HIRDETÉS
HIRDETÉS
VINCZE SZABOLCS, SZABÓ MIKLÓS (Berlin) 2018.08.13 21:55 Frissítve: 2018.08.14 12:04

Dárdai Pál: Ideje még egyszer a gázra lépni!

Túl a második edzőtáboron, a Dárdai Pál vezette Hertha BSC éles üzemmódba váltott, és a magyar edző vezetésével már gőzerővel készül az egy hét múlva, hétfőn esedékes Braunschweig elleni Német Kupa-meccsre. A Nemzeti Sport Berlinben járt, az első, pihenés utáni tréningen.

HIRDETÉS
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A Hertha BSC labdarúgócsapata visszatért Schladmingból, és a sikeres ausztriai alpesi edzőtábor után a játékosok kaptak egy szabad vasárnapot. Hétfőn viszont máris elkezdődtek a közös edzések, hiszen egy hét múlva, hétfőn kupameccset játszik a gárda a harmadosztályú Eintracht Braunschweig ellen.

„Elégedett vagyok, jót edzettünk, sok pozitív dolgot láttam, és ideje még egyszer a gázra lépni – mondta a másfél órás foglalkozás után az újságíróknak Dárdai Pál vezetőedző. – Ugyanezt a Bundesligában is meg kell mutatnunk, bár még nem lehet pontosan megsaccolni, hol is állunk. Reálisnak kell maradnunk, de úgy gondolom, jó úton haladunk.”

A Hertha BSC kerete még nem teljes, hiányzik Davie Selke, Vladimír Darida, Peter Pekarík, Mathew Leckie, és a kisebb térdproblémával küzdő Florian Baak sem teljesen egészséges, a többiek az előző hetek edzésmunkáját folytatták.

„A játékosoknak frissnek kell maradniuk, hogy nyomás alatt tudják tartani az ellenfelet, gyorsnak és élénknek kell lenniük, hogy az első pár lépést minél gyorsabban megtegyék. Még az is előfordulhat, hogy egyszer visszaveszünk az edzéstervből, majd meglátjuk. Szerdán lesz egy jó kis meccsünk a harmadosztályú Halle ellen, amely nyert a hétvégén, ott meglátjuk, kinek lehet biztos helye a csapatban.”

„Mivel néhány dolgot még ki kell próbálnunk, de néhány játékos szintén kilencven percet kap majd, mert a Braunschweig ellen is fittnek kell maradniuk” – tette hozzá a magyar szakember, akinek legidősebb fia, Dárdai Palkó is részt vett a foglalkozáson.

Az edzést egyébként a sajtón kívül számos szurkoló is végignézte, akikkel Dárdai és a játékosok az edzés végén közösen fotózkodtak, és aláírásokat osztogattak nekik.

A Hertha BSC a Bundesliga 2018–2019-es szezonjának első fordulójában az 1. FC Nürnberget fogadja augusztus 25-én, szombaton.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.10 15:30:34

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A müncheniek kétszer is vezettek Lewandowski góljaival, ám Reus kétszer egyenlített, Paco Alcácer meg döntött.

2018.11.10 10:56:46

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A lipcsei együttes kapusa nagyon örül annak, hogy Willi Orbán a magyar válogatottat választotta.

2018.11.02 23:34:34

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Két lábbal álljunk a földön, és legyünk szenvedélyesek. Mindenkinek a fekete-sárgákért kell égnie. Új játékfilozófiára, egyértelmű identitásra és összetéveszthetetlen játékstílusra van szükségünk.”

2018.10.30 23:51:47

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

ALAPVONAL. „Egyetlen sajtótájékoztató alatt romba döntötték mindazt, amit az elmúlt évtizedek kemény munkájával elértek. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi gyengeséget látok a Bayern vezetőitől.”

2018.10.27 09:37:05

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Nem játszott csúcsformában Dárdai Pál együttese, mégis pontot szerzett • A Bayern nyert Mainzban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS