Dortmund: a német válogatott játékos a Man. Unitedé - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 10:45
null
Ilkay Gündogan elhagyja a vergődő Borussia Dortmundot, s a Manchester Unitedben folytatja.(Fotó: Action Images)
Német lapértesülések szerint újabb alapember távozhat a Bundesligában szereplő Borussia Dortmundtól, ezúttal Ilkay Gündogant veszítheti el a Ruhr-vidéki együttes: a német labdarúgó-válogatott középpályása a Manchester Unitedben folytatja.

A Der Westen információi szerint a „vörös ördögök" 30 millió eurót fizetnek Gündoganért, és a középpályás már a jövő héten aláírhat. A lap állítását a Sky Germany is megerősítette.

Gündogan elutasította a Dortmund szerződésajánlatát, így a klub nyáron megválna tőle, hogy ne ismétlődjön meg Robert Lewandowski esete: a lengyel csatár 2014-ben ingyen csatlakozott a rivális Bayern Münchenhez.

A kiemelkedő passzjátékáról és technikai képességeiről ismert Gündogan különböző sérülések miatt csupán huszonhét mérkőzésen lépett pályára a 2014–2015-ös idényben, három gólt szerzett, illetve négy gólpasszt adott.

Gündogan távozásával folytatódik a változások sora a Dortmund háza táján. Korábban beszámoltunk arról, hogy Jürgen Klopp távozik a szezon végén, helyét Thomas Tuchel veszi át a kispadon. Angol lapértesülések szerint Mats Hummels szintén az MU-nál folytathatja, illetve a kérők már sorban állnak a februárban hosszabbító Marco Reusért is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik