T. I. 2020.01.03 12:40 Frissítve: 2020.01.12 01:38

Bundesliga: Gulácsi a legjobb külföldi kapus a Kickernél

Manuel Neuer mögött Gulácsi Péter lett a Bundesliga-ősz második legjobb kapusa a Kicker összeállítása szerint.

Gulácsi Péter akcióban (Fotó: AFP)

 

A német sportlap négy kategóriába sorolta a Bundesliga jelenlegi állandó kezdőkapusait, a világklasszis csoportba egyedül az ősz legjobbjának talált Manuel Neuer került be. Mögötte viszont közvetlenül ott van Gulácsi Péter. Az RB Leipzig magyar válogatott játékosát az előző idényben az átlagok alapján a Bundesliga legjobbjának választották, most pedig a Kicker érvelése szerint csupán Neuer korábbi önmagát idéző formájának köszönhetően szorult a második helyre a féléves listán.

„Gulácsi egy ideje már rendszeres tagja a »nemzetközi divíziónak«. A Leipzig játékosának teljesítménye az értékelt időszakban jól ismert: stabil és nélkülözi a negatív sallangokat a bajnokságban – most pedig már a Bajnokok Ligájában is” – olvasható a német sportlap jellemzése a magyar válogatott egyeséről.

„Szerintem jó félévet zártam. A legutóbbi idényünknél jóval megterhelőbb volt, mert a Bajnokok Ligája miatt több meccset játszottam. Nincs annál jobb, mint háromnaponta pályára lépni, ám emiatt nyilván kevesebb idő jut a felkészülésre és a pihenésre. Az ilyen hosszú és sűrű időszakban mindig akad egy-két szituáció, amelyet nem tökéletesen old meg az ember, de összességében sikerült hozzátennem a csapat kiemelkedő szerepléséhez. A cél, hogy ez a tavasszal se változzon” – értékelte a 29 éves kapus saját teljesítményét a Nemzeti Sportnak adott interjúban.  

A magyar játékos 16 bajnokin lépett pályára ősszel, melyeken 18 gólt kapott, közülük négy találkozót hozott le kapott gól nélkül, összességében pedig a kapujára tartó lövések 69 százalékát tudta hatástalanítani. 

Gulácsi mögött a harmadik helyen a Borussia Mönchengladbach kapusa, Yann Sommer végzett a Kicker rangsorában. A nemzetközi szinten is jegyzett kategóriába még a leverkuseni Lukas Hradecky, a dortmundi Roman Bürki és a wolfsburgi Koen Casteels került be – ők foglalják el a lista 2–6. helyét.  

2020.02.18 11:49:58

Német labdarúgás FARKAS MÁTÉ

Az RB Leipzig kudarca Haalanddal; Arturo Vidal felfedezése – a sportigazgatók szerepe a Bundesligában.

2020.02.15 08:52:47

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

„Lehet érezni a Herthánál, hogy megváltozott az elvárás, de nem tartom reálisnak.”

2020.02.14 23:15:26

Német labdarúgás SZ. M.

2020.02.14 20:21:20

Német labdarúgás M. G.

Guerreiro brillírozott, Haaland és Sancho ismét betalált, sőt, még Piszczek-gólt is láthattak a nézők.

2020.02.14 07:17:06

Német labdarúgás PIETSCH TIBOR

EXKLUZÍV INTERJÚ. „Nem érzem, hogy holnap edzést kellene tartanom. Ahhoz olyan ajánlat is kellene, amelyre azt mondom: tyűha!”