Bundesliga: Gyönyörű gól, csodálatos győzelem – Dárdai

Vágólapra másolva!
2016.11.05. 00:01
Edzői nyilatkozatok a Salomon Kalou mesterhármasa nyomán 3–0-s berlini győzelemmel végződő péntek esti Hertha–Mönchengladbach német élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés után.

„Abszolút kezdeményező játékot terveztünk az első félidőre, és bár a legelején ez még nem ment, a csapat nagyon gyorsan rátalált a jó útra. Úgy játszottunk, ahogyan elképzeltük: letámadtunk, helyzeteket alakítottunk ki és szereztünk két gólt – értékelt a meccs után Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője. – A második játékrész a kétgólos előny birtokában elsősorban lélektani próbatétel volt, akadt is két-három lehetősége a Borussiának, de nem használta ki őket. Aztán jött a gyönyörű harmadik gól, amely csodálatossá tette győzelmünket. Kalou olyan ünneplésben részesült a lecserélésekor, hogy még én is libabőrös lettem. A fiúk a szombatot megérdemelt pihenéssel töltik, aztán a válogatott mérkőzések miatti szünetet keményen végigdolgozzuk.”Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője. – A második játékrész a kétgólos előny birtokában elsősorban lélektani próbatétel volt, akadt is két-három lehetősége a Borussiának, de nem használta ki őket. Aztán jött a gyönyörű harmadik gól, amely csodálatossá tette győzelmünket. Kalou olyan ünneplésben részesült a lecserélésekor, hogy még én is libabőrös lettem. A fiúk a szombatot megérdemelt pihenéssel töltik, aztán a válogatott mérkőzések miatti szünetet keményen végigdolgozzuk.”

„Jól kezdtünk, fontos párharcokat nyertünk meg az elején, de az utolsó passzok nem voltak pontosak – fogalmazott a Gladbachot irányító André Schubert. – Aztán egy ostoba labdavesztés következtében szinte a semmiből kaptunk egy gólt. A rendkívül céltudatos berliniek nem tettek nekünk olyan szívességet, hogy elszórják a labdákat, mi viszont a későbbiekben is könnyelműek voltunk, amiért további két góllal fizettünk.”

A Bundesliga-tabella harmadik helyén álló Hertha legközelebb november 19-én játszik bajnokit, ellenfele az Augsburg lesz idegenben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik