HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.08.27 20:14 Frissítve: 2018.08.27 20:39

Bundesliga: Szó sem lehetett róla, hogy eligazoljak – Szalai

Szalai Ádám igyekszik felnőni a feladathoz és a Hoffenheim keretének egyik legtapasztaltabb játékosaként vezérszerepbe lépni. A Bayern München elleni góljával ebbe az irányba tett egy lépést.

HIRDETÉS

 

Szalai Ádám a bayernes Javi Martínez szorításában küzd a labdáért (Fotó: AFP)

„Mindig is csapatember voltam, két-három napot aludva a dolgokra is azt mondom, sokkal jobban örültem volna, ha pontot tudunk szerezni. Sajnálom, hogy egy egy után így alakult a mérkőzés” – mondta Szalai Ádám a Sport Tv Germánia című műsorának a Bayern München–Hoffenheim összecsapásról, amelyen betalált a rekordbajnok hálóját őrző Manuel Neuer kapujába.

A közvetítésben lehetett látni, hogy a gólja után azonnal kiszaladt valakihez, és most elmondta, egy nagyon jó barátja volt kint a mérkőzésen, vele ünnepelt.

„Sokkal nagyobb nyomást kellett volna kifejtenünk a Bayernre, egyáltalán nem úgy kezdtünk, ahogyan azt elképzeltük. A második félidőben aztán feljebb toltuk a csapatot, próbáltuk letámadni őket, ami meg is hozta az eredményét, elkezdték felrugdosni a labdát, amiből nekünk is több lehetőségünk lett. Ha az első félidőtől kezdve így játszunk, biztos vagyok benne, hogy másként alakul a találkozó” – tette hozzá a 31. életévében járó csatár.

Szalai Ádám a Hoffenheim jelenlegi keretének második, a mezőnyjátékosokat tekintve pedig legidősebb tagja. A magyar légiós elárulta, mindez plusz felelősséget is jelent számára.

„Ez már az ötödik szezonom itt, a Hoffenheimnél, s tíz éve futballozom a Bundesligában, tudom, mennyit számít a jó rajt. Örülök, hogy a bajnoki nyitányon és előtte, a kupában is kezdőként kaptam lehetőséget. Próbálom meghálálni a bizalmat és a csapat egyik legidősebb játékosaként átvenni a vezérszerepet” – mondta a 190 eddigi Bundesliga-mérkőzésén 46 gólt és 20 gólpasszt jegyző Szalai Ádám, aki a Sport Tv-n kijelentette: meg sem fordult a fejében, hogy a nyáron elhagyja a kék-fehéreket.

„A klubvezetőség és én is úgy voltunk, nem is lehet szó arról, hogy máshova menjek" – jelentette ki a 46-szoros magyar válogatott támadó, aki a mostani szezonban a Bajnokok Ligájában is pályára léphet majd a TSG színeiben. 

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.10 15:30:34

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A müncheniek kétszer is vezettek Lewandowski góljaival, ám Reus kétszer egyenlített, Paco Alcácer meg döntött.

2018.11.10 10:56:46

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

A lipcsei együttes kapusa nagyon örül annak, hogy Willi Orbán a magyar válogatottat választotta.

2018.11.02 23:34:34

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Két lábbal álljunk a földön, és legyünk szenvedélyesek. Mindenkinek a fekete-sárgákért kell égnie. Új játékfilozófiára, egyértelmű identitásra és összetéveszthetetlen játékstílusra van szükségünk.”

2018.10.30 23:51:47

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

ALAPVONAL. „Egyetlen sajtótájékoztató alatt romba döntötték mindazt, amit az elmúlt évtizedek kemény munkájával elértek. Sosem gondoltam volna, hogy ennyi gyengeséget látok a Bayern vezetőitől.”

2018.10.27 09:37:05

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Nem játszott csúcsformában Dárdai Pál együttese, mégis pontot szerzett • A Bayern nyert Mainzban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS