HIRDETÉS
HIRDETÉS
MTI 2018.04.29 15:15 Frissítve: 2018.04.29 15:49

Bundesliga: hajnalig ünnepelték a feljutást Düsseldorfban

A Fortuna Düsseldorf játékosai, edzői, vezetői és szurkolói hajnalig ünnepelték, hogy csapatuk szombaton feljutott a német labdarúgó-bajnokság élvonalába.

HIRDETÉS

 

A Fortuna szombaton 2–1-re győzött a Dynamo Dresden otthonában a másodosztály 32. fordulójában, így a további eredményektől függetlenül biztosan visszajut a Bundesliga élvonalába.

Már a repülőtéren több száz drukker fogadta az együttest, amely később a Seifenfabrik (Szappangyár) nevű étteremben mulatott. A szurkolók többsége az óvárosában ünnepelt, és a dpa német hírügynökség megfogalmazása szerint „a kocsmákban patakokban folyt a barna sör", közben pedig a város kultikus punk-rock-zenekara, a Die Toten Hosen dalai szóltak.

Optimista vagyok, szerintem össze tudunk rakni egy olyan csapatot a következő szezonra, hogy versenyképesek legyünk a Bundesligában” – mondta Friedhelm Funkel vezetőedző. A klub költségvetése nagyjából 30 millió euró (9.4 milliárd forint) lesz az új idényben.

Problémát jelent, hogy a legjobbak közül Florian Neuhaus, valamint a japán Haragucsi Genki és Uszami Takasi is csak kölcsönben van Düsseldorfban, s nehéz lesz megtartani őket.

A tréner keddig pihenőt adott a játékosainak, de hangsúlyozta, hogy a jövő vasárnapi, Holstein Kiel elleni meccset is nagyon komolyan kell venniük.

A mostani sikerrel Funkel csúcsot döntött Németországban, ugyanis öt különböző gárdával ez volt a hatodik feljutása. A Bundesligába nyolc év után tér vissza. A német élvonalban és a másodosztályban futballistaként és edzőként összesen 1240 mérkőzése van, ezzel szintén rekorder a hazájában.

Nem építettem légvárakat, és igyekeztem nagyon hitelesnek maradni. A munka és a játékosok tartanak engem fiatalon” – mondta a siker titkáról a 64 esztendős edző, akinek a jelenlegi szerződése a következő idény végéig szól.

A klub először 1966-ban szerepelt a Bundesligában, ám azonnal kiesett, és ez később többször is előfordult vele. 1997-es búcsúja után 2012-ben lett ismét az első osztály tagja, de akkor is csak egy idényt töltött a legjobbak között.

A másodosztályból két együttes jut fel automatikusan, a második hely megszerzésére az 1. FC Nürnbergnek és a Holstein Kielnek van a legnagyobb esélye. Az osztályozót jelentő harmadik pozícióért a Jahn Regensburg, az Arminia Bielefeld és a VfL Bochum verseng.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.05 08:16:06

Német labdarúgás SOMOGYI ZSOLT

A Hertha edzője mesélt a hat pont titkáról, és szóba került egy különleges gólkirályi cím is.

2018.09.04 21:35:21

Német labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem varázsolni akar, hanem játékosainak segíteni.

2018.09.02 23:21:23

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL A minőség számít. A szaktudás, illetve a tudás átadásának képessége, a kompetencia, az emberismeret és az emberek irányításának képessége, a médiamunkában való erősség.

2018.08.30 16:18:39

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Müncheni stabilizátor a Schalkében, Dárdai védőt szerzett, csoda Stuttgartban, régi nóta Wolfsburgban.

HIRDETÉS
HIRDETÉS