Bundesliga: köze lehet az Iszlám Államhoz a játékosnak?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.24. 15:05
null
Ben-Hatira (28) is megünnepelte Kleinheisler Wolfsburgnak lőtt gólját (Fotó: AFP)
Enisz Ben-Hatira, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Darmstadt labdarúgója olyan segélyszervezethez áll közel, amely kapcsolatban lehet az Iszlám Állammal – írja a Hessenschau.

 

A 28 éves labdarúgónak köze van egy szalafista szervezethez, legalábbis a német titkosszolgálat szerint. Az Ansaar nevű szervezet központja Düsseldorfban van, s a honlapján valóban megtalálható Ben-Hatira, aki egy futballmezben pózol.

Saját bevallásuk szerint Ben-Hatira felajánlásainak hála 4300 palesztin ivóvízét biztosítják havonta, emellett 2000 euróval szállt be egy ghánai kút megépítésébe.

Igen ám, csakhogy a Hessenschau riportjából kiderül, hogy a szervezet nem átlagos segélyszervezet. A német titkosszolgálat éves jelentésében az szerepel, hogy szoros kapcsolatban áll a csoport egy szalafista közösséggel. Eszerint a szervezet adományokat gyűjt, promóciókat hirdet, és a Facebookon is várja a lelkes felajánlásokat.

Szakértők szerint a befolyt összegekből jókora pénz üti az egyik szalafista aktivista csoport markát is.

A játékos klubja – a Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató Darmstadt – pozitívan kommentálta az esetet elmondásuk szerint úgy tudják, hogy a tunéziai labdarúgó konkrét projektekben vesz részt, és segít a rászorulóknak – nemzetiségtől, vallástól és bőrszíntől függetlenül.

Ben-Hatira korábban a Dárdai Pál vezette Herthában is futballozott, egyszer össze is verekedett Mitchell Weiserrel, amiért távoznia kellett a klubtól. A középpályás Berlinben született, szerepelt a német korosztályos válogatottakban, majd 2012-ben bemutatkozott a tunéziai nemzeti együttesben.

A Darmstadttal 2017 nyaráig van szerződése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik