Bundesliga: Tuchel váltja Kloppot Dortmundban - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.19. 13:51
null
Tuchel váltja Kloppot Dortmundban (Fotó: Action Images)
A német labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund hivatalos honlapján jelentette be, hogy július 1-jétől Thomas Tuchel irányítja a csapatot. A 41 éves szakember hároméves szerződést írt alá.

 

Jürgen Klopp szerdán, rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy június 30-ával távozik a Borussia Dortmundtól.

A német sajtó az első számú esélyesnek Thomas Tuchelt tartotta, aki már a Mainznál is ült Klopp után a kispadon – a jelenleg fizetés nélküli szabadságát töltő szakember visszautasította az RB Leipzig és a Hamburger SV ajánlatát.

Tuchel végül a Dortmunddal egyezett meg, és hároméves szerződést írt alá. A klubnál a szezon befejezése utáni héten mutatják be hivatalosan, addig az érdeklődők türelmét és megértését kérik.

Klopp irányításával a Dortmund két bajnoki címet (2011, 2012) szerzett, elhódította a Német Kupát (2012), 2013-ban pedig Bajnokok Ligája-döntőt vívott a Bayern Münchennel. A BVB sorozatban négyszer jutott fel a BL főtáblájára. A csapat mérlege Klopp-pal 271 meccsen 160 győzelem, 57 döntetlen és 54 vereség.

A 2008-ban érkező szakember 2013 októberében hosszabbította meg szerződését 2018-ig a dortmundi klubnál, amely azonban a jelenlegi idényben váratlan zuhanórepülést mutatott be: megfordult a tabella utolsó helyén is, az őszi idény végén pedig csak a 17. helyen állt. Jelenleg a nyolcadik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik