Bundesliga: csak a Leverkusen tinije hozott több pontot Gulácsinál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.20. 13:44
null
Gulácsi Péternél csak a leverkuseni Kai Havertz szerzett több pontot a Bundesliga Fantasyban (Fotó: AFP)
Gulácsi Péter a 2018–2019-es Bundesliga-idény egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményét nyújtotta. 33 bajnokin csupán 29 gólt kapott és tizenhat mérkőzést hozott le úgy, hogy az ellenfelek nem tudták bevenni a kapuját. Az egész évadon át tartó Bundesliga Fantasy-játékban – ahol a drukkerek saját csapataikat állíthatják össze és az így „megvásárolt” játékosok a pályán nyújtott teljesítményük alapján virtuális pontokat gyűjtenek számukra – a magyar labdarúgó lett a második legeredményesebb. 

 

A Bayer Leverkusenben futballozó, 19 esztendős Kai Havertz tizenhét gólt szerzett és négy gólpasszt is kiosztott, a csapattal elért eredményeivel kombinálva ez 247 pontot ért a játékban. Ezzel a Bayern Münchennel is szóba hozott középpályás lett a Fantasy-évad legeredményesebbje.

Gulácsi 220 ponttal lett a második, szoros csatában megelőzve a gólkirályt, a Bayernnel újabb bajnoki címet szerző Robert Lewandowskit (218). A lengyel zsinórban negyedszer jutott kétszáz pont fölé a játékban.

A magyar hálóőrt a német Sport1 is elismerte, övé lett a 2008 óta minden évben a Bundesliga legtöbb kapott gól nélküli mérkőzését teljesítő kapusának járó Die weisse Weste díj. Ezzel együtt 7500 eurót is nyert, amit hagyományosan jótékony célra fordítanak – számolt be a Sport1 honlapja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik