Bundesliga: „pszichoterror” – a Schalke fiatalja kiakadt, erre kirakták

Vágólapra másolva!
2018.04.30. 20:09
null
Max Meyer ideje lejárt a Schalkénél (Fotó: AFP)
Úgy néz ki, véget ért Max Meyer melodrámája a Schalke labdarúgócsapatánál. A fiatal középpályás nem volt hajlandó szerződést hosszabbítani a gelsenkircheni klubbal, és már korábban bejelentették, hogy a nyáron távozik a klubtól. A 22 éves futballista a minap elárulta távozásának okát a Bildnek adott interjúban, a klub erre reagálva hétfőn közölte: a szezon hátralévő részében nem tart igényt a szolgálataira.

 

A játékosok menedzselésével akadnak gondjai a német élvonalbeli Schalkének: január közepén bejelentették, hogy a 23 éves Leon Goretzka a nyáron ingyen a Bayern Münchenhez igazol, most pedig egy újabb saját nevelésű tehetség hagyja el a csapatot, ráadásul Max Meyer is a Bosman-szabály értelmében ingyen. Utóbbi futballista története azonban hétfőn újabb fordulatot vett.

Meyer 2009-ben került a Schalke utánpótlásbázisára, a felnőttek között 2013-ban mutatkozhatott be. Azóta az első csapatban 192 tétmérkőzésen 22 gólt és 24 gólpasszt jegyzett, négyszer a német felnőttválogatottban is pályára léphetett. Piaci értékét 20 millió euróra becsüli a Transfermarkt.

Négy nappal ezelőtt bejelentették, hogy a 22 éves középső középpályás a szezon végén távozik a Schalkétól, és az érintett ezután a Bildnek adott interjúban kendőzetlenül beszélt a döntés hátteréről. „Egyszerűen csak nem akartam a Schalkénél maradni és együtt dolgozni Christian Heidel sportigazgatóval. Az utóbbi időszakban úgy éreztem, pszichoterrort folytatnak ellenem – így Max Meyer a Bildnek. – Két éve nyáron Heidel azt mondta, távozhatok, nemkívánatos játékos leszek, és nem fogok sokat játszani. Szerettem volna, ha kivásárolnak, de ez nem történt meg.

Clemens Tönnies klubvezető a Sky televíziós csatornának nyilatkozva korábban úgy fogalmazott, Goretzkát és Meyert is csak a pénz motiválta, ezért nem hosszabbítottak egyikükkel sem. Meyer erre is reagált, és elmondta: az RB Leipzig és a Hoffenheim is megkereste, többet kereshetett volna, mint a Schalkénél, de nemet mondott, mert nem a pénz a fő szempont. „Elkeserít, hogy Clemens Tönnies mégis ilyeneket nyilatkozik.

A „kirohanása” után négy nappal a Schalke bejelentette, a szezon hátralévő részében Meyernek nem kell látogatnia az első csapat edzéseit, és a hátralévő két mérkőzésen sem lép pályára. „Nem toleráljuk az ilyen kijelentéseket. A legerőteljesebben elutasítjuk, hogy terrorban tartanánk bármelyik játékosunkat. A Schalke mindig korrektül viselkedett Max Meyerrel – kontrázott Heidel a Bildnek hétfőn.

Domenico Tedesco vezetőedző is megszólalt: „Nekem az volt a benyomásom, hogy Max jól érzi magát itt. A személyes megbeszélések alkalmával sem említette, hogy problémája lenne. Csalódott vagyok a kijelentéseivel kapcsolatban, és nem is értem azokat.

A döntés egyébként nem jött derült égből villámcsapásként: Meyer a legutóbbi hét fordulóban négyszer a kispadról nézte végig a meccset, míg szombaton a Gladbach elleni bajnokit (1–1) hivatalosan sérülés miatt hagyta ki, de saját bevallása szerint nem volt semmi baja. „Csütörtökön már mondtam az edzőnek, hogy készen állok, de ő szólt, hogy nem lépek pályára a hétvégén, és majd hétfőn meglátjuk a folytatást – mondta a Spiegelnek sokat sejtetően.

Meyer számára tehát véget ért a szezon, s azt egyelőre még nem tudni, hogy hol folytatja a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik