BVB: Lewandowski megegyezett a Bayern Münchennel?

Vágólapra másolva!
2013.02.05. 19:53
Robert Lewandwoski a német Bundesliga egyik legkeresettebb labdarúgója. A Borussia Dortmund gólerős csatárát – 13 bajnoki találatnál jár ebben az idényben a lengyel válogatott támadó – hírbe hozták a Manchester Uniteddel, a Manchester Cityvel, a Juventusszal, a Barcelonával és a Bayern Münchennel is. Sajtóhírek szerint utóbbi lehet a befutó.

A Spiegel információi szerint Lewandowski megegyezett a Bayern Münchennel, s nyártól a bajoroknál folytatja pályafutását. A német napilap Bayernhez közel álló forrásból úgy értesült, hogy a 24 esztendős támadó „azonos állásponton van a müncheni klubbal, mely hamarosan megkezdi a tárgyalásokat a BVB-vel".

Mint ismert, Lewandowski szerződése 2014 nyarán lejár a Borussia Dortmundnál. A lengyel csatár állítólag Pep Guardiola játékrendszere miatt kell a bajoroknak: a klub irányítását a nyártól átvevő spanyol tréner a rövidpasszos játékot szereti, és egy olyan támadóra van szüksége, aki a középpályáról érkező labdákat meg tudja tartani és meg is tudja játszani (a gólszerzés mellett természetesen). Ez lehet Lewandowski a nyártól a Spiegel szerint a német rekordbajnoknál.

A Spiegel megkereste a Lewandowski ügyeit intéző Cesary Kucharskit és Maik Barthelt, akik elmondták: nem kívánják kommentálni a pletykákat, Robertnek még majd' másfél évig él a szerződése a Borussia Dortmundnál.

A német Sport1 megkeresésére Michael Zorc, a Borussia Dortmund sportigazgatója leszögezte: nincs új álláspontjuk Lewandowskival kapcsolatban, nem tudnak semmit arról, hogy megegyezett volna a Bayernnel, szeretnék meghosszabbítani szerződését.

A Sport1 szerint gyanús, hogy mindenki „hallgat" az ügyben, a kérdés már csak az, hogy mi lesz a sorsa Mario Gomeznek és Mario Mandzukicnak a Bayernnél, ha Lewandowski tényleg a bajorokhoz igazol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik