Felkészülés: kupagyőztes a Dortmund, Szalaiék a 2. helyen

Vágólapra másolva!
2013.01.13. 18:38
A Borussia Dortmund csapata nyerte meg a 20 ezer néző előtt lebonyolított düsseldorfi Téli Kupát (Wintercup). A BVB a fináléban tizenegyesekkel verte meg a Mainzot, a harmadik helyen a Standard Liege, a negyediken a házigazda Fortuna Düsseldorf végzett. Ismét Dortmund-mezt öltött Nuri Sahin, a magyar légiósok közül Bajner Bálint (Dortmund) nem kapott játéklehetőséget, mivel a sárga-feketék második csapatával utazott törökországi edzőtáborba. Szalai Ádám (Mainz) az elődöntőt játszotta végig.

A Szalai Ádámot egyedüli csatárként bevető Mainz előbb Nikolce Noveszki találatával és Andreas Ivanschitz büntetőjével legyőzte a Standard Liege csapatát, így a döntőben összecsaphatott a házigazda Fortuna Düsseldorfot 1–0-ra megverő Borussia Dortmunddal.

A harmadik helyért vívott találkozón 2–2 után a Standard tizenegyesekkel múlta felül a Düsseldorfot, a fináléban pedig hiába szerzett vezetést a Mainz az ifjú Shawn Parker góljával, rögtön jött a dortmundi egyenlítés is, Julian Schieber révén. A trófea sorsa tizenegyesrúgásokkal dőlt el, a dortmundiak ausztrál kapusa, Mitchell Langerak bizonyult a nyerő embernek – a BVB-é lett a Téli Kupa. A döntőben Szalai nem lépett pályára, a dortmundi drukkerek a kupagyőzelmen kívül Nuri Sahin visszatérését is megünnepelhették.

Persze a düsseldorfi minitornán kívül is voltak felkészülési mérkőzések: a Vanczák Vilmossal a kezdőben felálló svájci FC Sion 2–1-es vereséget szenvedett az olasz Comótól, az Augsburg pedig ikszelt az FSV Frankfurttal.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
TÉLI KUPA, DÜSSELDORF (45 perces mérkőzések)
ELŐDÖNTŐ
Fortuna Düsseldorf (német)–Borussia Dortmund (német) 0–1 (Reus 22.)
Standard Liege (belga)–Mainz (német) 0–2 (Noveszki 17., Ivanschitz 41. – 11-esből)
A 3. HELYÉRT
Fortuna Düsseldorf–Standard Liege 2–2, 11-esekkel 6–7 (Ilsö 1., Kruse 5., ill. Ajdarevic 20. – 11-esből, Luiz Phellype 34.)
DÖNTŐ
Borussia Dortmund–Mainz 1–1, 11-esekkel 5–4 (Parker 33., ill. Schieber 34.)
NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Augsburg (német)–FSV Frankfurt (német) 1–1
Como (olasz)–FC Sion (svájci) 2–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik