Dortmund: Kagava sérülése súlyos, kihagyhatja a szezon hátralevő részét

Vágólapra másolva!
2011.01.26. 19:17
Címkék
A német első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Dortmund japán válogatott középpályásának, Kagava Sindzsinek eltört a lábközépcsontja, így nemcsak az Ázsia-kupa döntőjét kénytelen kihagyni, hanem – ügynöke tájékoztatása szerint – elképzelhető, hogy a szezon hátralévő részét is.

Kagava az Ázsia-kupa elődöntőjében, Japán Dél-Koreával vívott mérkőzésén szenvedett sérülést. Katarban kórházba szállították, ahol a röntgenfelvételek alapján megállapították, hogy eltört a lábközépcsontja.

Mint korábban beszámoltunk róla, a japán válogatott reménykedett, hogy Kagava már a döntőben is pályára léphet. Az orvosi jelentések szerint azonban a fináléban biztosan nem szerepelhet, sőt az ügynöke szerint elképzelhető, hogy a bajnoki idény hátralévő részében sem játszhat.

A Bild német lap információi szerint a japán játékos már vissza is repült Németországba, ahol további vizsgálatoknak vetik alá.

Kagava érzékeny veszteség lehet a BVB-nek, hiszen 17 mérkőzésen 8 gólt szerzett eddig az idényben. A japán futballista kiesésének köszönhetően viszont nőhetnek Hajnal Tamás csapatba kerülési esélyei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik