Hertha: Berlinnek erősnek, összetartónak kell lennie – Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.20. 19:18
null
Dárdai is nyilatkozott a tragédiát követően (Fotó: AFP)
Petry Zsolt kapusedző után Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője is nyilatkozott a Berlinben történt terrortámadást követően. A magyar edző bizakodó, a város egységességét kiemelő nyilatkozatban beszélt a történtekről, és természetesen az események játékosokra való hatása mellett sem ment el szó nélkül.

 

A hétfő este, Berlin belvárosában történt terrortámadás a város legnagyobb futballcsapatára, a Dárdai Pált és Petry Zsoltot is foglalkoztató Hertha BSC-re is hatással volt. Petry már korábban nyilatkozott a történtekről, ezúttal a klub vezetőedzője is beszélt a sajnálatos eseményekkel kapcsolatban.

Természetesen a történtek a játékosokra is hatással vannak – mondta Dárdai. – Nyilván nem könnyű ezt kezelni, de amint a labda útjára indul, elmúlik, a mérkőzésre koncentrálunk. Berlinnek erősnek, összetartónak kell lennie, ahogy mindig.”

Michael Preetz, a fővárosiak sportigazgatója is megszólalt: „A csapatot mélyen megrendítette az eset. Sajnálatos, hogy a saját városunkban, saját szurkolóink környezetében történt ilyesmi.” A rendőrséggel való kommunikációt követően az egykori játékos elmondta, hogy megerősített védelemmel készülnek a szerdai, Darmstadt elleni találkozóra.

Tehát annak ellenére, hogy nem volt biztos, hogy játszik-e szerda este a Hertha, a mérkőzés megrendezésre kerül. Az összecsapás 20 órakor kezdődik, az eseményeket élő, szöveges tudósításunk segítségével figyelemmel követhetik!

Mint ismert, hétfő este, a Berlin nyugati részén elhelyezkedő karácsonyi vásáron gázolt a tömegbe egy kamion. Tizenkét halálos áldozatról és további több tucatnyi sérültről szólnak az információk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik