Nemzetisport.hu 2009.11.10 20:54 Frissítve: 2015.03.28 01:48

Elhunyt Robert Enke, a Nationalelf kapusa

Gyászol a futballvilág: harminckét éves korában elhunyt Robert Enke, a német labdarúgó-válogatott kapusa.

Robert Enke 32 éves volt (fotó: Action Images)
Robert Enke 32 éves volt (fotó: Action Images)

 

A kapus halálhíréről Martin Kind, a Hannover elnöke számolt be a Bild című lapnak. A sportvezetőt 19.35-kor hívta fel a rendőrség a hírrel.

Kind nem tudott bővebb információt adni a kapus halálának körülményeiről.

A rendőrség később olyan közleményt adott ki, hogy a futballistát egy átkelőnél vonat ütötte el, minden jel az öngyilkosságra utal. Az öngyilkosságot említette Enke menedzsere is, de a rendőrség hivatalosan még nem erősítette ezt meg. Martin Kind elmondta, a kapus kétéves kislánya három évvel ezelőtti halála óta nagyon labilis volt. A kicsi veleszületett szívrendellenesség miatt hunyt el.

Enke, aki nyolcszor ölthette magára a válogatott mezét, pályafutása során szerepelt a Hannoveren kívül a Carl Zeiss Jena, a Borussia Mönchengladbach, a Benfica, a Barcelona, a Fenerbahce és a Tenerife csapatában. A kapus az utóbbi időben nem védett a Hannoverben, miután egy rejtélyes vírusos fertőzés megtámadta a szervezetét.

 ELMARADHAT A CHILE ELLENI MECCS
Wolfgang Niersbach, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) főtitkára nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy Robert Enke halála miatt elmaradhat a német válogatott hétvégi meccse.
A Nationalelf Chilét fogadná szombaton Kölnben.

"Hogy a meccs elmarad-e, erre jelen állás szerint nem tudok válaszolni – nyilatkozta Niersbach. – Szerdán térünk vissza erre a kérdésre, most mindenki teljesen le van sújtva."

A válogatott kapus kedden délután halt meg egy vasúti átjáróban, amikor a rendőrségi jelentések szerint a Hamburg és Bréma között közlekedő vonat elütötte őt. A tragédia helyszíne néhány kilométerre volt csak Enke otthonától, és néhány méterre megtalálták az áldozat kocsiját is. A rendőrség még mindig nem jelentette ki határozottan, hogy öngyilkosság történt, és cáfolták azt is, hogy búcsúlevelet találtak volna.

 

 

 

2020.03.27 07:33:58

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Csaknem tíz éve biztos pont a Bayern München kapujában Manuel Neuer, aki forradalmasította posztját.

2020.03.17 16:09:00

Német labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A bajorok „betörtek” Amerikába, Kínába; Szalai egy nap alatt 1000 magyar követőt vitt a Mainzhoz – globalizált (futball)világ.

2020.03.13 08:51:41

Német labdarúgás BABJÁK BENCE (Lipcse)

A magyar válogatott kapus pályafutása legrosszabb estéjéről és egyik legfontosabb meccséről is beszélt.

2020.03.07 18:10:44

Német labdarúgás M. G.

Hakimi gólja döntött, a BVB egymás után tizedik bajnoki sikerét aratta a másik Borussia ellen.

2020.03.03 22:21:00

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Dietmar Hopp sohasem kapta meg a szurkolóktól az őt a futballba feccölt energiájáért és pénzéért megillető elismerést, illetve a DFB magatartása miatt tulajdonképpen rajta verik el a port.