HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2019.01.09 17:37

BVB: Végre újra fontosnak érzem magam – Paco Alcácer

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund labdarúgója, Paco Alcácer a német Sport Bildnek adott interjút. Az FC Barcelonától végleg megszerzett támadó elmondta, amióta a BVB-nél futballozik, ismét fontosnak érzi magát, de azt is elárulta, hogy gyakran miért csak csereként lépett pályára az őszi szezonban.

Alcácer maga is meglepődött, hogy milyen könnyen jöttek a gólok (Fotó: AFP)

 

Amióta csatlakoztam a Dortmundhoz, végre újra fontosnak érzem magam. Keveset játszottam a Barcában az elmúlt két év során, ez is az oka annak, hogy sokszor nem kezdőként léptem pályára a szezon első felében. Minden játékos futballozni akar, én sem vagyok boldog, amikor a padon kell ülnöm” – nyilatkozta Paco Alcácer.

A 25 éves csatár 12 Bundesliga-mérkőzésen 12 gólnál jár, és mindezt 502 perc alatt érte el, ami azt jelenti, hogy átlagosan 42 percenként talál be az ellenfelek kapujába.

Csak két dolog jár a fejemben: gólokat szerezni és segíteni a csapatot. Ez tökéletesen működött az elmúlt hónapokban. Igazából én is meglepődtem, hogy milyen könnyen jöttek a gólok, de ebben nagy szerepe van a csapattársaimnak, akik könnyűvé teszik számomra a gólszerzést.”

Alcácer azt is elmondta, idő kellett neki, mire fizikailag újra formába lendült.

Nagy változás volt fizikailag, hogy hirtelen háromnaponta kell játszanom úgy, hogy előtte két évig nem jutottam folyamatosan lehetőséghez. De az edzői stáb nagyon sokat segített, hogy újra százszázalékos legyek.”

A 15-szörös spanyol válogatott csatár 2018 augusztusában érkezett kölcsönbe a Barcelonától a Borussia Dortmundhoz, és a kiemelkedő teljesítménye meggyőzte a német klub vezetőit, akik így éltek az opciós vételi jogukkal, kifizették a 23 millió eurót a Barcának, és 2023-ig magukhoz „láncolták” a spanyol csatárt.

2019.02.23 14:44:22

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Két és fél héttel a kupakiesés után Dárdai Pál Herthája a bajnokságban is kikapott a Bayerntől.

2019.02.17 22:45:08

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „A német bajnokságot az teszi különlegessé és vonzóvá, hogy ott hisznek és bíznak benned, még akkor is, ha olyan fiatal vagy, mint én, hiszen arrafelé nem vesznek külföldről játékost úgy, hogy ne győződnének meg a képességeiről.”

2019.02.12 08:40:24

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

„Ha Petry Zsolt mellé még egy magyar edzőt hoznék, ránk fognák, hogy átvette a hatalmat a magyar maffia...”

2019.02.08 01:05:39

Német labdarúgás HUBER TAMÁS

NS-VÉLEMÉNY. Dárdai és a Hertha lesz a példa.

2019.02.06 19:34:07

Német labdarúgás HUBER TAMÁS, TÓTH ISTVÁN (Berlin)

A müncheniek végig fölényben játszottak, de Hummels kisegítette egyszer a hazaiakat – végül Coman döntött.