz, hozzátéve, rengeteg fiatal számára jó példa a berlini fiatalok sikere.

„Davie Selke számára például nagyon fontos volt, hogy látta, ahogy Mitchell Weiser vagy Niklas Stark a német U-válogatottban egyre nagyobb szerepet kap, de például Marvin Plattenhardt is a Herthából jutott el addig, hogy már a Nationalelfbe is meghívták. Az ő fejlődésük, sikerük beindít egy úgynevezett »dominó-hatást«.”

„Továbbra is ezen az úton kell haladnunk – a német fiatalokra támaszkodni, megadni nekik a lehetőséget, hogy itt teljesedhessenek ki. De megnézhetjük Weiser esetét is, igaz, az némileg fordítva nézett ki: a Bayern Münchennél boldogtalan volt, nem mentek jól a dolgai, ezt követően ránézésre talán egyet visszalépett a karrierjében annak érdekében, hogy tovább fejlődhessen egy új környezetben. A tehetségeinket nem máshonnan hozzuk, itt teljesednek ki.”

„Gazdaságilag stabilak és szilárdabbak lettünk – ez hét vagy nyolc éve még teljesen máshogy nézett ki. A 2010-es és a 2012-es lejtmenetből sikeresen kilábaltunk, most pedig már olyan biztató helyzetben van a klub, amelyből tudunk tovább építkezni. A következő években meg akarjuk szilárdítani a helyünket a Bundesliga első harmadában, és azért küzdünk, hogy ehhez a megfelelő feltételeket megteremtsük.”

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.10 15:30:34

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A müncheniek kétszer is vezettek Lewandowski góljaival, ám Reus kétszer egyenlített, Paco Alcácer meg döntött.

2018.11.10 10:56:46

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A lipcsei együttes kapusa nagyon örül annak, hogy Willi Orbán a magyar válogatottat választotta.

2018.11.02 23:34:34

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Két lábbal álljunk a földön, és legyünk szenvedélyesek. Mindenkinek a fekete-sárgákért kell égnie. Új játékfilozófiára, egyértelmű identitásra és összetéveszthetetlen játékstílusra van szükségünk.”

2018.10.30 23:51:47

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

ALAPVONAL. „Egyetlen sajtótájékoztató alatt romba döntötték mindazt, amit az elmúlt évtizedek kemény munkájával elértek. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi gyengeséget látok a Bayern vezetőitől.”

2018.10.27 09:37:05

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Nem játszott csúcsformában Dárdai Pál együttese, mégis pontot szerzett • A Bayern nyert Mainzban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS