Német Kupa: Aubameyang döntött – kupagyőztes a Dortmund!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.27. 22:02
null
A Borussia Dortmund nyerte meg a Német Kupa 2016–2017-es kiírását (Fotó: AFP)
A Borussia Dortmund nyerte meg a labdarúgó Német Kupa 2016–2017-es kiírását, miután a döntőben 2–1-re legyőzte az Eintracht Frankfurtot.

 

Az összecsapás alaphangulatát gyorsan megadta egy gól: a nyolcadik percben Ousmane Dembélé a tizenhatoson belül egy lövőcsellel nagyon átverte védőjét, majd a 20 esztendős francia támadó ballal, hét méterről kilőtte a jobb felsőt (1–0).

Dembélé a Thomas Tuchel-éra 250. BVB-találatát szerezte meg.

A Frankfurt a gyors pofon után nem omlott össze, Niko Kovac csapata a 29. percben egyenlített – a Borussia saját térfelén elveszítette a labdát, Mijat Gacsinovics nagyszerűen ugratta ki Ante Rebicet, a horvát válogatott támadó pedig egy az egyben a kapussal nem hibázott, higgadtan a bal alsóba csavart (1–1).

Rebic a negyedik horvát futballista, aki betalált a Német Kupa döntőjében.

A második félidő elején Kavaga Sindzsi került helyzetbe, ám a fekete-sárgák japán középpályása némileg kisodródott, és közvetlen közelről megeresztett próbálkozása nem volt jó, így a lövés után a frankfurti védők könnyedén kivágták a labdát a kapu elől.

A 63. percben Pierre-Emerick Aubameyang ollózott tizenegy méterről, ám az egyik hátvéd ismét jó helyen volt, és a labdát a gólvonalról vágta ki! Négy perccel később Christian Pulisic kapott remek indítást Kagavától, a kapujából kirohanó Lukas Hradecky azonban elkaszálta a Dortmund játékosát, tizenegyes!

A labda mögé Aubameyang állt, és nem is hibázott: a gaboni higgadtan a kapu közepébe panenkázott (2–1).

Aubameyang karrierje során összesen már 12 gólnál jár, ami a Német Kupát illeti, ezzel ő a kiírás történetének második legeredményesebb dortmundi futballistája. Az első Manfred Burgsmüller, aki 23 találatot jegyez a sorozatban.

Tuchel csapata másodszor már nem hibázott, a BVB megtartotta előnyét, és 2–1-re legyőzte az Eintracht Frankfurtot a Német Kupa döntőjében!

A Borussia története során negyedik Német Kupáját nyerte meg.

A Dortmund győzelmével a Dárdai Pál vezette Hertha BSC bejutott az Európa-liga csoportkörébe!

NÉMET KUPA
DÖNTŐ
Eintracht Frankfurt–Borussia Dortmund 1–2
(Rebic 29., ill.O. Dembélé 8., Aubameyang 67. – 11-esből.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik