Bundesliga: felajánlották a fizetésük egy részét az U. Berlin játékosai

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.03.25. 16:04
Az Union Berlin is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amelyben korábban a Borussia Dortmund, a Borussia Mönchengladbach, valamint a Bayern München játékosai és vezetői is jelezték, lemondanak fizetésük egy adott százalékáról, hogy abból a klub megcsappant bevételei ellenére is fizetni tudja a feladat nélkül maradó munkatársait.

A berlini klub emellett jelezte: március 31-éig biztos, hogy nem állnak edzésbe a felnőttcsapat keretéhez tartozó játékosok, az utánpótlás számára pedig leghamarabb április közepén kezdődhet meg újra a munka. A stadion, a jegyiroda, a szurkolói bolt és az egyéb kiszolgáló létesítmények határozatlan ideig zárva tartanak. Az itt dolgozó munkatársak számára jön jól a labdarúgók és az első csapat szakmai stábja által tett felajánlás.


Nem az Union Berlin az első, amely így cselekszik: a Bundesligában többek között a Bayern München, a Borussia Dortmund és a Borussia Mönchengladbach futballistái is elengedték fizetésük egy részét, míg az olaszoknál a Juventus járt el hasonlóan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik