Bundesliga: Dárdai már most rekorder a Hertha-edzők között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.17. 11:50
null
Dárdai Pál nyugalomra int – nem az egyéni rekordok a fontosak (Fotó: AFP)
A megszerzett pontok átlagát tekintve jelenleg Dárdai Pál a Hertha labdarúgócsapatának legeredményesebb edzője a Bundesliga 1. történetében.

 

 

Ha a Hertha szombaton hazai pályán legyőzi az 1. FC Kölnt, akkor tíz bajnokin 18 pontot könyvelhet el Dárdai Pállal a kispadon. Éppen annyit, mint amennyit Jos Luhukay, a magyar szakember elődje szerzett a berliniekkel – 19 mérkőzésen.

Ez persze a jövő zenéje, az viszont a valóság, hogy jelenleg Dárdai Pál számít a Hertha legeredményesebb edzőjének a Bundesliga 1. 1963-tól íródó történetében. Ezt a bz-berlin.de írja egy pénteki cikkében, kiemelve a tényt, hogy Dárdai kilenc bajnokin 15 pontot szerzett, ami 1.67-es átlagnak felel meg. A sorban utána Jürgen Röber és Falko Götz következik 1.55 pontos meccsenkénti átlaggal.

Ő persze ezzel nem nagyon foglalkozik: „Számomra csak két statisztikai adat számít, a csapatom futómennyisége és az, hogy milyen százalékban nyerjük meg a párharcokat” – idézi a lap Dárdait.

A magyar válogatottat is irányító klublegendának a portál szerint egy másik célja is lehet. Legutóbbi hat mérkőzésén ugyanis veretlen maradt a fővárosi csapattal, így csak hárommal marad el Röbertől, aki a 2001–2002-es idényben kilencmeccses veretlenségi sorozatot ért el a Herthával. A csúcsot Götz tartja 11 találkozóval a 2004–2005-ös szezonból.

„Szép számok, amelyek érdekelhetnének jobban is – ám ilyenekről nem beszélek, mert még balszerencsét hozna” – mondta ezzel kapcsolatban Dárdai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik