BVB: újabb maszkos gólöröme miatt bűnhődhet Aubameyang

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.02. 22:24
null
Aubameyangnak sokba kerülhet a maszkos gólöröm (Fotó: AFP)
Nagy árat fizethet maszkos gólöröméért Pierre-Emerick Aubameyang: a Bild információi szerint a német Borussia Dortmund labdarúgója szóbeli feddésre számíthat a klub vezetőségétől, ráadásul pénzbírságot is kiszabhatnak.

 

 

A gaboni csatár szerezte a BVB gólját a Bundesliga 26. fordulójában a Ruhr-vidéki derbin a Schalke ellen (1–1), majd a találat után az általa kedvelt egyik szuperhős maszkját húzta a fejére örömében – ezt nem először láttuk már tőle. A dortmundi klubvezetők megelégelték Aubameyang sajátos ünnepléseit, és 50 ezer eurós (mintegy 15 millió forintos) pénzbírsággal sújtják a csatárt a Bild szerint.

A maszkot Aubameyang szponzora, a Nike gyártotta, a BVB mezszállítója viszont a Puma. „Kénytelenek vagyunk érvényesíteni a partnerünk gazdasági érdekeit" – fogalmazott Hans-Joachim Watzke klubigazgató. A Puma is reagált az esetre: „meglepett minket, hogy egy versenytársunk ilyen helyzetnek teszi ki játékosát, de meggyőződésünk, hogy a Dortmund levonja a konzekvenciákat az eset után".

A Borussia Dortmund 26 forduló után negyedik a tabellán, hátránya egy pont a Szalai Ádámot soraiban tudó harmadik Hoffenheim mögött. Aubameyang 24 találattal vezeti a liga góllövőlistáját holtversenyben Robert Lewandowskival.



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik