Dortmund: vége a pletykáknak - Reus hivatalosan is hosszabbított

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.10. 13:30
null
Marco Reus három évvel hosszabbított (Fotó: Borussia Dortmund)
A Borussia Dortmund hivatalos honlapján jelentette be, hogy 2019. június 30-ig szerződést hosszabbított a több európai topklub által is körüludvarolt német válogatott játékosával, Marco Reusszal.

A német válogatott játékos korábbi megállapodása 2017-ig volt érvényes a BVB-nél, az idén nyáron azonban 25 millió euróért kivásárolható lett volna a szerződéséből. A Dortmund természetesen minden követ megmozgatott annak érdekében, hogy maradásra bírja a Real Madrid, a Manchester United, az Arsenal és a Bayern München figyelmét is felkeltő Reust.

A fáradozásokat siker koronázta, már hétfőn szárnyra keltek hírek a hosszabbításról, amit ma örömmel jelentett be a Dortmund. A hírek szerint az új szerződése nem tartalmaz kivásárlási záradékot.

„Soha nem hagytuk magunkat befolyásolni a pletykák által, mindvégig jó esélyt láttunk a megegyezésre – idézi Hans-Joachim Watzke ügyvezető igazgatót a Borussia hivatalos honlapja. – Egy egész korszakot meghatározhat Dortmundban, ahogyan Uwe Seeler tette korábban Hamburgban, vagy Steven Gerrard Liverpoolban. Büszkék vagyunk rá, hogy Marco egy ilyen nehéz időszak közepén döntött a hosszabbítás mellett.”

Reus 2012-ben érkezett a Dortmundhoz a Mönchengladbachtól, eddig 169 Bundesliga-meccsen 70 gólt szerzett a két Borussiában.

„Reus szinte minden topklubnál meghatározó játékos tudna lenni. Mostani döntésével megmutatta elköteleződését szülővárosa, és szülővárosa csapata iránt. Fontos része a jövőbeli szakmai terveinknek” – mondta Michael Zorc sportigazgató.

„Örülök a döntésemnek. Dortmund a szülővárosom, és a Borussia a klubom. Remélem, sikeres évek elé nézünk a csapattal és mögötte a szurkolókkal. Sok a tennivalónk, szeretnék benne segíteni” – idézik Reust.

Reus tavaly bokasérülés miatt kénytelen volt kihagyni a világbajnokságot – melyet a német válogatott megnyert –, majd az ősszel is többször volt sérült, novemberben pedig bokaszalag-szakadást szenvedett.

A Dortmund jelenleg húsz fordulót követően 19 megszerzett pontjával a 16. helyen áll a Bundesligában, a hétvégén öt nyeretlen bajnoki után tudott ismét győzni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik