Elhunyt Robert Enke, a Nationalelf kapusa

Vágólapra másolva!
2009.11.10. 20:54
Címkék
Gyászol a futballvilág: harminckét éves korában elhunyt Robert Enke, a német labdarúgó-válogatott kapusa.
Robert Enke 32 éves volt (fotó: Action Images)
Robert Enke 32 éves volt (fotó: Action Images)

 

A kapus halálhíréről Martin Kind, a Hannover elnöke számolt be a Bild című lapnak. A sportvezetőt 19.35-kor hívta fel a rendőrség a hírrel.

Kind nem tudott bővebb információt adni a kapus halálának körülményeiről.

A rendőrség később olyan közleményt adott ki, hogy a futballistát egy átkelőnél vonat ütötte el, minden jel az öngyilkosságra utal. Az öngyilkosságot említette Enke menedzsere is, de a rendőrség hivatalosan még nem erősítette ezt meg. Martin Kind elmondta, a kapus kétéves kislánya három évvel ezelőtti halála óta nagyon labilis volt. A kicsi veleszületett szívrendellenesség miatt hunyt el.

Enke, aki nyolcszor ölthette magára a válogatott mezét, pályafutása során szerepelt a Hannoveren kívül a Carl Zeiss Jena, a Borussia Mönchengladbach, a Benfica, a Barcelona, a Fenerbahce és a Tenerife csapatában. A kapus az utóbbi időben nem védett a Hannoverben, miután egy rejtélyes vírusos fertőzés megtámadta a szervezetét.

 ELMARADHAT A CHILE ELLENI MECCS
Wolfgang Niersbach, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) főtitkára nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy Robert Enke halála miatt elmaradhat a német válogatott hétvégi meccse.
A Nationalelf Chilét fogadná szombaton Kölnben.

"Hogy a meccs elmarad-e, erre jelen állás szerint nem tudok válaszolni – nyilatkozta Niersbach. – Szerdán térünk vissza erre a kérdésre, most mindenki teljesen le van sújtva."

A válogatott kapus kedden délután halt meg egy vasúti átjáróban, amikor a rendőrségi jelentések szerint a Hamburg és Bréma között közlekedő vonat elütötte őt. A tragédia helyszíne néhány kilométerre volt csak Enke otthonától, és néhány méterre megtalálták az áldozat kocsiját is. A rendőrség még mindig nem jelentette ki határozottan, hogy öngyilkosság történt, és cáfolták azt is, hogy búcsúlevelet találtak volna.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik