Bundesliga: az RB Leipzignél a jövő héten újra edzhetnek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.01. 15:03
A magyar válogatott Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig labdarúgócsapatánál azt tervezik, hogy jövő kedden újrakezdik a csoportos edzéseket.    

A világjárvány miatt félbeszakított Bundesliga idei szezonjában harmadik helyen álló együttesnél pénteken és hétfőn minden játékoson elvégzik a koronavírus tesztet.

„A terv az, hogy ha minden teszt negatív, akkor kedden már csoportos edzést tartunk”– nyilatkozta pénteken Oliver Mintzlaff, a klub ügyvezető igazgatója. A lipcsei együttesnél eddig csak kisebb csoportokban tréningeztek a futballisták.

„A televíziós jogdíjakból befolyó pénzre minden egyesületnek szüksége van a túléléshez, ez az elsődleges oka annak, hogy szeretnénk ismét mérkőzéseket játszani”– jelentette ki Mintzlaff.

A német Bundesligában most május 16-i folytatással terveznek, de ehhez még a német kormány jóváhagyása is szükséges.

„Itt most nincsenek kívánságok, a felkészülésre akár egy hét is elegendő lett volna, mi május 9-re is készen állnánk”– mondta az RB Leipzig ügyvezető igazgatója.

A német bajnokság 2019–2020-as idényéből 25 fordulót tudtak lejátszani, még kilenc van hátra, az élen a címvédő Bayern München áll 55 ponttal, második a Borussia Dortmund (51 pont), harmadik a Leipzig (50).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik