Fürth: véglegesítették Megyeriék Móron született edzőjét

Vágólapra másolva!
2016.12.22. 12:21
Véglegesítették posztján Radoki Jánost, a német másodosztályú Greuther Fürth labdarúgócsapatának magyar-német kettős állampolgárságú vezetőedzőjét.

„Az elmúlt négy fordulóban két győzelmet és egy döntetlent értünk el Jánossal. Képes volt megadni a remélt lendületet a csapatnak, és hiszünk benne, hogy a következő hónapokban stabilizálni tudja az együttest" – nyilatkozta csütörtökön Helmut Hack klubelnök.

Radoki november 21-én, Stefan Ruthenbeck menesztése után került megbízott edzőként a magyar válogatott kapus Megyeri Balázst is foglalkoztató Greuther Fürth élére. Új megbízatása a szezon végéig szól.

Radoki 1972-ben Móron született, de gyermekkorában a szüleivel Németországba költözött.

Augsburgban kezdett futballozni, 1996 és 1999 között a Fürth csapatát erősítette, majd a Bundesligába feljutott Ulm szerződtette. 1999 és 2001 között 25 élvonalbeli mérkőzésen játszott, és felkeltette az akkori magyar szövetségi kapitány, Bicskei Bertalan figyelmét, aki 2000 őszén meghívta a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőre, amelyen végül nem lépett pályára.

A Greuther Fürth együtteséhez 2013 januárjában tért vissza, több mint három évig a klub utánpótlásában tevékenykedett.

Együttese a téli szünetben a 12. helyen áll a 18 csapatos német másodosztály tabelláján. A téli felkészülés január 3-án kezdődik, a bajnokság pedig január utolsó hétvégéjén folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik