Hamburg: „Most rögtön Budapestre mennék, és visszahoznám Dollt”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.22. 10:26
null
Rafael van der Vaart szerint Thomas Doll lehet a Hamburg megmentője (Fotó: Reuters)
A dán FC Midtjylland középpályása, Rafael van der Vaart szerint a Bundesligában szereplő Hamburg számára a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll lenne a megfelelő szakember.

A német élvonal „dinoszaurusza” 1919 óta szerepel a legmagasabb osztályban; a Bundesliga megalapítása, 1963 óta az első osztály tagja, egyedüli ilyen csapatként. Az óra lenullázása nagyon érik – a HSV évek óta a szakadék szélén táncol, a most zajló szezonban rosszabb helyzetben van, mint valaha. A csapat tizenegy fordulót követően mindössze három ponttal szerénykedik az utolsó helyen, szezonbeli első győzelmére továbbra is várni kell.

A Hamburg pocsék szereplése a klub korábbi játékosát, az Ajaxban, a Real Madridban, a Tottenhamben és a Real Betisben is szereplő Rafael van der Vaartot is rosszul érinti, a 33 esztendős futballista azonban ismeri azt a személyt, aki segíthetne a csapaton.

„Borzasztóan dühít, ami a HSV-nál megy mostanában. Számomra ez a klub a legkedvesebb Németországban. Bruno Labbadia menesztése nagy hiba volt, négy-öt éven keresztül maradnia kellett volna. De ha már így alakult, a sportigazgató helyében most rögtön Budapestre mennék, és visszahoznám Thomas Dollt. Jelenleg ő a megfelelő edző a klub számára” – mondta Van der Vaart a német Kickernek.

A holland válogatott középpályás és a német szakvezető 2005 és 2007 között dolgozott együtt a Hamburgnál. A nyáron szóba került, hogy Doll a Ferencvároshoz csábítaná korábbi játékosát, aki aztán a dán FC Midtjyllandot választotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik