nemzetisport.hu 2015.08.26 19:55

Bundesliga: a TOP 10 nyári vétel

Végre itt a nyár, és transzfer az idő – menetrendszerűen elindítjuk átigazolási ámokfutásunkat, hogy nyitókapával csapást vágjunk a nemzetközi labdarúgás őrült költekezésének dzsungelében, sorolóval utat nyissunk az érdeklődések és bejelentkezések vad össztáncában, táblázatba fojtsuk a jöttek-mentek és jöttmentek szülte őskáoszt. Ezen a héten is Angliában kezdtük transzferológiai körsétánkat, majd Olaszországban folytattuk, hogy elérkezzünk Németországba, Törökországba és Oroszországba.

Thorgan Hazard bevált a Gladbachnál, végleg megvették a játékjogát (Fotó: AFP)

NÉMET VÉTELI TOP 10, 2015 NYARA, BUNDESLIGA

10. Thorgan Hazard és Admir Mehmedi     

Listánkra éppen csak felfért ez a különös páros: Thorgan Hazard ugyebár a nagy Eden és a kis Kylian testvére, és nem aprópénzért, hanem nyolcmillió euróért került a Chelsea-től a Borussia Mönchengladbachhoz, ahol az elmúlt idényben kölcsönben már futballozott. Tavaly a németek 1.5 millió eurót fizettek Hazard egy évéért, a londoniak egyébként félmillióért vették 2012-ben a Lenstól. Reméljük, az Újpest is ilyen jól jár majd testvérével.

Thorgan 22 éves, középső és bal oldali középpályás, az elmúlt idényt 5 góllal és 10 gólpasszal zárta, és még a télen beleegyezett abba, hogy marad a Gladbachban. Talán éppen a Kevin de Bruyne-ügyből is tanulva a londoniak visszavásárlási opciót kötöttek ki eladásakor. A belga válogatott erejére viszont jellemző, hogy a „középső ismert Hazard” csak egyszer szerepelt a legjobbak között...

Szintén nyolcmillióért váltott klubot Admir Mehmedi, a svájci válogatott macedón származású csatára, aki a Bayer Leverkusenhez került a Freiburgtól. A Winterthur és az FC Zürich egykorija járt már nagy klubban, mégpedig a kijevi Dinamóban, ahol minden 10. mérkőzésén szerzett egy kanadai pontot, de az érte hatmilliót áldozó Freiburggal a Bundesligában legutóbb sokkal jobban muzsikált: 28 bajnokin 4 gól és egy gólpassz a mérlege. Ezzel a Kicker csatárrangsorában a 21. lett, nagyot kockáztatott tehát a nyolcmillióval a B04L (egy évvel azért korábban sokkal jobban kitett magáért az ék, ez szögezzük le gyorsan), ahol Mehmedi dolga éppen honfitársa, Josip Drmic pótlása lesz majd. Érdekesség, hogy a két transzfert egyazon napon jelentették be, és májusban még Drmic új klubja, a Mönchengladbach is érdeklődött Mehmedi iránt – akit korábban a Lazio is szemmel tartott.

9. Joshua Kimmich

AJÁNLÓ
1. rész Bayern München: a bérükben van a transzferrekord
2. rész A Dortmund szexi kapust vett, majd „tengelyt akasztott”
3. rész Milánóból csemegézne a Bayer, BL-hőssé válna a ’Gladbach
4. rész Bayern München: Vida loca, avagy jön a hűtlen, könnyű szívvel
5. rész Elveszíti lassan identitását a Bayern München?
6. rész Vidal: Gyere velem Coman Münchenbe!
7. rész Elvitték Dárdai bekkjét, törvény garantálja a Premjer-Liga végét?

Listánk egyik különce a most 20 éves szűrő, akire még a télen kivetette hálóját a Bayern München – és az ilyesmi Németországban szinte mindig üzlettel, zsíros üzlettel zárul. Amelynek érdekességét most az adta, hogy a VfB Stuttgart úgy keresett hétmillió eurót, hogy 500 ezerért eladta két éve még egy korosztályos csapatából a középpályást Lipcsébe, de amikor tudomást szerzett a bajorok szándékairól, érvényesítette a visszavásárlási opciót, amely 750 ezer euróra rúgott – a Kicker értesülései szerint a Leipzig, talán a békesség kedvéért, összesen 1.5 millió eurónyi „fájdalomdíjat” kapott.

Kimmich bekerült a nyáron a Bundesligában transzferáltak álomcsapatába (az elmúlt idényben a középpályások listáján a 16. Lett a második vonalban), de a Bayernben Philipp Lahm, Arturo Vidal, Pierre-Emile Höjbjerg, Javi Martínez, Sebastian Rode, Thiago Alcántara és Xabi Alonso is előtte áll a sorban.

8. Matija Nasztaszics

Nem akármilyen pályafutást tudhat magáénak a 22 éves szerb legény: a Partizan Beograd neveltjeként még 2011-ben 2.5 millió eurót adott érte a Fiorentina, ahonnan nemsokára már 15.2 millióért került a Manchester Cityhez, de Angliában nem tudott alapemberré válni, sokszor bizonytalanul mozgott, így kölcsönadták az angolok a télen „opcionálisan” a Schalkének – ahol a védő valósággal kivirágzott, így örülhettek a gelsenkircheniek a 9.5 milliós vételárnak. Nasztaszics minden bizonnyal úgy jár majd, mint az a Sztefan Szavics, aki éppen az ő transzfere kapcsán került Firenzébe: bizalom, állandóság, jó forma – újabb topcsapat. Egyébként Nasztaszics vételi opciója egészen különleges volt: hét schalkés mérkőzés után automatikusan életbe lépett. A védő mindenesetre Achilles-ín-szakadással és műtéttel kezdte a szezont.

7. Josip Drmic

Sokat elmond a Bundesligáról, hogy olyan sztárcsatárai vannak, mint a svájci-horvát Drmic, aki az elmúlt két idényben 23 bajnoki gólt termelt, de tavaly a Leverkusen 6.8, most a Mönchengladbach kerek tízmillió eurót fizetett érte. A 23 éves játékos mellett szól sokoldalúsága, remek fizikuma, ellene az elmúlt pontvadászatban összesörétezett 7 kanadai pontja. „Újabb szupertranszfer a Gladbach-menedzser Max Eberltől. Miután eladta Max Krusét a Wolfsburgnak, Drmic klassz pótlásnak minősül, aki a Gladbachban több lehetőséget kap majd, mint amennyi a Leverkusenben jutott neki” – írta róla egy műkedvelő a Transfermarkton.

6. Gonzalo Castro

Mi tagadás, nem túlságosan ismert hazánkban a 28 éves középpályás neve, pedig már 2007-ben pályára lépett a német válogatottban, és nem is volt ez egyszeri eset – csak éppen a felnőttek között az összes nagy tornáról lemaradt a spanyol származású (teljes neve Gonzalo Castro Randón) labdarúgó.  Az elmúlt idényben bekerült az szezon álomcsapatába, és idejét érezte a váltásnak: a középső középpályás (és alkalmi jobb- és balhátvéd) 11 millió euróért a Dortmundhoz igazolt a Leverkusentől, fél szemmel a válogatott felé is sandítva.

Egyébként 1999 óta szolgálta a „gyógyszergyáriakat”, akik annyira megszokták őt, hogy a hét elején a Kicker bejelentette, hogy vissza akarják vinni máris a tékozló fiút (erről majd később). Dortmundban egyébként – hacsak haza nem csábítják, amire igen kevés esélyt látunk – a védekezésben, támadásban egyaránt jártas Castro a visszavonult Sebastian Kehl örökébe lép majd.

5. Johannes Geis

Listánk egyik legérdekesebb figurája a 22 éves középső (főleg védekező) középpályás, aki május végén már mindenben megegyezett a Dortmunddal, hogy kövesse a Mainzból odaigazoló mesterét, Thomas Tuchelt. Ugyan Geis parádés idényt zárt, és ezért is érdeklődött iránta a Schalke, a Mönchengladbach és a Wolfsburg is, ám mindenki kész tényként kezelte Dortmundba igazolását – ehhez képest nemsokára már a gelsenkircheniekhez írt alá.

AJÁNLÓ
NYÁRI TRANSZFERSOROZAT

A német U-válogatott futógépért – aki öt gólt szerzett és öt gólpasszt adott legutóbb a kis csapatban – folytatott licitben a Schalke egyszerűen túllicitálta a fekete-sárgákat. A 10 plusz kétmillió euróba kerülő játékos „csak” négy évre írt alá, és a német sajtó egyértelműen azt várja a „Quarterbacktől”, hogy hamarosan már a felnőtt válogatottban is alapember lesz. A Schalke felkészült már erre is, mert Geis kivásárlási ára 30 millió euró.

Kruséért (balra) mélyen a pénztárcájába nyúlt a Wolfsburg (Fotó: AFP)

4. Max Kruse

A Wolfsburg idén nyári  „Maximális” erősítése a 28 éves támadó, akiért 12 millió eurót fizettek a „farkasok” a Mönchengladbachnak. Igaz, ha azt nézzük, nincs az áron semmi csodálkoznivaló, hiszen a támadó több mint 10-szeres német válogatott, és lőtt három gólt is a nationalelfben 2013-as bemutatkozása óta. A TSV Reinbek neveltje korábban a Freiburgban, a Werder Bremenben és a St. Pauliban is megfordult, az utóbbi két idényt összesen 48 kanadai ponttal zárta, ezért is nyilatkozta nemrégiben szövetségi kapitánya, Joachim Löw, hogy a Wolfsburg egy igazi topjátékossal erősödött a nyáron.

A tavasszal a Dortmund és a Schalke, tavalyelőtt a Manchester United által is csábítgatott Kruse két dologról híres a Bundesligában: egyrészt övé minden idők legrandább terepszínű Maseratija (na jó, ezt csak a színtiszta irigység mondatja velünk), másrészt egyes futballistákkal ellentétben ő nem fogadással keresi meg a mellékest, hanem pókeren, és nem is űzi rosszul ezt a játékot, bár állítása szerint még a szabályokat sem mind ismeri. Igaz, leghíresebb nyereményétől eltekintett volna, ugyanis azt bánatában prezentálta, miután kitette őt Löw a 2014-es világbajnokság előtt a keretből. Hangsúlyozottan nem azért, mert Kruse egy angliai felkészülési mérkőzésen lányokat invitált szállodai szobájába...

3. Charles Aránguiz

Elérkeztünk a dobogóra, amely a bayer(n)esek felségterülete. A harmadik hely a leverkuseni meglepetésemberé, a chilei karmesteré, a 26 éves középső és jobb oldali középpályásé, Aránguizé, akiért 13 millió eurót fizettek a németek. Mivel a 13 csak délen szerencsés szám, ezért komoly Achilles-sérüléssel (szakadás, műtét, 7 hónap kihagyás, mint Nasztaszicsnál) indítja németországi karrierjét a nyári Copa-hős (hat mérkőzés, három kanadai pont) – akinek pótlására Castro, Pierre-Emile Höjbjerg és Max Meyer neve is felmerült.

Aránguizt 6.4 millióért vette tavaly a brazil Internacional a chilei Universidad Chilétől (a csavaros transzferek nagyurának, az Udinese-, Granada- és Watford-tulajdonos Giampaolo Pozzónak közbeiktatásával), amely 865 ezerért vette a Colo Colótól; egyébként a karmestere az Universidad neveltje, ám igazából a Deportes Cobreloa együttesében érett be.

2. Douglas Costa

AJÁNLÓ
Német átigazolások
A Pemjer-Liga hírei
A török bajnokság hírei

Az eddigiek alapján nem fürdik be a Bayern München Costával, akit szintén láthattunk a nyári Copa Américán, ahol egy győztes góllal építette, egy kihagyott tizenegyessel meg rontotta renoméját, majd a torna után az ukrán Sahtar Donecktől Nyugatra „menekült”. Fantasztikus a konkurenciája a Bayernben, és ő fantasztikusan erős konkurencia lesz konkurenciájának, ráadásul mind a két szélen, sőt, középen, az előretolt ék mögött is bevethető. Ukrajnától 33 mérkőzésen 5 góllal és 7 assziszttal búcsúzott, összességében 202 tétmeccsen 78 kanadai pontot termelt.

A Sahtar 2010 elején nyolcmillióért vette a Gremiótól, első komoly csapatától, és fontos megemlíteni azt is, hogy rendelkezik a brazil mellett portugál, azaz EU-s útlevéllel is. Matthias Sammerék 39 millióról 30-ra alkudták le Costa árát, aki igencsak szürkén, unalmasan mutatkozott be a Buliban: első két bajnokiján egy gól mellett csak három gólpasszt adott...

Costa kreatív, lendületes játékos, aki németes erőnléttel és taktikai fegyelemmel még Arjen Robbennél és Franck Ribérynél is nagyobb futballistává válhat.

Vidal a tradicionális szezonnyitó beöltözésen (Fotó: AFP)

1. Arturo Vidal

Ez évi német vételi listánk élén a chilei Vidal trónol, aki sokszorosan is furcsa módon került Münchenbe: egyrészt az ő szertelen, sokszor kimondottan kegyetlen, fegyelmezetlen, „eldurranós” stílusa abszolúte nem illik bele Pep Guardiola taktikájába és gárdáinak szellemiségébe (talán csak Mario Balotellivel döbbentette volna meg jobban a jónépet a katalán); másrészt nem is olyan régen Vidal csinos kis médiacirkusz csúcspontjaként választotta a Leverkusen után a Juventust a Bayern helyett. Bastian Schweinsteiger dél-amerikai utóda 37 millióért érkezett Olaszországból Bajorországba, első két bajnokiján a középpálya védekező szekciójának közepén szerepelt, Xabi Alonso balján. Höjbjerg, Gianluca Gaudino, Sebastian Rode és Kimmich nem ellenfél számára (Alonso nemsokára betölti ráadásul a 34.-et), jövőre Javi Martínezzel és a nála azért jóval kreatívabb Thiago Alcántarával „forgózik” majd a pálya tengelyében, tehermentesítve a sztárokat, de közben azért parádés passzokkal szolgálva.

Nem hiába szolgált Vidal éveken át Andrea Pirlo kapitánysága alatt...

BUNDESLIGA-ÁTIGAZOLÁSOK, 2015 NYARA
FC AUGSBURG 
Érkezett: Dominik Kohr (Bayer Leverkusen, 1.400.000 euró), Yannik Oettl (Unterhaching U19, ingyen), Mathias Fetsch (Dynamo Dresden, kölcsönből vissza), Ronny Philp (Greuther Fürth, kv.), Yannik Öttl (Unterhaching U19, i.), Piotr Trochowski (Sevilla, i.), Philipp Max (Karlsruhe, 3.800.000), Daniel Opare (FC Porto, i.), Konsztantinosz Sztafilidisz (Bayer Leverkusen, 1.780.000)

Távozott: Jannisz Geliosz (szerződése lejárt), Dominik Reinhardt (szl.), Dominik Kohr (Bayer Leverkusen, kv.), Pierre-Emile Höjbjerg (Bayern München, kv.), Mathias Fetsch (Dynamo Dresden), Nikola Djurdjics (Malmö FF, k.), Abdul Rahman Baba (Chelsea, 20.000.000), Ronny Philp (1.FC Heidenheim)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: André Ramalho (Red Bull Salzburg, i.), Marc Brasnic (Bayer Leverkusen U19), Niklas Lomb (Preussen Münster, kv.), Kirjakosz Papadopulosz (Schalke, 6.500.000), Admir Mehmedi (Freiburg, 8.000.000), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach, kv.), Dominik Kohr (Augsburg, kv.), Arkadiusz Milik (Ajax Amsterdam, kv.), Dennis Engelman (Fortuna Köln, kv.), Rju Szeung Wu (Eintracht Braunschweig, kv.), Maximilian Wagener (VfL Osnabrück, kv.), Philipp Wollscheid (Stoke City, kv.), Niklas Lomb (Hallescher FC, kv.), Konsztantinosz Sztafilidisz (Fulham, kv.), Benjamin Henrichs (Bayer Leverkusen U19), Lukas Boeder (Bayer Leverkusen U19), Robin Becker (Bayer Leverkusen U19), Jonathan Tah (Hamburg, 7.500.000), Charles Aránguiz (Internacional, 13.000.000)

Távozott: Simon Rolfes (visszavonult), Arkadiusz Milik (Ajax Amsterdam, 2.800.000), Philipp Wollscheid (Stoke City, 3.800.000), Stefan Reinartz (Eintracht Frankfurt, i.), Gonzalo Castro (Borussia Dortmund, 11.000.000), Dennis Engelman (Fortuna Köln, i.), Niklas Lomb (Preussen Münster , kölcsönbe), Maximilian Wagener (Mainz II, k.), Josip Drmic (Borussia Mönchengladbach, 10.000.000), Dominik Kohr (Augsburg, 1.400.000), Marc Brasnic (Paderborn, k.), Kirjakosz Papadopulosz (Schalke, kv.), Konsztantinosz Sztafilidisz (Augsburg, 1.780.000), Mathias Hartwig (Watford U21)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Joshua Kimmich (VfB Stuttgart, 8.500.000), Sven Ulreich (VfB Stuttgart, 3.500.000), Jan Kirchhoff (Schalke 04, kv.), Julian Green (Hamburg, kv.), Pierre-Emile Höjbjerg (Augsburg, kv.), Xherdan Shaqiri (Inter, kv.), Douglas Costa (Sahtar Doneck, 30.000.000), Arturo Vidal (Juventus, 37.000.000)

Távozott: Xherdan Shaqiri (Inter, 18.000.000), Mitchell Weiser (Hertha BSC, i.), Pepe Reina (Napoli, 2.000.000), Claudio Pizarro (szl.), Bastian Schweinsteiger (Manchester United, 18.000.000)

SV DARMSTADT 98
Érkezett: Mario Vrancic (Paderborn, 500.000), Jan Rosenthal (Eintracht Frankfurt, i.), Konstantin Rausch (VfB Stuttgart, i.), Fabian Holland (Hertha, 350.000), Luca Caldirola (Werder Bremen, k.), Noel Wembacher (Darmstadt U19), Jan Finger (Darmstadt U19), Ali Kazimi (Darmstadt U19), Nick Volk (Darmstadt U19), Júnior Díaz (Mainz, i.), Peter Niemeyer (Hertha, i.), Sandro Wagner (Hertha, i.), Garics György (Bologna)
Távozott: Marius Sauss (USI Lupo-Martini Wolfsburg, i.), Hanno Behrens (1.FC Nürnberg, i.), Romain Brégerie (Ingolstadt, i.), Leon Balogun (Mainz, i.), Ronny König (Chemnitz, i.), Maurice Exslager (1.FC Köln, kv.), Fabian Holland (Hertha BSC, kv.), Jan Rosenthal (Eintracht Frankfurt, kv.), Janik Bachmann (Hannover II, i.)
BORUSSIA DORTMUND  
Érkezett: Gonzalo Castro (Bayer Leverkusen, 11.000.000), Julian Weigl (1860 München, 3.000.000), Roman Bürki (Freiburg, 3.500.000), Moritz Leitner (VfB Stuttgart, kv.), Marvin Ducksch (Paderborn, kv.), Jonas Hofmann (Mainz, kv.)

Távozott: Sebastian Kehl (visszavonult), Zlatan Alomerovic (Kaiserslautern, 200.000), Mitchell Langerak (VfB Stuttgart, 3.500.000), Milos Jojics (1.FC Köln, 2.500.000), Ciro Immobile (Sevilla, k., 3.000.000)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Olivier Occéan (Odds BK, kv.), Stefan Reinartz (Bayer Leverkusen, i.), Heinz Lindner (Austria Wien, i.), Enis Bunjaki (Eintracht Frankfurt U19), Luc Castaignos (Twente, 2.500.000), Jan Rosenthal (Darmstadt, kv.), Václav Kadlec (Sparta Praha, kv.), David Abraham (Hoffenheim, 1.500.000), Lukas Hradecky (Bröndby, 2.000.000), Mijat Gacsinovics (Vojvodina, 1.500.000)

Távozott: Yusupha Yaffa (szl.), Felix Wiedwald (Werder Bremen, i.), Jan Rosenthal (Darmstadt, i.), Lucas Piazón (Chelsea, kv.), Alexander Madlung (szl.), Carlos Zambrano (szl.), Kevin Trapp (PSG, 9.500.000), Nelson Valdez (Sounders FC, i.), Olivier Occéan (Odds BK, i.)

HAMBURGER SV
Érkezett: Lewis Holtby (Tottenham Hotspur, 6.500.000), Mohamed Guaida (Hamburg II), Batuhan Altintas (Bursaspor, 400.000), Lasse Sobiech (St. Pauli, kv.), Jacques Zoua (Kayseri Erciyesspor, kv.), Kerem Demirbay (Kaiserslautern, kv.), Jonathan Tah (Fortuna Düsseldorf, kv.), Szakai Gotoku (VfB Stuttgart, 700.000), Emir Spahic (egyesület nélküli), Batuhan Altintas (Bursaspor, i.), Ronny Marcos (Hamburg II), Andreas Hirzel (FC Vaduz, 50.000), Albin Ekdal (Cagliari, 4.500.000), Sven Schipplock (Hoffenheim, 2.500.000), Michael Gregoritsch (VfL Bochum, 3.000.000)

Távozott: Marcell Jansen (visszavonult), Rafael van der Vaart (Real Betis, i.), Ivo Ilicevic (szl.), Gojko Kacar (szl.), Szlobodan Rajkovics (szl.), Heiko Westermann (Real Betis, i.), Lasse Sobiech (St. Pauli, i.), Maximilian Beister (Mainz, i.), Julian Green (Bayern München, kv.), Lewis Holtby (Tottenham Hotspur, kv.), Alexander Brunst (Wolfsburg II, 200.000), Valon Behrami (Watford, 4.500.000), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen, 7.500.000), Matti Steinmann (Chemnitzer FC, k.), Jacques Zoua (GFC Ajaccio, i.), Kerem Demirbay (Fortuna Düsseldorf, k.), Petr Jirácek (Sparta Praha, i.), Mohamed Guaida (Karlsruher SC, k.)

FC HANNOVER 96 
Érkezett: Philipp Tschauner (St. Pauli, i.), Waldemar Anton (Hannover U19), Mike-Steven Bähre (Hannover II), Maurice Hirsch (Hannover II), Charlison Benschop (Fortuna Düsseldorf, 1.500.000), Oliver Sorg (Freiburg, 3.500.000), Felix Klaus (Freiburg, 3.000.000), Samuel Radlinger (1.FC Nürnberg, kv.), Vladimir Rankovic (Erzgebirge Aue, kv.), Valmir Szulejmani (Union Berlin, kv.), Uffe Bech (Nordsjaelland, 2.000.000), Mevlüt Erdinc (St.-Étienne, 3.300.000), Allan Saint-Maximin (AS Monaco, k.)

Távozott: Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach, 3.000.000), Jimmy Briand (Guingamp, i.), Robert Almer (Austria Wien, i.), Jan Schlaudraff (szl.), Christian Pander (szl.), Joao Pereira (Sporting CP, i.), Markus Miller (visszavonult), Marius Stankevicius (szl.), Didier Ya Konan (Fortuna Düsseldorf, i.), Joselu (Stoke City, 8.000.000), Yannik Schulze (Hannover II), Leonardo Bittencourt (1.FC Köln, 2.000.000)

HERTHA BSC 
Érkezett: Nils Körber (Hertha BSC U19), Mitchell Weiser (Bayern München, i.), Fabian Holland (Darmstadt, kv.), Szami Allagui (Mainz, kv.), Vladimír Darida (Freiburg, 3.500.000), Maximilian Mittelstädt (Hertha U19), Florian Kohls (Hertha II), Niklas Stark (Nürnberg, 3.000.000)

Távozott: Marcel Ndjeng (Paderborn, i.), Johnny Heitinga (Ajax Amsterdam, i.), Fabian Holland (Darmstadt, 350.000), Sascha Burchert (Valerenga, k.), Peter Niemeyer (Darmstadt, i.), Sandro Wagner (Darmstadt), Nico Schulz (Borussia Mönchengladbach, 4.000.000), Hoszogaj Hadzsime (Bursaspor, k., 300.000)

TSG 1899 HOFFENHEIM 
Érkezett: Pak In Hjök (KjungHi University), Nicolai Rapp (Hoffenheim U19), Benedikt Gimber (Hoffenheim U19), Jonathan Schmid (Freiburg, 3.800.000), Fabian Schär (FC Basel, 4.100.000), Joelinton (Recife, 2.200.000), Pavel Kaderábek (Sparta Praha, 3.500.000), Marko Maric (Rapid Wien), Christoph Martschinko (SV Grödig), Luis Advíncula (Sporting Cristal Lima, kv.), Michael Gregoritsch (VfL Bochum, kv.), Sandro Wieser (Aarau, kv.), Júnior Ponce (Vitória Setúbal, kv.), Vincenzo Grifo (FSV Frankfurt, kv.), Filip Malbaszics (Lechia Gdansk, kv.), Tobias Weis (VfL Bochum, kv.), Jiloan Hamad (Standard Liége, kv.), Afriyie Acquah (Sampdoria, kv.), Mark Uth (Heerenveen, 3.000.000), Kevin Kuranyi (Dinamo Moszkva, i.), Felipe Pires (RB Salzburg), Eduardo Vargas (Napoli, 6.000.000)

Távozott: Michael Gregoritsch (VfL Bochum, 500.000), Kevin Akpoguma (Fortuna Düsseldorf, k.), Vincenzo Grifo (Freiburg, 1.000.000), Janik Haberer (VfL Bochum, k.), Tobias Weis (VfL Bochum, i.), Afriyie Acquah (Torino, 2.800.000), Marko Maric (Lechia Gdansk, k.), Anthony Modeste (1.FC Köln, 4.500.000), Roberto Firmino (Liverpool, 41.000.000), Pal In Hjök (FSV Frankfurt, k.), Christoph Martschinko (Austria Wien, k.), Marvin Schwäbe (VfL Osnabrück, k.), Andreas Beck (Besiktas, 1.750.000), David Abraham (Eintracht Frankfurt, 1.500.000), Christoph Martschinko (Austria Wien, k.), Júnior Ponce (USM Porres, k.), Sven Schipplock (Hamburg, 2.500.000), Sandro Wieser (FC Thun), Luis Advíncula (Bursaspor, 750.000), Antonio Colak (Kaiserslautern, k.), Grischa Prömel (Karlsruhe, i.)

FC INGOLSTADT 04
Érkezett: Romain Brégerie (Darmstadt, i.), Markus Suttner (Austria Wien, 700.000), Elias Kachunga (Paderborn, 1.500.000), Örjan Nyland (Molde, 2.500.000)
Távozott: André Weis (FSV Frankfurt, i.), André Mijatovic (visszavonult), Karl-Heinz Lappe (Bayern München II, i.), Ralph Gunesch (szl.), Leon Jessen (Kaiserslautern, kv.), Christian Eigler (szl.)
1. FC KÖLN
Érkezett: Dominique Heintz (Kaiserslautern, 2.000.000), Anthony Modeste (Hoffenheim, 4.500.000), Philipp Hosiner (Stade Rennes, k.), Maurice Exslager (SV Darmstadt, kv.), Bruno Nascimento (Estoril-Praia, kv.), Maximilian Thiel (Union Berlin, kv.), Simon Zoller (Kaiserslautern, kv.), Milos Jojics (Borussia Dortmund, 2.500.000), Leonardo Bittencourt (Hannover, 2.000.000), Frederik Sörensen (Juventus, 2.000.000)
Távozott: Maximilian Thiel (Union Berlin, 250.000), Adam Matuschyk (Eintracht Braunschweig, i.), Thomas Bröker (MSV Duisburg, i.), Anthony Ujah (Werder Bremen, 4.500.000), Kevin Wimmer (Tottenham Hotspur, 7.000.000), Patrick Helmes (visszavonult), Daniel Halfar (Kaiserslautern, 500.000), Deyverson (Belenenses, kv.), Bruno Nascimento (CD Tondela, k.), Miso Brecko (1.FC Nürnberg, 500.000)
1. FSV MAINZ 05 
Érkezett: Danny Latza (VfL Bochum, i.), Muto Josinori (FC Tokió, 2.800.000), Florian Niederlechner (1.FC Heidenheim, 2.500.000), Leon Balogun (Darmstadt, i.), Fabian Frei (FC Basel, 3.600.000), Maximilian Beister (Hamburg, i.), Chinedu Ede (Anorthosis Famagusta, kv.), Dani Schahin (Freiburg, kv.), Sebastian Polter (Union Berlin, kv.), Niki Zimling (Ajax Amsterdam, kv.), Julian Koch (St. Pauli, kv.), Besar Halimi (Stuttgarter Kickers, 400.000), Henrique Sereno (Kayserispor, i.), Suat Serdar (Mainz U19), Gianluca Curci (AS Roma, i.)

Távozott: Nikolce Noveszki (szl.), Damian Rossbach (Sandhausen, i.), Julian Koch (Fortuna Düsseldorf, 300.000), Johannes Geis (Schalke, 12.000.000), Okazaki Sindzsi (Leicester City, 11.000.000), Szami Allagui (Hertha BSC, kv.), Jonas Hofmann (Borussia Dortmund, kv.), Nicolás Castillo (FC Bruges, kv.), Sebastian Polter (Queens Park, 1.500.000), Júnior Díaz (Darmstadt, i.), Benedikt Saller (szl.), Besar Halimi (FSV Frankfurt, k.), Dani Schahin (FSV Frankfurt, k.), Sztefanosz Kapino (Olympiakosz, 2.000.000), Robin Zentner (Holstein Kiel, k.)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Thorgan Hazard (Chelsea, 8.000.000), Lars Stindl (Hannover, 3.000.000), Tobias Sippel (Kaiserslautern, i.), Josip Drmic (Bayer Leverkusen, 10.000.000), Nico Elvedi (Zürich, 4.000.000), Peniel Mlapa (1.FC Nürnberg, kv.), Amin Younes (Kaiserslautern, kv.), Andreas Christensen (Chelsea, k.), Andreas Christensen (Chelsea, k.), Nico Schulz (Hertha, 4.000.000)

Távozott: Thorben Marx (visszavonult), Filip Daems (KVC Westerlo, i.), Max Kruse (VfL Wolfsburg, 12.000.000), Nico Brandenburger (FC Luzern, k.), Janis Blaswich (Dynamo Dresden, k.), Christoph Kramer (Bayer Leverkusen, kv.), Thorgan Hazard (FC Chelsea (FC Chelsea, kv.), Peniel Mlapa (Bochum, i.)

SCHALKE 04
Érkezett: Leroy Sané (Schalke U19), Felix Platte (Schalke U19), Matija Nasztaszics (Manchester City, 9.500.000), Maurice Multhaup (Schalke U19), Thilo Kehrer (Schalke U19), Johannes Geis (Mainz, 12.000.000), Júnior Caicara (Ludogorec Razgrad, 6.000.000), Michael Gspurning (Schalke II), Kirjakosz Papadopulosz (Bayer Leverkusen, kv.), Felipe Santana (Olympiakosz, kv.), Franco Di Santo (Werder Bremen, 6.000.000), Sascha Riether (Freiburg, i.)

Távozott: Chinedu Obasi (szl.), Christian Wetklo (Schalke II), Tranquillo Barnetta (Philadelphia, i.), Christian Fuchs (Leicester City, i.), Kirjakosz Papadopulosz (Bayer Leverkusen, 6.500.000), Timon Wellenreuther (RCD Mallorca, k.), Jan Kirchhoff (Bayern München, kv.), Matija Nasztaszics (Manchester City, kv.), Marcel Sobottka (Fortuna Düsseldorf, 200.000), Jefferson Farfán (al-Dzsazíra Abu Dabi, 7.000.000), Pascal Itter (Grödig), Felix Schröter (1.FC Heidenheim, k.)

VfB STUTTGART 
Érkezett: Joshua Kimmich (RB Leipzig, 1.500.000), Mart Ristl (VfB Stuttgart U19), Marvin Wanitzek (VfB Stuttgart II), Philip Heise (Heidenheim, 750.000), Arianit Ferati (VfB Stuttgart U19), Jerome Kiesewetter (VfB Stuttgart II), Przemyslaw Tyton (PSV, 1.000.000), Lukas Rupp (Paderborn, i.), Mitchell Langerak (Borussia Dortmund, 3.500.000), Jan Kliment (Vysocina Jihlava, 1.000.000), Kevin Stöger (Kaiserslautern, kv.), Rasztko Szuljagics (Dnipro Dnipropetrovszk II, kv.), Caniggia Ginola Elva (Racing Strassburg, kv.), Emiliano Insúa (Atlético Madrid, i.)

Távozott: Tim Leibold (1.FC Nürnberg, i.), Joshua Kimmich (Bayern München, 8.500.000), Karim Haggui (Fortuna Düsseldorf, i.), Sercan Sararer (Fortuna Düsseldorf, 500.000), Caniggia Ginola Elva (VfB Stuttgart II), Sven Ulreich (Bayern München, 3.500.000), Robin Yalcin (Caykur Rizespor, 250.000), Moritz Leitner (Borussia Dortmund, kv.), Oriol Romeu (Chelsea, kv.), Szakai Gotoku (Hamburg, 700.000), Konstantin Rausch (Darmstadt, i.), Thorsten Kirschbaum (1.FC Nürnberg, 1.500.000), Mohammed Abdellaoue (Valerenga, i.), Antonio Rüdiger (AS Roma, k., 4.000.000), Kevin Stöger (Paderborn, 1.000.000)

VfL WOLFSBURG 
Érkezett: Max Kruse (Borussia Mönchengladbach, 12.000.000), Vaclav Pilar (Viktoria Pilsen, kv.), Koen Casteels (Werder Bremen, kv.), Stefan Kutschke (Paderborn, kv.), Francisco Rodríguez (FC Zürich, 2.000.000), Carlos Ascues (FBC Melgar, 1.500.000)

Távozott: Vaclav Pilar (Viktoria Pilsen), Stefan Kutschke (1.FC Nürnberg, 250.000), Patrick Drewes (FC Wil, k.), Patrick Ochs (szl.), Hszicsö Csang (Kuoan)

WERDER BREMEN
Érkezett: Luca Zander (Werder Bremen II), Lukas Fröde (Werder Bremen II), Melvyn Lorenzen (Werder Bremen II), Maximilian Eggestein (Werder Bremen II), Florian Grillitsch (Werder Bremen II), Anthony Ujah (1.FC Köln, 4.500.000), Ulisses Garcia (Grasshopper, i.), Felix Wiedwald (Eintracht Frankfurt, i.), Mateo Pavlovic (Ferencváros, kv.), Martin Kobylanski (Union Berlin, kv.), Nils Petersen (Freiburg, kv.), Eljero Elia (Southampton, kv.), Ludovic Obraniak (Caykur Rizespor, kv.), Richard Strebinger (Jahn Regensburg, kv.), Oliver Hüsing (Hansa Rostock, kv.), Aron Jóhannsson (AZ Alkmaar, 4.200.000)

Távozott:  Davie Selke (RB Leipzig, 8.000.000), Sebastian Prödl (Watford, i.), Richard Strebinger (Rapid Wien, 500.000), Nils Petersen (Freiburg, 2.800.000), Koen Casteels (Wolfsburg, kv.), Martin Kobylanski (Bremen II), Luca Caldirola (Darmstadt, k.), Franco Di Santo (Schalke, 6.000.000), Eljero Elia (Feyenoord, i.)

 
AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK:

SC FREIBURG

Érkezett: Nils Petersen (Werder Bremen, 2.800.000), Vincenzo Grifo (Hoffenheim, 1.000.000), Tim Kleindienst (Energie Cottbus, 250.000), Amir Abrashi (Grasshoppers, i.), Patric Klandt (FSV Frankfurt, i.), Lucas Hufnagel (Unterhaching, i.), Marco Hingerl (Bayern U19, i.), Lukas Kübler (Sandhausen, i.), Florian Kath (Freiburg II), Konstantin Fuhry (Freiburg II), Amir Falahen (Freiburg II), Alexander Schwolow (Arminia Bielefeld, kv.), Hendrick Zuck (Eintracht Braunschweig, kv.), Eggen Hedenstad (Eintracht Braunschweig, kv.),

Távozott: Admir Mehmedi (Bayer Leverkusen, 8.000.000), Vladimír Darida (Hertha BSC, 3.800.000), Jonathan Schmid (Hoffenheim, 3.700.000), Roman Bürki (Borussia Dortmund, 3.500.000), Oliver Sorg (Hannover, 3.500.000), Feix Klaus (Hannover, 3.000.000), Hendrick Zuck (Eintracht Braunschweig, 300.000), Pavel Krmas (Hradec Králové, i.), Sebastian Mielitz (Greuther Fürth, i.), Christopher Jullien (Dijon, k.), Sascha Riether (Schalke, i.), Daniel Batz (Chemnitzer FC, i.), Dani Schahin (Mainz, kv.), Nils Petersen (Werder Bremen, kv.), Stefan Mitrovics (Gent, k.)

SC PADERBORN 07

Érkezett: Daniel Heuer Fernandes (Osnabrück, i.), Khaled Narey (Borussia Dortmund II, k.), Marcel Ndjeng (Hertha BSC, i.), Niklas Hoheneder (RB Leipzig, i.), Nick Proschwitz (Brentford, i.), Marc Brasnic (Bayer Leverkusen, k.), Florian Ruck (Hoffenheim II, i.), Dominik Wydra (Rapid Wien), Sebastian Schonlau (Verl, kv.), Saliou Sané (Holstein Kiel, kv.), Rick ten Voorde (Dordrecht, kv.), Kevin Stöger (VfB Stuttgart, 1.000.000), Hauke Wahl (Holstein Kiel, 500.000), Christian Bickel (Hansa Rostock, 350.000)

Távozott: Elias Kachunga (Ingolstadt, 1.500.000), Patrick Ziegler (Kaiserslautern, 800.000), Mario Vrancic (Darmstadt, 500.000), Christian Strohdiek (Fortuna Düsseldorf, i.), Daniel Lück (Energie Cottbus, i.), Jens Wemmer (Panathinaikosz, i.), Tim Welker (Hessen Kassel, i.), Lukas Rupp (VfB Stuttgart, i.), Alban Meha (Konyaspor, i.), Rick ten Voorde (Emmen, i.), Saliou Sané (Holstein Kiel, i.), Nico Burchert (visszavonult), Marvin Ducksch (Borussia Dortmund, kv.), Stefan Kutschke (Wolfsburg, kv.), Uwe Hünemeier (Brighton and Hove Albion, 2.700.000)

 
PREMJER-LIGA (OROSZORSZÁG)
ZENIT
Érkezett: Artyem Dzjuba (Szpartak Moszkva, i.), Mihail Kerzsakov (Anzsi, i.), Artur Juszupov (Dinamo Moszkva, i.), Denisz Tkacsuk (KSZ Szamara, i.), Cristian Ansaldi (Atlético Madrid, kv.), Luka Djordjevics (Sampdoria, kv.)
Távozott: Anatolij Timoscsuk (Almati, i.), Andrej Arsavin (Kuban Krasznodar, i.), Pavel Mogilevec (FK Rosztov, k.), Luka Djordjevics (Zenit B), Milan Rodic (Zenit B), José Salomón Rondón (West Bromwich, 17.000.000)
CSZKA MOSZKVA

Érkezett: Viktor Vaszin (Mordovia, kv.), Konsztantyin Bazeljuk (Torpedo Moszkva, kv.), Seydou Doumbia (AS Roma, k., 1.000.000)

Távozott: Sekou Oliseh (szl.), Carlos Strandberg (Ural, k.)
FK KRASZNODAR

Érkezett: Fedor Szmolov (Dinamo Moszkva, i.), Stefan Strandberg (Rosenborg, i.), Dmitrij Torbinszkij (FK Rosztov, i.), Alekszej Pomerko (KSZ Samara, kv.), Nyikolaj Markov (Ural, kv.), Nyikolaj Komlicsenko (Csernomorec, kv.), Nyikita Burmisztrov (Tom Tomszk, kv.), Charles Kaboré (Kuban Krasznodar, k.)

Távozott: Jevgenyij Sipicin (Mordovia, i.), Nyikolaj Markov (szl.), Nyikita Burmisztrov (Ural, k.), Alekszej Pomerko (KSZ Szamara), Alekszandr Martinovics (Ural, k.), Ruszlan Adzsindshal (visszavonult), Marat Izmajlov (Porto, kv.), Roman Sirokov (Szpartak Moszkva, kv.)
DINAMO MOSZKVA
Érkezett: Anton Szosznin (Kuban Krasznodar, i.), Vitalij Djakov (FK Rosztov, i.), Gordon Schildenfeld (Panathinaikosz, kv.), Vladimir Granat (FK Rosztov, kv.), Pavel Szolomatyin (Amkar Perm, kv.), Jevgenyij Frolov (Szahalin, kv.), Fedor Szmolov (Ural, kv.)
Távozott: Vladimir Granat (Szpartak Moszkva, i.), Fedor Szmolov (FK Krasznodar, i.), Kevin Kuranyi (Hoffenheim, i.), Jevgenij Frolov (Kuban Krasznodar, i.), Artur Juszupov (Zenit, i.), Gordon Schildenfeld (Dinamo Zagreb, i.), Roman Berezovszkij (visszavonult), Mathieu Valbuena (Olympique Lyon, 5.000.000), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor, 1.600.000)
RUBIN KAZANY
Érkezett: Guillermo Cotugno (Danubio, 1.000.000), Makszim Batov (Amkar Perm, 330.000), Magomed Ozdojev (Lokomotiv Moszkva, i.), Dinijar Biljaletdinov (Szpartak Moszkva, i.), Mauricio Lemos (Defensor, k.), Albert Saripov (Tom Tomszk), Ruszlan Abisov (Gabala, kv.), Marko Devic (al-Rajjan, kv.), Chris Mavinga (Stade Reims, kv.), Alireza Hagigi (Penafiel, kv.), Kamil Mullin (Szokol Szaratov, kv.), Makszim Zsesztokov (Volga, kv.), Mubarak Wakaso (Celtic, kv.), Szergej Davidov (Torpedo Moszkva, kv.), Ramil Sejdaev (Zenit B, k.)
Távozott: César Navas (FK Rosztov, i.), Ruszlan Abisov (Xäzär Länkäran, i.), Ruszlan Muhametszin (Mordovia, i.), Mubarak Wakaso (al-Ittihad Dzsidda), Szardar Azmun (FK Rosztov, k.), Szergej Davidov(KamAZ, k.), Sota Bibilov (szl.), Makszim Zsesztokov (Gazovik Orenburg, k.), Mamuka Kobakidze (Mordovia, k.), Yann M'Vila (Sunderland, k.), Chris Mavinga (Troyes, k.), Dmitrij Otsztavnov (Volga Uljanovszk, k.), Kamil Mullin (Szokol Szaratov, k.)
SZPARTAK MOSZKVA
Érkezett: Zé Luís (Braga, 6.500.000), Ivelin Popov (Kuban Krasznodar, 6.000.000), Vladimir Granat (Dinamo Moszkva, i.), Anton Mitrjuskin (Szpartak Moszkva II), Alekszandr Zotov (Tula, kv.), Artyem Dzjuba (FK Rosztov, kv.), Salvatore Bocchetti (AC Milan, kv.), Dinijar Biljaletdinov (Torpedo Moszkva, kv.), Lucas Barrios (Montpellier, kv.), Pavel Jakovlev (Mordovia, kv.), Roman Sirokov (Krasznodar, kv.), Kirill Kombarov (Torpedo Moszkva, kv.)
Távozott: José Manuel Jurado (Watford, 8.600.000), Lucas Barrios (Palmeiras, 2.900.000), Artyem Dzjuba (Zenit, i.), Patrick Ebert (Rayo Vallecano, i.), Kim Källström (Grasshoppers, i.), Dinijar Biljaletdinov (Rubin Kazany, i.), Juan Insaurralde (Chiapas, i.), Rafael Carioca (Atlético Mineiro), Joao Carlos (Vasco da Gama, i.), Szergej Peszjakov (Anzsi, k.)
LOKOMOTIV MOSZKVA
Érkezett: Alekszandr Kolomejcev (Amkar Perm, i.), Anton Kocsenkov (Mordovia, i.), Delvin N'Dinga (AS Monaco, k.), Makszim Grigorjev (FK  Rosztov, kv.)
Távozott: Szergej Tkacsev (Kuban Krasznodar, 700.000), Magomed Ozdojev (Rubin Kazany, i.), Jan Tigorev (Dinamo Minszk, i.), Makszim Beljaev (Sinnik, i.), Roman Pavljucsenko (Kuban Krasznodar, i.), Miroslav Lobancev (KSZ Samara, k.), Victor Obinna (szl.)
KUBAN KRASZNODAR
Érkezett: Szergej Tkacsev (Lokomotiv Moszkva, 700.000), Roman Pavljucsenko (Lokomotiv Moszkva, i.), Jevgenyij Frolov (Dinamo Moszkva, i.), Andrej Arsavin (Zenit, i.), Gonzalo Bueno (Nacional, kv.)
Távozott: Ivelin Popov (Szpartak Moszkva, 6.000.000), Anton Szosznin (Dinamo Moszkva, i.), Hugo Almeida (Anzsi, i.), Jevgenyij Pomazan (Anzsi, kv.), Andrej Jescsenko (Anzsi, kv.), Szergej Tkacsev (Lokomotiv Moszkva, kv.), Charles Kaboré (FK Krasznodar, k.)
ANZSI MAHACSKALA
Érkezett: Ivan Majevszkij (Zawisza Bydgoszcz, 250.000),  Darko Lazics (Crvena zvezda, 150.000), Karlen Mkrtcsjan (Tobol, i.), Batraz Hadarcev (Toszno, i.), Lorenzo Ebecilio (Metalurg Doneck, i.), Alekszandr Zsirov (Volgar, i.), Georgij Tigijev (Torpedo Moszkva II, i.), Hugo Almeida (Kuban Krasznodar, i.), Lukman Haruna (Dinamo Kijev, k.), Jevgenyij Pomazan (Kuban Krasznodar, kv.), Andrej Jescsenko (Kuban Krasznodar, kv.), Szergej Peszjakov (Szpartak Moszkva, k.)
Távozott: Ewerton (Sporting CP, 1.500.000), Szergej  Mirosnicsenko (Torpedo Armavir, i.), Mihail Kerzsakov (Zenit, i.), Valerij Kicsin (Tyumen, i.), Makszim Andrejev (Szokol Szaratov, i.), Dmitrij Ajdov (Tula, i.), Mihail Komkov (Toszno), Murad Kurbanov (Himik, k.), Grigorij Csirkin (Toszno), Alekszej Aravin (Toszno), Roman Koncedalov (szl.), Valeriu Ciuperca (Tom Tomszk, k.)
 
SÜPER LIG (TÖRÖKORSZÁG)
 

GALATASARAY

Érkezett: Lukas Podolski (Arsenal, 2.500.000), Lionel Carole (Troyes, 1.500.000), Bilal Kisa (Akhisarspor, i.), José Rodríguez (Real Madrid B, i.), Jem Karacan (Reading, i.), Sercan Yildirim (Balikesirspor, kv.), Umut Gündogan (Adana Demirspor, kv.), Furkan Özcal (Karabükspor, kv.), Lucas Ontivero (Budapest Honvéd, kv.), Dany Nounkeu (Évian, kv.), Cenk Gönen (Besiktas, 750.000)

Távozott: Nordin Amrabat (Málaga, 3.500.000), Bruma (Real Sociedad, k., 1.900.000), Aydin Yilmaz (Kasimpasa, i.), Goran Pandev (Genoa, i.), Dany Nounkeu (Bursaspor, i.), Gökhan Zan (szl.), Sinan Bolat (Porto, kv.), Yekta Kurtulus (Sivasspor, i.), Oguzhan Kayar (Gaziantep BB, k.), Endogan Adili (FC Wil, k.), Furkan Özcal (Kayserispor, k., 500.000)

FENERBAHCE

Érkezett: Souza (Sao Paulo, 8.000.000), Simon Kjaer (Lille, 7.650.000), Nani (Manchester United, 6.000.000), Robin van Persie (Manchester United, 5.500.000), Fernandao (Atlético Paranaense, 3.400.000), Sener Özbayrakli (Bursaspor, 5.000.000), Fabiano (Porto, k.), Abdoulaye (Porto, k.), Hakan Cinemre (Fenerbahce II), Miroslav Stoch (al-Ain, kv.), Samuel Holmén (Bursaspor, kv.), Beykan Simsek (Demirspor, kv.), Ertugrul Taskiran (Sivasspor, kv.), Recep Niyaz (Samsunspor, kv.), Volkan Sen (Bursaspor, 2.500.000)

Távozott: Emmanuel Emenike (al-Ain, k., 3.500.000), Dirk Kuyt (Feyenoord, i.), Mert Günok (Bursaspor, i.), Pierre Webó (Osmanlispor, i.), Egemen Korkmaz (FC Wil, i.), Selcuk Sahin (FC Wil, i.), Emre Belözoglu (Basaksehir, i.), Bekir Irtegün (Basaksehir, i.), Gökay Iravul (Alanyaspor, k.), Beykan Simsek (Sivasspor), Samuel Holmén (Konyaspor, k.), Miroslav Stoch (Bursaspor, k.)

BESIKTAS

Érkezett: Rhodolfo (Gremio, 3.300.000), José Sosa (Metaliszt Harkiv, 2.000.000), Andreas Beck (Hoffenheim, 1.750.000), Ricardo Quaresma (Porto, 1.200.000), Mario Gómez (Fiorentina, k.), Dusko Toszics (Genclerbirligi, i.), Ömer Sismanoglu (Eskisehirspor, kv.), Gökhan Süzen (Gaziantepspor, kv.), Filip Holosko (Rizespor, kv.)

Távozott: Demba Ba (Shanghaj Senhua, 13.000.000), Atinc Nukan (RB Leipzig, 5.000.000), Tomás Sivok (Bursaspor, i.), Filip Holosko (Sydney FC, i.), Ibrahim Toraman (visszavonult), Daniel Opare (Porto, kv.), Muhammed Demirci (Royal Mouscron, k.), Cenk Gönen (Galatasaray, 750.000)

TRABZONSPOR

Érkezett: Okay Yokuslu (Kayserispor, 2.000.000), Luis Pedro Cavanda (Lazio, 1.750.000), Özer Hurmaci (Kasimpasa, 1.500.000), Alper Uludag (Kayserispor, 1.000.000), Stéphane Mbia (Sevilla, i.), Alexandru Bourceanu (Steaua Bucuresti, kv.), Serdar Gürler (Erciyesspor, kv.), Kadir Keles (Akhisarspor, kv.), Ogulcan Gökce (1461 Trabzon, kv.), Mustafa Yumlu (Eskisehirspor, kv.), Gökhan Karadeniz (Antalyaspor, kv.), Dame N'Doye (Hull City, 3.150.000), Esteban (Alkmaar, i.), Marko Marin (Chelsea, k.)

Távozott: Gökhan Karadeniz (Göztepe Izmir, 300.000), Caner Osmanpasa (Akhisarspor, 102.000), Abdulkadir Özdemir (Akhisarspor, 102.000), Kadir Keles (Akhisarspor), Mustafa Akbas (Kayserispor, k.), Esszaid Belkalem (Watford, kv.), Özer Hurmaci (Kasimpasa, kv.), Hakan Arikan (Kayserispor, kv.), Ugur Demirok (Osmanlispor, 327.000), Zeki Yavru (Kayserispor, k.), Ferhat Yazgan (1461 Trabzon, k.), Waris Majeed (Lorient, 4.500.000)

BURSASPOR
Érkezett: Tom de Sutter (FC Bruges, 2.000.000), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva, 1.600.000), Luis Advíncula (Hoffenheim, 1.500.000), Josué (FC Porto, k., 1.000.000), Tomás Sivok (Besiktas, i.), Tomas Necid (Zwolle, k.), Mert Günok (Fenerbahce, i.), Dany Nounkeu (Galatasaray), Cristóbal Jorquera (Parma, i.), Sercan Yildirim (Galatasaray, k.), Isaac Cuenca (Deportivo La Coruna, i.) , Miroslav Stoch (Fenerbahce, k.), Hoszogaj Hadzsime (Hertha, k., 300.000)
Távozott: Cédric Bakambu (Villarreal, 7.500.000), Ozan Tufan (Fenerbahce, 7.000.000), Enes Ünal (Manchester City, 3.000.000), Sener Özbayrakli (Fenerbahce, 5.000.000), Colin Kazim-Richards (Feyenoord, i.), Fernando Belluschi (Cruz Azul, i.), Renato Civelli (Lille, i.), Batuhan Altintas (Hamburg, 400.000), Volkan Sen (Fenerbahce, 2.500.000), Sébastien Frey (szl.), Fernandao (Atlético Paranaense, kv.), Samuel Holmén (Fenerbahce, kv.), Oguz Han Aynaoglu (Karabükspor, k.), Ibrahim Serdar Aydin (Yesil Bursa, k.)
Vastaggal az elmúlt hét igazolásai, lezárva szerdán délben
2020.06.30 13:24:26

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Fél tucat Bundesliga-rekorddal búcsúzik az „Andok bombázója”, akitől még Robert Lewandowski is bőven tudott tanulni.

2020.06.29 20:41:28

Német labdarúgás SZALAY ATTILA (Képes Sport)

Európa egyik legjobb érzékkel igazoló klubja a Dortmund. Ez a Képes Sport összeállításából is kiderül.

2020.06.27 15:14:44

Német labdarúgás M. G.

Csak Sallai játszott a magyarok közül • BL-főtáblás a Gladbach, osztályozós helyre menekült a Werder, kiesett a Düsseldorf.

2020.06.27 12:34:35

Német labdarúgás H. D.

A gelsenkircheniek 16 mérkőzéses nyeretlenségi sorozattal zárták a bajnokságot.

2020.06.20 15:06:20

Német labdarúgás R. Gy.

A magyar csatár kivette a részét csapata győzelméből. A Werdernek nagyot kell javulnia, ha el akarja érni az osztályozót.