Dárdai a müncheni csodáról, a bennmaradásról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 11:25
null
Dárdai Pál optimistán tekint a jövőbe (Fotó: Szabó Miklós)
Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője és a magyar válogatott szövetségi kapitány a Bayern München elleni szombati bajnoki előtt beszélt a Nemzeti Sportnak csapata esélyeiről – mind a bennmaradásért vívott harc, mind a mai meccs kapcsán.

 

– Elkönyvelte már a bennmaradást?
– Dehogy könyveltem el! – ráncolta össze a homlokát Dárdai Pál, a Bundesliga tizenharmadik helyén álló, szombat este a Bayern Münchennél vendégeskedő Hertha BSC vezetőedzője, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. – A helyzetünk nem rossz, de a vonalat még nem húzták meg alattunk, és amíg ez nem történik meg, mindenre hajlandó vagyok, csak arra nem, hogy a bennmaradásunkat készpénznek vegyem.

– Hogyan kalkulál, az eddigi harmincnégy pontjukhoz hányat kell hozzácsapniuk ahhoz, hogy megőrizzék élvonalbeli tagságukat?
– Legalább hármat. Tekintve, hogy öt mérkőzésünk van még, nem tűnik lehetetlennek. Ha a megszerezhető tizenötből nem gyűjtünk be hármat, nem is vagyok edző. Vegyük úgy, hogy van öt meccslabdánk, egyet csak értékesítünk.

– Esetleg mindjárt Münchenben?
– Na, az csoda lenne. Ahhoz, hogy megverd a Bayernt, nem elég, hogy kimagaslóan futballozz, szerencse is kell. Én már csak tudom, legalább tizenötször játszottam ellene. Volt, hogy jóformán az „Éljen, éljen!" sem hangzott el, már három nullára vezettek a bajorok... Igaz, az is megesett, hogy győztes gólt lőttem nekik. A világ egyik legjobb együtteséről lévén szó nem lehetnek vérmes reményeink. Ezért is mondom, hogy ezúttal minden eredményt akceptálok. Ha rendben lesz a csapat hozzáállása, ha elszántan, de közben taktikailag éretten játszik, a vereség is belefér. A döntetlen nagyszerű lenne, az esetleges győzelemről pedig már beszéltünk, ugye. Ám hangsúlyozom, nem vagyok álmodozó típus.

– A Porto elleni BL-negyeddöntő visszavágója előtt abban bízott, hogy hosszabbítást követően, büntetőpárbajban bukja el a párharcot a Bayern...
– Ma már úgy vélem, jó, hogy így alakult. Hátha túl sokáig örültek Münchenben a továbbjutásnak... A keddi meccsen öt perc után láttam, hogy sima ügy lesz. A játékosok testbeszéde mindent elárult, biztos voltam benne, hogy szétroppantják a Portót. Ha ellenünk is úgy kezdenek, nagy bajba kerülünk.

DÁRDAI PÁL A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN BESZÉL A VÁLOGATOTTRÓL, A FINNORSZÁG ELLENI VÁRAKOZÁSAIRÓL ÉS SZÓBA KERÜL A HOSSZABB TÁVÚ JÖVŐ IS.

BUNDESLIGA
30. FORDULÓ

15.30: Borussia Dortmund–Eintracht Frankfurt (Tv: Eurosport 2)
15.30: Hannover–Hoffenheim
15.30: Stuttgart–Freiburg
15.30: Hamburg–Augsburg
15.30: 1. FC Köln–Bayer Leverkusen
18.30: Bayern München–Hertha BSC (Tv: Eurosport 2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik