T. I. 2020.01.03 11:36 Frissítve: 2020.01.12 01:29

Edzősors: Kína vagy Ausztrália is opció lehet a korábbi Fradi-tréner számára

Ausztráliából és Kínából is hívják, legszívesebben viszont a Bundesliga 2-ben vállalna állást a reális opciók közül Thomas Doll. A Ferencváros korábbi edzője a Sport Bildnek adott interjúban beszélt jövőbeli terveiről az APOEL-től való decemberi menesztése után.

Thomas Doll készen áll az új kihívásokra (Fotó: AFP)

 

Thomas Dollt augusztus elején nevezték ki a bajnoki címvédő APOEL élére, ám alig négy hónap után máris távoznia kellett, miután a csapat december elején kikapott az Olympiakosz Nicosia otthonában. Az akkor negyedik helyen álló APOEL hátránya kilenc pont volt a listavezető Anorthoszisszal szemben – igaz, az El-csoportkörös szereplés miatt kettővel kevesebb mérkőzést játszott, mint a listavezető. Doll visszatekintve épp az Európa-liga-részvételt tartja legnagyobb sikerének a ciprusiakkal.

„Nyugodt vagyok, mert pontosan tudom, hogy a lehető legtöbbet hoztam ki a csapatból – különösképpen igaz ez a nemzetközi színtérre. De voltak dolgok, amik egyszerűen nem passzoltak össze az APOEL-nél és nálam” – tekintett vissza ciprusi időszakára Doll, aki aztán kikerülte a választ a Sport Bild azon kérdésére, pontosan milyen problémákra utalt.

„Nem árulhatok el több részletet. De a lényeg úgyis az, hogy készen állok az új feladatokra.”

S hogy hol várhat rá új megbízatás?

„A Hannoverben történtek után aligha lehetnek Bundesliga-szintű elvárásaim jelenleg (a tavaszi idényben általa irányított klub kiesett az élvonalból – a szerk.). A másodosztály viszont jó lehetőség lenne. Sok tradicionális, nagy csapat van a ligában, akik szeretnének feljutni. Egy ilyen csapat abszolút jó opció. Egy ilyen feladat nem is arról szólna, hogy egy másodosztályú csapat jelentse az ugródeszkát vissza a Bundesligába, sokkal inkább arról, hogy együtt építhetnénk fel valami jelentőset” – tette hozzá Doll, aki megjegyezte, külföldi megkeresései jelenleg is vannak

„Sok-sok megkeresésem van a világ minden tájáról, Ausztráliából, Dél-Afrikából vagy épp Kínából. Minden lehetséges.”

2020.03.27 07:33:58

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Csaknem tíz éve biztos pont a Bayern München kapujában Manuel Neuer, aki forradalmasította posztját.

2020.03.17 16:09:00

Német labdarúgás FARKAS MÁTÉ

A bajorok „betörtek” Amerikába, Kínába; Szalai egy nap alatt 1000 magyar követőt vitt a Mainzhoz – globalizált (futball)világ.

2020.03.13 08:51:41

Német labdarúgás BABJÁK BENCE (Lipcse)

A magyar válogatott kapus pályafutása legrosszabb estéjéről és egyik legfontosabb meccséről is beszélt.

2020.03.07 18:10:44

Német labdarúgás M. G.

Hakimi gólja döntött, a BVB egymás után tizedik bajnoki sikerét aratta a másik Borussia ellen.

2020.03.03 22:21:00

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Dietmar Hopp sohasem kapta meg a szurkolóktól az őt a futballba feccölt energiájáért és pénzéért megillető elismerést, illetve a DFB magatartása miatt tulajdonképpen rajta verik el a port.