Felkészülés: a Stuttgart nagyon meglepte a Manchester Cityt

Vágólapra másolva!
2015.08.01. 19:05
A Mercedes-Benz Arena 40 122 nézője maradandó élményben részesült szombat délután: a legutóbbi német bajnokságban nagy nehézségek árán bennmaradó VfB Stuttgart 4–2-re legyőzte vendégét, a Manchester Cityt a két labdarúgócsapat felkészülési mérkőzésén.

A City nem gyenge csapattal állt fel (Hart – Sagna, Kompany, Mangala, Kolarov – Evans, Nasri, David Silva, Navas – Bony, Sterling), de a Stuttgart remek napot fogott ki: Filip Kosztics a 15. percben megszerezte a vezetést, majd a játékrész derekán hét perc leforgása alatt Daniel Didavi és Daniel Ginczek is betalált – utóbbi kétszer is.

A folytatásban sokáig nem esett gól, aztán a hajrában két cserejátékos közelebb hozta a Cityt: előbb a 18 éves nigériai ígéret, Kelechi Iheanacho, majd Edin Dzeko talált a hazai kapuba – az előkészítő mindkétszer Raheem Sterling volt.

Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC 2–0-ra kikapott az olasz Genoától a két csapat berlini felkészülési mérkőzésén. A beszámolók szerint a Herthának volt több gólszerzési lehetősége, de a Genoa játékosai jobban összpontosítottak: kevés helyzetükből Diego Laxalt és Darko Lazovics egyet-egyet értékesített, így alakult ki a 2–0-s végeredmény.

A több sérült játékosát nélkülöző Herthának ez volt az utolsó felkészülési mérkőzése, augusztus 10-én a második ligás Arminia Bielefeld ellen már Német Kupa-mérkőzés következik, augusztus 15-én pedig az Augsburg otthonában indul a bajnokság.

Szalai Ádám csereként a 78. percben lépett pályára a Hoffenheimben, de gólt ő sem szerzett, maradt a 0–0 az angol élvonal egyik újonca, a Bournemouth ellen.

Stieber Zoltán kisebb sérülésből gyógyul, egyéni edzésmunkát végez, ezért nem játszott a Hamburgban, amely hátrányból, Ivica Olic és Lewis Holtby találatával 2–1-re verte a Hellas Veronát.

NÉMET CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
VfB Stuttgart (német)–Manchester City (angol) 4–2
Hoffenheim (német)–AFC Bournemouth (angol) 0–0
Hamburg (német)–Hellas Verona (olasz) 2–1
Hertha BSC (német)–Genoa (olasz) 0–2
Augsburg (német)–Toulouse (francia) 5–0
1. FC Köln (német)–Stoke City (angol) 2–1
Borussia Dortmund (német)–Betis (spanyol) 2–0
Bayer Leverkusen (német)–Chievo Verona (olasz) 3–1
Rotherham United (angol)–Mainz 05 (német) 2–1
Hannover (német)–Sunderland (angol) 0–1
Newcastle United (angol)–Borussia Mönchengladbach (német) 0–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik