Bundesliga: íme, az új szezon labdája – kép

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.31. 12:41
Az már korábban eldőlt, hogy a következő szezontól már nem Adidas, hanem Derbystar labdával játszanak a Bundesligában és a Bundesliga 2.-ben is. A Német Labdarúgóliga (DFL) keddi tájékoztatása szerint az alábbi labdával játsszák majd a találkozókat.

A Derbystar szállított már labdákat korábban a Bundesligában, például az 1979–1980-as szezonban mind a 306 meccset egyforma Derbystar labdával játszották. Egyébként a 2010–2011-es idényig mindegyik csapat maga választhatta, hogy a hazai mérkőzésein milyen labdával kíván játszani. A Borussia Mönchengladbach például Derbystart, az 1. FC Köln és Bayer Leverkusen Jakót használt.

2010-től aztán jött az Adidas a Torfabrik nevezetű labdákkal – egészen eddig.

A Derbystar a dán Select Sporthoz tartozó cég – nem csak futball-labdákat gyárt. Az elkövetkezendő négy szezonban biztosan ilyen márkájú labdával játszanak a német élvonalban és a másodosztályban, ugyanis a 2021–2022-es szezon végéig szól a megállapodás a felek között.

A német élvonalbeli bajnokság augusztus 24-én a Bayern München–Hoffenheim találkozóval kezdődik.

DFL Deutsche Fußball Liga on Twitter

DERBYSTAR ist zurück im deutschen Profifußball - und stellt ab der neuen Saison den offiziellen Spielball der Bundesliga und 2. Bundesliga https://t.co/T6l8qM6eOP



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik