H. D. 2020.01.31 19:26 Frissítve: 2020.02.01 15:24

BVB: a Juve középpályásával erősítettek – hivatalos

A Borussia Dortmund és a Juventus egyaránt hivatalos honlapján jelentette be, hogy az olasz együttes német válogatott középpályása, Emre Can az idény végéig a német csapatnál folytatja, továbbá a BVB-nek – különböző feltételek teljesülése esetén – a nyári átigazolási időszakban végleg meg kell vásárolnia a játékjogát.

Emre Can a Borussia Dortmundban folytatja pályafutását (Fotó. bvb.de)

 

Emre Can távozásáról már jó ideje lehetett híreket hallani, a 26 éves középpályás Maurizio Sarri érkeztével perememberré vált Torinóban, és az őszi Bajnokok Ligája-idényre be sem nevezték. Ebben az évadban eddig csak nyolc bajnokin játszott, kétszer volt kezdő, és egy meccset sem játszott végig.

A 25-szörös német válogatott középpályás pénteken átment az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, majd aláírta az idény végéig szóló kölcsönszerződését. A Juventus honlapján olvasható közlemény szerint a dortmundiak egymillió eurót fizetnek a kölcsönért, továbbá kötelező opciót szereztek Can játékjogának végleges megvásárlására: eszerint különböző – nem részletezett – sportszakmai feltételek teljesülése esetén a Dortmundnak 25 millió eurót kell majd fizetnie a Juventusnak az átigazolás véglegesítéséért.

A Transfermarkt által 33 millió euróra taksált középpályás a Bayern Münchenben kezdte profi pályafutását, 2013-ban a Leverkusenhez, 2014-ben a Liverpoolhoz igazolt, majd az angol klubtól, szerződése lejártával, 2018 nyarán távozott és lett a Juventus labdarúgója.

A Dortmund Can átigazolása előtt nem sokkal azt is bejelentette, hogy távozik a csapattól Jacob Bruun Larsen. A dán válogatott szélső 2024 nyaráig szóló szerződést kötött a Hoffenheimmel. A Hoffenheimhez kapcsolódó hír, hogy Jürgen Locadia nem tölti ki a kölcsönszerződését, a holland csatár egy év helyett már most visszatér az angol élvonalbeli Brighton & Hove Albionhoz.

Borussia Dortmund on Twitter

Nennt ihn #einfachEmre! https://t.co/QXhxQEs0dH2020.07.04 19:41:19

Német labdarúgás M. G.

A favorit esélyt sem hagyott a Leverkusennek a szórakoztató, hat gólt hozó berlini fináléban.

2020.07.03 21:09:28

Német labdarúgás MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Jobban hiszek az érzelmi szálban, de legyen ez az én bajom.

2020.06.30 13:24:26

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Fél tucat Bundesliga-rekorddal búcsúzik az „Andok bombázója”, akitől még Robert Lewandowski is bőven tudott tanulni.

2020.06.29 20:41:28

Német labdarúgás SZALAY ATTILA (Képes Sport)

Európa egyik legjobb érzékkel igazoló klubja a Dortmund. Ez a Képes Sport összeállításából is kiderül.