nemzetisport.hu 2019.05.27 22:45 Frissítve: 2019.05.27 23:24

Bundesliga: története során először jutott fel az Union Berlin!

Az Union Berlin és a VfB Stuttgart gól nélküli döntetlent játszott egymással a német élvonalbeli tagságért kiírt osztályozó visszavágóján, ezzel eldőlt, hogy a berlini együttes története során először szerepelhet a Bundesligában.

A szurkolók pokoli hangulatot teremtettek a visszavágón (Fotó: AFP)

 

A hazai mérkőzésen hiába futballozott fölényben a Stuttgart, a vendégek kétszer is egyenlíteni tudtak, így az Union Berlin várhatta kedvezőbb helyzetből a visszavágót. Ami – legalábbis a játék képe szempontjából – a csütörtöki találkozóhoz hasonló mederben zajlott.

A Stuttgart már a 9. percben megszerezte a vezetést, de a csapat balszerencséjére Christian Dingert a videózás után érvénytelenítette a gólt: a 12-szeres német válogatott Dennis Aogo tekert nagyszerűen a jobb sarokba, ám a játékvezető megítélése szerint Nicolás González zavarta a kapust, így les miatt nem adták meg a találatot.

A vendégek előtt több nagy lehetőség is adódott a folytatásban – az Union Berlin a második játékrészben szintén eldönthette volna a párharcot, még kapufája is volt –, ám ezek kimaradtak, így a fővárosiak ünnepelhettek, mégpedig joggal: a klub először harcolta ki a feljutást a Bundesligába (az NDK élvonalában viszont jó néhány esztendőt eltöltött egykor).

A Stuttgart három év után ismét a másodosztályba kényszerül; a 2016-os búcsút követően sikerült rögtön kiharcolni a visszajutást.NÉMET BUNDESLIGA
OSZTÁLYOZÓ, VISSZAVÁGÓ
Union Berlin–VfB Stuttgart 0–0

A párharc győztese: az Union Berlin, 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

2020.07.26 14:19:33

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A BL-csata közben folyik az átépítés, de Leroy Sané szerint biztosan lemarad Havertzről a Bayern.

2020.07.15 10:15:23

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Hogy lett a bő tíz évvel ezelőtt még nem is létező csapat a Bundesliga egyik legjobbja? S miért frusztrálja ez mindennél jobban a riválisokat?

2020.07.10 16:26:57

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A Rangnick-koncepció segíti a Szoboszlai Dominikhez hasonló fiatal játékosok karrierépítését.

2020.07.04 19:41:19

Német labdarúgás M. G.

A favorit esélyt sem hagyott a Leverkusennek a szórakoztató, hat gólt hozó berlini fináléban.