BVB: „aprópénzért” csakliznák el Haalandot a télen – sajtóhír

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2019.12.05. 16:18
null
Erling Haalandra a Dortmund csap le? (Fotó: AFP)
A német Sport Bild szerint a Borussia Dortmund áll a legközelebb ahhoz, hogy megszerezze a Red Bull Salzburg 19 éves szupertehetségét, Erling Haalandot, ráadásul igen olcsón.

A Red Bull Salzburg 19 éves norvég csatára elképesztően kezdte a 2019–2020-as idényt: 20 mérkőzésen 27 gólt szerzett, illetve hét gólpasszt adott. Haaland nem csupán az osztrák ligában bizonyítja hétről hétre tehetségét, hiszen a Bajnokok Ligájában öt mérkőzésen nyolcszor vette be az ellenfelek kapuját. Nem véletlen tehát, hogy gyakorlatilag fél Európa sorban áll érte, többek között a Manchester United, az Atlético Madrid, illetve a Juventus is szívesen látná soraiban.

A legesélyesebb befutó jelenleg – a Sport Bild legújabb hírei szerint – a Borussia Dortmund, ráadásul a német csapat áron alul szerezheti meg az egyik legnagyobb csatárígéretet. A német lap szerint Haaland szerződésében szerepel egy kitétel, miszerint csak januárban, azaz a téli átigazolási szezonban 20 millió euróért kivásárolható szerződéséből a norvég támadó.

Ha ezek a hírek igazak, akkor a jelenlegi piaci viszonyokat követve a Borussia nagyon olcsón juthat Haaland játékjogához, akit a Transfermarkt 30 millió euróra taksál, ám a sajtóban korábban megjelent hírek szerint egyesek ennek a dupláját is megadnák érte.

A dortmundiakra ráférne az erősítés a télen: Paco Alcácer sérülései miatt gyakorlatilag a fél őszi idényt klasszikus csatár nélkül kellett játszania Lucien Favre csapatának, ráadásul a spanyol támadó egyáltalán nem remekel úgy, mint a mögöttünk hagyott idényben, így abszolút elképzelhető, hogy Haaland szerepel a Dortmund téli kívánságlistáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik