Hertha: a berliniek választottak – Dárdai Pál az év edzője!

Vágólapra másolva!
2015.12.07. 08:57
null
Dárdai Pál rangos elismerése: ő az első magyar, aki díjat kapott a berlini Év Sportolója választáson (Fotó: AFP)
Dárdai Pál, a Hertha BSC labdarúgócsapatának magyar vezetőedzője végzett az első helyen az edzők között a berlini Év Sportolója választáson. A berlini sportélet legjobbjait 1979 óta díjazzák az évzáró gálán – Dárdai az első magyar sportember, aki bekerült a kiválasztottak közé.

A 36. alkalommal megtartott berlini Év Sportolója gálán az év legjobb férfi és női sportolóját, csapatát és edzőjét díjazták. A legjobb berlini férfi sportoló az ökölvívó Arthur Abraham, a legjobb női sportoló az öttusázó Lena Schöneborn, az év csapata a Füchse Berlin férfi kézilabdagárdája, míg az év edzője a Hertha trénere, Dárdai Pál lett. Dárdai a szavazatok 16.34 százalékát kapta meg, megelőzve a Füchse Berlin edzőit, Erlingur Richardssont és Dagur Sigurdssont, valamint az öttusaedző Peter Deutschot.

A Hertha edzői közül a kétezres években Jürgen Röber, Hans Meyer, Falko Götz, Markus Babbel és Jos Luhukay nyerte el a díjat Dárdai előtt.

„Dárdai Pál Jos Luhukaytól az utolsó előtti helyen vette át a Herthát. Akkor érkezett, amikor az Öreg Hölgynek sürgősen segítségre volt szüksége – magyar szívvel és kék-fehér vérrel, ahogy mondja” – méltatta Dárdait köszöntőjében az RBB Online.

„Csupán tizenegy hónap kellett neki ahhoz, hogy megválasszák az év edzőjének a városban. Februárban vette át a vezénylést klubrekorderként, közönségkedvencként. Decemberben már sosem látott népszerűségnek örvend. A Hertha a Leverkusen legyőzése után a negyedik helyen áll a tabellán – a kieséstől való rettegés helyébe az európai kupaszereplésről szőtt álmok léptek” – írja a Berliner Zeitung.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik