Bundesliga: döntetlen az osztályozó első mérkőzésén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.19. 22:27
A 2016–2017-es szezon első osztályú tagságért harcol az osztályozón a Frankfurt és a Nürnberg. Az első felvonáson 1–1-es döntetlen született a Frankfurt otthonában. Huszti Szabolcs végigjátszotta a találkozót, Stieber Zoltán nem lépett pályára. 

NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
OSZTÁLYOZÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Eintracht Frankfurt–Nürnberg 1–1 (Gacsinovics 65., ill. Russ 42. – öngól)
NÉMETORSZÁG, BUNDESLIGA
OSZTÁLYOZÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Eintracht Frankfurt–Nürnberg 1–1 (Gacsinovics 65., ill. Russ 42. – öngól)

A Frankfurt öt éve nem szerepelt ilyen rosszul a Bundesligában, akkor kiesett, most pedig a 16. helyen zárt, így osztályozóra kényszerült. A Nürnberg két éve esett ki a másodosztályba. Nem sikerült egyből visszajutnia a gárdának, sőt, csak kilencedik lett a 2014–2015-ös szezonban. A 2015–2016-os idényben már jobban szerepeltek René Weiler fiai, a dobogó legalsó fokára állhattak fel a Freiburg és az RB Leipzig mögött, így osztályozóval feljuthatnak az élvonalba.

A mérkőzésen nem kapott szerepet a Nürnberg keretébe sem nevezett Stieber Zoltán, Huszti Szabolcs viszont a frankfurtiak kezdőjének tagjaként végigjátszotta a találkozót.

Jobban kezdett a Frankfurt, a hazaiak akarata érvényesült az első félidőben. A labdabirtoklás 67:33 százalék volt az első játékrészben, a kapura lövések száma pedig 9–3 a hazaiak javára. Gólt viszont nem tudtak rúgni Husztiék, a sors pedig büntetett. A 42. percben szabadrúgást követően Marco Russról pattant a labda a kapuba, öngól. 0–1!

Russról egyébiránt ma derült ki, hogy daganatos megbetegedése van, de mindenképpen pályára akart lépni az együttesében.

A második félidőben tovább nyomott a Frankfurt, aminek a 65. percben meg is lett az eredménye. Mijat Gacsinovics kapott remek labdát Timothy Chandlertől, majd három védő gyűrűjében a tizenhatoson belülről a kapuba talált, 1–1!

A Frankfurt dominált, jobb volt az egész mérkőzésen, viszont az eredményen ez nem mutatkozik meg. Bosszús lehet Niko Kovac, hiszen a játék képe alapján nyerniük kellett volna. Lehet, hogy Nürnbergben sokba kerülhetnek még a hazai pályán elpuskázott lehetőségek.

Stieber Zoltán a 2014–2015 szezon rájátszásában még hamburgi színekben diadalmaskodott a Karlsruhe ellen, egy évvel azelőtt pedig a Greuter Fürth színeiben éppen a Hamburg ellen bukta el az osztályozót a csapatával. Érdekesség, hogy a Bundesliga történetében soha egyetlen játékos sem játszott három egymás utáni szezonban osztályozót, pláne nem három különböző csapattal. Így ha a 27 éves magyar középpályás szerepet kap a visszavágón, Bundesliga-rekorder lesz.

A visszavágót jövő hét hétfőn rendezik 20.30-tól Nürnbergben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik