MTI 2020.05.20 11:49 Frissítve: 2020.05.21 04:04

Bundesliga: Klopp szerint jó meccsekkel indult újra a bajnokság

Jürgen Klopp, a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool FC vezetőedzője nagy érdeklődéssel követte a német labdarúgó-bajnokság múlt hétvégi újraindítását, és szerinte kifejezetten jó mérkőzéseket játszottak a csapatok.

 

Kimondottan jó találkozókat látott a hétvégén (Fotó: AFP)

A Bundesliga küzdelmei a koronavírus-járvány miatt március első felében szakadtak félbe, és az európai topbajnokságok közül ez volt az első, amelyet folytatni tudtak zárt kapus találkozókkal.

„Nagyon jó meccseket láttam, remek gólokkal és valódi küzdelemmel” – mondta Klopp, aki korábban a Borussia Dortmundot is irányította.

Az 52 éves német szakember szerint a Premier League számára is példa lehet a Bundesliga, és úgy véli, hamarosan Angliában is lehetőség lesz a zárt kapus folytatásra. Az angol bajnokság 29 forduló után, március elején állt le a világjárvány miatt, és a Liverpool karnyújtásnyira van attól, hogy 30 év után újra elhódítsa a trófeát, hiszen 25 pontos előnnyel vezet a Manchester City előtt, így gyakorlatilag a kényszerszünet utáni második körben biztosíthatja a bajnoki címet.

„Természetesen szívesen lennék otthon a feleségemmel, de futballedző vagyok, ezért szeretnék együtt lenni a srácokkal az edzéseken” – mondta Klopp arról, hogy kedden a csapatok újra elkezdhették a kiscsoportos tréningeket.

„Persze a szurkolóink nélkül nem lesz könnyű dolgunk, éppen a világ legmegfelelőbb fenékbe billentését nem kaphatjuk meg a legfontosabb pillanatban” – fogalmazott Klopp, utalva arra, hogy a PL küzdelmei is csak zárt kapuk mögött folytathatók.

„A srácok tökéletes állapotban vannak, le tudnának futni egy maratont is, de amikor újra tétmérkőzést játszunk, akkor az már teljesen más lesz” – jelentette ki a német edző.

A Liverpool a BL-ben elveszítette az esélyét a címvédésre, mivel még a világjárvány kitörése előtt kiesett a nyolcaddöntőben az Atlético Madriddal szemben.

2020.05.28 15:18:28

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

Bélyegezték túl jó embernek, de túl szigorú edzőnek és tekintélyelvű őskövületnek is. Az idő őt igazolta.

2020.05.29 20:16:42

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Továbbra sem megy a Freiburgnak, ezúttal a Bayer Leverkusentől szenvedett vereséget.

2020.05.27 17:34:45

Német labdarúgás T. D.

Gulácsi végig játszott, Orbán beállt • Most először született döntetlen a két csapat egymás elleni meccsén.

2020.05.26 19:56:25

Német labdarúgás H. D.

Hazai pályán ütötték ki a Leverkusent • A Mönchengladbach csak ikszelt a Werder Bremennel.

2020.05.26 18:14:34

Német labdarúgás M. G.

A rekordbajnok 1–0-ra győzött egy remek góllal, és nagy előnyre tett szert a bajnoki versenyfutásban.