Bundesliga: Dárdaiék meccsén mutatkozik be az első női bíró – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2017.09.05. 20:20
null
Bibiana Steinhaus a vasárnapi Hertha–Werder bajnokin debütálhat (Fotó: AFP)
A Német Labdarúgó-szövetség már májusban közölte, hogy a 2017–2018-as szezonban a német futball történetében először női játékvezető is bemutatkozhat a Bundesligában. A sporttörténelmi pillanatra vasárnap Berlinben kerülhet sor, a Hertha–Werder Bremen mérkőzést ugyanis a hírek szerint Bibiana Steinhaus vezeti.

A 38 éves játékvezető – aki egyébként az angol bíró, Howard Webb menyasszonya – a német másodosztályban 80 meccset már vezetett, a női mezőnyben pedig abszolút sztárnak számít, hiszen 2011-ben a világbajnoki finálét, idén pedig a Bajnokok Ligája-döntőt is rábízták.

„Jó mérkőzést kívánok neki” – nyilatkozta Dárdai Pál a Bild megkeresésére, és hozzátette, Bibiana nagyon jól végzi a munkáját.

A Hertha 25 éves védője, Marvin Plattenhardt már szerepelt olyan találkozón, amelyen a polgári foglalkozását tekintve rendőrként dolgozó Steinhaus fújta a sípot. „A Nürnberg játékosaként már vezetett nekem meccset, akkor jó munkát végzett. De nekünk nem a bíróra, hanem magunkra és a győzelemre kell koncentrálnunk” – mondta.

A német sajtó nem hagyhatta ki a ziccert: Bibiana Steinhaus 2010-ben már vezetett a Herthának, és az Alemannia Aachen elleni mérkőzés amiatt vált emlékezetessé, hogy a berliniek játékosa, a jelenleg Darmstadtban szereplő Peter Niemeyer meg akarta veregetni a játékvezető vállát, de véletlenül a melléhez ért hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik