Bundesliga: kirúgták a videobírós rendszer ellenőrét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.07. 22:18
null
Hellmut Krug (Fotó: AFP)
Elbocsájtották Hellmut Krugot, aki a német labdarúgó-bajnokságban alkalmazott videobírós rendszer ellenőreként dolgozott.

 

Hellmut Krugot megvádolták, hogy a videobíró-rendszerrel visszaélve befolyásolja a mérkőzéseket.

A rendszert jelenleg négy speciális esetben alkalmazzák: vitatott gólok, büntetők, azonnali piros lapok, játékosok beazonosítása. A Kicker szerint az utóbbi időben ez megváltozott, mert a játékvezetővel közvetlen kapcsolat is létesíthető, ha az asszisztensek úgy gondolják, hogy valamiben rosszul döntött, nem a kialakult helyzetnek megfelelően ítélt.

A Bild Am Sonntag úgy tudja, hogy Krugot, aki elveszítette pozícióját a német szövetség (DFB) játékvezetői bizottságában, megvádolták, hogy a rendszer ellenőreként indokolatlan mértékben befolyásolta az októberi Schalke–Wolfsburg (1–1) bajnokit, és így két, büntetővel kapcsolatos esetben is a Schalke javára alakultak a helyzetek – Krug a gelsenkircheniek pályája közelében lakik.

Krug persze visszautasította a vádat: „Ellenőrként nincs befolyásom a videobíró működésére vagy hogy felülbíráljam a döntését.”

Mindazonáltal a DFB bejelentette, hogy a Német Labdarúgóligával egyetértésben elküldik Krugot a posztjáról. A közlemény szerint innentől kezdve a játékvezetők főnöke, Lutz Michael Frölich irányítja majd a videobírós rendszert.

Dieter Hecking, a Borussia Mönchengladbach vezetőedzője a szerinte a csapatát sújtó, ellentmondásos ítéletek miatt kijelentette, reméli, hogy már idény közben felfüggesztik a rendszert.

Az egykoron világbajnokságon is bíráskodó Bernd Heynamann a Kickernek elmondta, „a játékvezetők csak bábuk, a döntéseket egy sötét szobában hozzák meg Kölnben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik