Bundesliga: az e-sport gárdában (is) folytatja a Leipzig játékosa

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.10.15. 16:39
null
Diego Demme nemcsak a valóságban, hanem a FIFA pályáin is remekel (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság jelenlegi idényének mind a hét fordulójában pályára lépő Diego Demme lesz az RB Leipzig FIFA-csapatának negyedik tagja a VBL, azaz a Virtuális Bundesliga 2019–2020-as évadában – hívja fel a figyelmet a Bundesliga hivatalos honlapja.

 

Nemcsak nagypályás rutinnal rendelkező, hanem konkrétan profi futballistával erősítette meg keretét az RB Leipzig e-sport szakosztálya. A november 4-én rajtoló VBL-idénynek Cihan Yasarlar, Alex Czaplok, valamint a szurkolók közül egy előválogató-torna megnyerésével kikerült Alexander Breuer mellett Demme lesz a FIFA-csapat negyedik tagja.

A 27 éves, egyszeres felnőttválogatott játékos szerződtetése nem csupán marketingfogás, állítja újdonsült csapattársa, Yasarlar.

„Több Lipcse-játékos is szerette volna kipróbálni magát ellenünk – idézte fel a Sportbuzzernek a történteket – Diego ellen is többször játszottam, és azt kell mondjam, nem csak a való életben tudja pontosan, hogy mit csinál... Amikor az edzőközpontban vagyunk, és van némi időnk rá, gyakran játsszunk a futballcsapat tagjaival.”

A VBL-ben 11 Bundesliga- és 11 Bundesliga 2-es klub e-sport csapata szerepel, mindenki egyszer játszik mindenkivel, majd az alapszakasz februári lezárulta után a legjobb hat szuperdöntőben vesz majd részt.

Az RB Leipzig az előző idényben a 11. helyen zárt, míg a bajnoki címet a Werder Bremen szerezte meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik