Bundesliga: „hiába” kért elnézést a bíró a Dortmundtól

Vágólapra másolva!
2012.12.10. 14:20
null
Schmelzer el sem hitte, hogy Stark piros lapot ad neki (Fotó: Reuters)
Wolfgang Stark játékvezető elnézést kért a Borussia Dortmundtól, amiért a Wolfsburg elleni német élvonalbeli labdarúgó-bajnokin (3–2-re nyertek a „farkasok") kiállította Marcel Schmelzert, és büntetőt ítélt a vendégeknek egy nullás BVB-vezetésnél – ezzel jócskán belenyúlt a mérkőzés alakulásába.

„A meccs után újranéztem a szituációt, és belátom, hibáztam. Elnézést érte, nem kellett volna megtörténnie. A tizenegyes és a kiállítás is rossz döntés volt" – nyilatkozta Wolfgang Stark a találkozót követően. Schmelzer kiállítása után Diego értékesítette a büntetőt, a Wolfsburg végül 3–2-re nyert.

Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője szerint a Wolfsburgnak esélye sem volt, egy nullára vezettek, majd jött a „brutális" döntés, ami eldöntötte a meccset. A Bayern München előnye immáron 14 pont a címvédő BVB előtt.

Michael Zorc, a Borussia Dortmund általános igazgatója keményen bírálta Wolfgang Starkot.

„Elfogadom a bocsánatkérést – kezdte Michael Zorc. – Egyértelmű volt a szituáció, mit kellene még mondanom? Nem fogja ezzel visszahozni a három pontot nekünk, így semmi szükség erre. Nagyon idegesítő."

„Mindenki látta, hogy a játékvezető a hátrányunkra ítélt. Először is azért, mert lesállás volt, másodszor pedig azért, mert Schmelzer térdére pattant a labda, nem követett el szabálytalanságot. Ha ez nem lenne elég, több mint egy félidőt emberhátrányban kellett játszanunk" – tette hozzá Zorc.

STARK ÉS A DORTMUND KORÁBBI TALÁLKOZÁSAI
Starknak korábban már többször meggyűlt a baja a Dortmund meccseivel. 2008 októberében a Hannover elleni mérkőzésen elvett egy szabályos gólt Robert Kovactól (1–1). A Kickertől hatos osztályzatot kapott.
2010 áprilisában a Hoffenheim elleni mérkőzésen (1–1) Lucas Barriostól vett el egy szabályos találatát. A mértékadó Kickertől – melynél az egyes a legjobb osztályzat – ötöst kapott.
2010 októberében egy újabb Hoffenheim elleni iksz (1–1) során büntetőt ítélt a Dortmundnak Stark kezezés miatt. Nuri Sahin bevágta a büntetőt, ám a játékvezető megismételtette azt, mert szerinte Barrios nem volt megfelelő távolságban – a második kísérletet elrontotta a török játékos, Stark újfent ötöst kapott a Kickertől.
2011 augusztusában Mario Götzét kiállította Stark a Bayer Leverkusen elleni bajnokin (0–0) utánrúgásért, ám a német válogatott játékos nem ért hozzá ellenfeléhez, csak az irányába lendítette a lábát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik