Milánóból csemegézne a Bayer, BL-hőssé válna a ’Gladbach

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
2015.07.15. 22:14
null
Az interes Mateo Kovacicra szemet vetett a Leverkusen (Fotó: AFP)
Végre itt a nyár, és transzfer az idő – menetrendszerűen elindítjuk átigazolási ámokfutásunkat, hogy nyitókapával csapást vágjunk a nemzetközi labdarúgás őrült költekezésének dzsungelében, sorolóval utat nyissunk az érdeklődések és bejelentkezések vad össztáncában, táblázatba fojtsuk a jöttek-mentek és jöttmentek szülte őskáoszt. Ezen a héten is Angliában kezdtük transzferológiai körsétánkat, és Olaszországban folytattuk, így érkeztünk el ismét Németországba.

 

Nincsenek már olyan klasszisai a BAYER 04 LEVERKUSENNEK, mint voltak a közelmúltban Ulf Kirsten, Carsten Ramelow, Bernd Schneider, Michael Ballack, Dimitar Berbatov, Paulo Sérgio, Oliver Neuville vagy Christian Wörns személyében, így aztán álom csupán a bajnoki címért folytatott harc vagy egy újabb Bajnokok Ligája-döntő.

Sőt, nincs már Gonzalo Castro sem, a gárda gerincét ugyanis elvitte a Borussia Dortmund, az elmúlt idényben hét, de előtte 20 kanadai pontot szerző csatárra, Josip Drmicre pedig lecsapott a Borussia Mönchengladbach. A válogatott védő, Philipp Wollscheid a Stoke City martaléka lett, a lengyel Arkadiusz Miliket egy zseniális, kölcsönadásba rejtett vételi opcióval tulajdonképpen elkótyavetyélték az Ajaxnak pár kabátgombért, az U20-as válogatott védelmi vonalának erőssége, Dominik Kohr az Augsburgban folytatja, a 4.5 millió eurót érő, felnőtt német válogatott szűrő, Stefan Reinartz pedig szerződése lejártával aláírt az Eintracht Frankfurthoz.

A helyi legenda, Simon Rolfes 33 éves korában visszavonult, ereje teljében, ahogyan azt még decemberben bejelentette a 26-szoros válogatott, 2008-as Európa-bajnoki ezüstérmes játékos, aki a 2010-es világbajnokságról és a legutóbbi kontinenstornáról is csak sérülései miatt maradt le.

AJÁNLÓ
1. rész Bayern München: a bérükben van a transzferrekord
2. rész A Dortmund szexi kapust vett, majd „tengelyt akasztott”

Ha az elmúlt öt év bayeres átigazolási tevékenységeit átfutjuk, megállapíthatjuk, hogy a bevételek és a kiadások nagyjából egyensúlyban vannak, pármillió eurós kiadási pluszköltséggel, és erre számíthatunk idén is.

Érdekes, hogy a 2009 és 2013 közötti legdrágább érkezők (Eren Derdiyok, Domagoj Vida, Sidney Sam, Wollscheid, Daniel Carvajal, Júnior Fernándes, Milik, André Schürrle) közül senki sincs már a klubnál, hiszen ha befutott egy igazán jó ajánlat a „gyógyszergyáriak" csillagaiért, szinte azonnal eladták őket – ugyanakkor szinte fillérekért szereztek meg olyan futballistákat, mint Ömer Toprak, Bernd Leno, Kevin Kampl, Arturo Vidal, Sebastian Boenisch, Robbie Kruse vagy Emre Can.

Meglehet, hamarosan csatlakozik a távozókhoz az olasz jobbhátvéd, Giulio Donati, akit Paulo Sousa csábítgat a Fiorentinához, de kisebb olasz csapatok is szívesen felvennék fizetési listájukra; Lenót a Real Madrid és az Inter is vinné, ha más irányú terveik csődöt mondanának, Karim Bellarabi majdnem a Manchester Cityben kötött ki, de Raheem Sterling beelőzte végül, Bendert az Arsenal monitorozza, Kruséért ötmilliós, írásba foglalt ajánlatot tett a Hamburg.

Az érkezők között megtaláljuk Drmic utódját a svájci válogatott Admir Mehmedi személyében, akit nyolcmillióért engedett csak el a Freiburg, és az előző idényt 8 kanadai ponttal (7+1) zárta. A védelem új feje a görög Kirjakosz Papadopulosz lesz, akit nemrégiben még a leendő világklasszisok között tartottak számon, és az is lesz egyszer, ha végre nem a kórházakat és a rehabilitációs központokat járja majd sorra. Rolfest házon belül pótolták, lévén visszatért kölcsönből a világbajnok Christoph Kramer, neki a loboncos hajú brazil, André Ramalho segít be a védekezésbe a középpályán. Itt, és a teljes bal szélen bevethető a Fulhamet megjárt görög Konsztantinosz Sztafilidisz, a megbízható Bundesliga-profi lehet.

Castro méltó utóda pedig az Interből Mateo Kovacic, ám érte klubrekordot kellene dönteni, a másik kiszemelt, Charles Aránguiz Copa América-teljesítménye miatt Angliában is igen népszerű. Papadopulosz mellé az egyszerűség kedvéért kinézték Jonathan Tahot a Hamburgból, és megszerzése már biztos is, 7-10 millió eurós értékben. A jövő embere lehet az atléticós tini, a francia-spanyol középső védő, Lucas Hernández, aki egyelőre kölcsönbe érkezne Németországba.

AJÁNLÓ
NYÁRI TRANSZFERSOROZAT

Érdekes, hogy pár év alatt Samot, Szon Hung Mint, Hakan Calhanoglut és Levin Öztunalit is a kikötővárosból happolták el a leverkuseniek; míg korábban Sergej Barbarez, a válogatott bekk, Ingo Hertzsch, Hans Jörg Butt és az 1986-os vb-ezüstös Wolfgang Rolff költözött onnan a B04L-hez.

Nem egyszerű egyébként még pármilliós szinten sem igazolgatni, hiszen például a koppenhágai futómasina, Daniel Amartey iránt a Monaco, a Wolfsburg és a Galatasaray is érdeklődik, és ez igencsak felveri az árat.

Szerdán már beszámoltunk róla, hogy kinézték a leverkuseniek a milanos Alessio Cercit és a római Senad Lulicot is, és tettek egy bátortalan családegyesítési kísérletet, de nem valószínű, hogy elengedi a Dortmund Sven Bendert. Donati utóda a chilei Mauricio Isla (Juventus), az albán Elseid Hysaj (Empoli) vagy az olasz Lorenzo Dickmann (Novara) lehet.

Lesz még dolga tehát a hálóját a tervek szerint a Serie A-ban alaposan megmerítő trénernek, Roger Schmidtnek, aki tavasszal egészen 2019-ig hosszabbította meg szerződését, a sportigazgató Rudi Völler pedig a tőle megszokott nemes egyszerűséggel csak ennyi célt tűzött ki: ha ismét kijutnak a BL-be, az nekik olyan, mintha egy nagy címet elhódítottak volna.

Völler már csatárkorában is az egyszerű megoldások és a remek helyzetfelismerések nagymestere volt, és mielőtt továbbeveznénk a Mönchengladbachhoz, említsük meg a híres sztorit, amikor egy légiutas-kísérő megkérdezte Völlertől felszállás előtt: Are you ready?

Mire jött a tömör válasz: No, I'm Rudi.

 

Nem ilyen egyszerű a BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH élete, ugyanis valljuk meg őszintén, a Bayern Münchent most sem igen tudja majd letaszítani a trónról, de még a dobogó alsó fokáért is igen keményen meg kell harcolnia (a jelek szerint a Leverkusen, Dortmund kettőssel) – és legjobbjait folyamatosan féltenie kell a gazdagabbaktól.

AJÁNLÓ
Német átigazolások

A nyáron eleddig csak a támadó Max Kruse távozott, éppen a rivális Wolfsburghoz, Kramer visszatért ugyebár a jogtulajdonoshoz, lásd fentebb, de rajtuk kívül nem távozott több alapember, főleg azért, mert Granit Xhakát semmiképpen nem engedik el a Bayern Münchenhez.

Az előző idényben a dobogó alsó fokán, éppen a Leverkusen előtt végző gárda a BL-re igyekezett kistafírozni a keretet: Drmicről már megemlékeztünk, nyolcmillióért végleg megszerezték a nem is kis, hanem középső, de szintén karmester Hazardot, Thorgant, a Chelsea-től, és szintén onnan jött, de csak kölcsönbe a dán bekk, Andreas Christensen – éppen a Hazard-testvérek tanácsára. Hazard-ügyben most nem hazardírozott a Chelsea, lévén kikötöttek egy visszavásárlási opciót.

Vetélytársa a német Lars Stindl lesz, őt igen jutányos áron szereztek meg a Hannovertől, és igen nagy fogás a hatmilliós hátvéd, a 18 esztendős svájci Nico Elvedi, akit meglehetősen túlárazva vettek meg (ikertestvére – a szintén 18 éves... – Jan a Winterthur profija). Hasonlóképpen az FC Zürichtől jött a velük egykorú középpályás, Djibril Sow, mégpedig 1.5 millió euróért, de egyelőre a tartalékok között erősödik.

Egy cserekapussal (a volt felnőtt válogatott kerettag Tobias Sippellel) is gazdagodtak, és a kölcsönben megtért német-libanoni szélső, Amin Younes nevét is említsük meg mindenképpen, hiszen akár már az idén befuthat. Amszterdamban...

Hogy kivel bővül még 'gladbahista lista? Isla és Lulic neve itt is felmerült, mellettük az Anderlecht kongói védőígérete, Chancel Mbemba, a Queens Park kanadai szélsője, Junior Hoilett vagy a bochumi Michael Gregoritsch érkezéséről lehetett olvasni a német lapokban.

Az itteni sportigazgató, Max Eberl is a BL-re koncentrált legutóbbi nyilatkozatában, mondván, a 'Gladbach nem azért megy a BL-be, hogy élvezze a játékot, hanem azért, hogy ott fontos szerepet játsszon.

BUNDESLIGA-ÁTIGAZOLÁSOK, 2015 NYARA
FC AUGSBURG
Érkezett: Dominik Kohr (Bayer Leverkusen, 1.400.000 euró), Yannik Oettl (Unterhaching U19, ingyen), Mathias Fetsch (Dynamo Dresden, kölcsönből vissza), Ronny Philp (Greuther Fürth, kv.), Yannik Öttl (Unterhaching U19, i.)

Távozott: Jannisz Geliosz (szerződése lejárt), Dominik Reinhardt (szl.), Dominik Kohr (Bayer Leverkusen, kv.), Pierre-Emile Höjbjerg (Bayern München, kv.), Mathias Fetsch (Dynamo Dresden)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: André Ramalho (Red Bull Salzburg, i.), Marc Brasnic (Bayer Leverkusen U19), Niklas Lomb (Preussen Münster, kv.), Kirjakosz Papadopulosz (Schalke, 6.500.000), Admir Mehmedi (Freiburg, 8.000.000), Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach, kv.), Dominik Kohr (Augsburg, kv.), Arkadiusz Milik (Ajax Amsterdam, kv.), Dennis Engelman (Fortuna Köln, kv.), Rju Szeung Wu (Eintracht Braunschweig, kv.), Maximilian Wagener (VfL Osnabrück, kv.), Philipp Wollscheid (Stoke City, kv.), Niklas Lomb (Hallescher FC, kv.), Konsztantinosz Sztafilidisz (Fulham, kv.), Benjamin Henrichs (Bayer Leverkusen U19), Lukas Boeder (Bayer Leverkusen U19), Robin Becker
Rechter Verteidiger (Bayer Leverkusen U19)

Távozott: Simon Rolfes (visszavonult), Arkadiusz Milik (Ajax Amsterdam, 2.800.000), Philipp Wollscheid (Stoke City, 3.800.000), Stefan Reinartz (Eintracht Frankfurt, i.), Gonzalo Castro (Borussia Dortmund, 11.000.000), Dennis Engelman (Fortuna Köln, i.), Niklas Lomb (Preussen Münster , kölcsönbe), Maximilian Wagener (Mainz II, k.), Josip Drmic (Borussia Mönchengladbach, 10.000.000), Dominik Kohr (Augsburg, 1.400.000), Marc Brasnic (Paderborn, k.), Kirjakosz Papadopulosz (Schalke, kv.)

BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Joshua Kimmich (VfB Stuttgart, 8.500.000), Sven Ulreich (VfB Stuttgart, 3.500.000), Jan Kirchhoff (Schalke 04, kv.), Julian Green (Hamburg, kv.), Pierre-Emile Höjbjerg (Augsburg, kv.), Xherdan Shaqiri (Inter, kv.), Douglas Costa (Sahtar Doneck, 30.000.000)

Távozott: Xherdan Shaqiri (Inter, 18.000.000), Mitchell Weiser (Hertha BSC, i.), Pepe Reina (Napoli, 2.000.000), Claudio Pizarro (szl.), Bastian Schweinsteiger (Manchester United, 18.000.000)

SV DARMSTADT 98
Érkezett: Mario Vrancic (Paderborn, 500.000), Jan Rosenthal (Eintracht Frankfurt, i.), Konstantin Rausch (VfB Stuttgart, i.), Fabian Holland (Hertha, 350.000), Luca Caldirola (Werder Bremen, k.)
Távozott: Marius Sauss (USI Lupo-Martini Wolfsburg, i.), Hanno Behrens (1.FC Nürnberg, i.), Romain Brégerie (Ingolstadt, i.), Leon Balogun (Mainz, i.), Ronny König (Chemnitz, i.), Maurice Exslager (1.FC Köln, kv.), Fabian Holland (Hertha BSC, kv.), Jan Rosenthal (Eintracht Frankfurt, kv.)
BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Gonzalo Castro (Bayer Leverkusen, 11.000.000), Julian Weigl (1860 München, 3.000.000), Roman Bürki (Freiburg, 3.500.000), Moritz Leitner (VfB Stuttgart, kv.), Marvin Ducksch (Paderborn, kv.), Jonas Hofmann (Mainz, kv.)

Távozott: Sebastian Kehl (visszavonult), Zlatan Alomerovic (Kaiserslautern, 200.000), Mitchell Langerak (VfB Stuttgart, 3.500.000), Milos Jojics (1.FC Köln, 2.500.000), Ciro Immobile (Sevilla, k., 3.000.000)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Olivier Occéan (Odds BK, kv.), Stefan Reinartz (Bayer Leverkusen, i.), Heinz Lindner (Austria Wien, i.), Enis Bunjaki (Eintracht Frankfurt U19), Luc Castaignos (Twente, 2.500.000), Jan Rosenthal (Darmstadt, kv.), Václav Kadlec (Sparta Praha, kv.), David Abraham (Hoffenheim, 1.500.000)

Távozott: Yusupha Yaffa (szl.), Felix Wiedwald (Werder Bremen, i.), Jan Rosenthal (Darmstadt, i.), Lucas Piazón (Chelsea, kv.), Alexander Madlung (szl.), Carlos Zambrano (szl.), Kevin Trapp (PSG, 9.500.000)

HAMBURGER SV
Érkezett: Lewis Holtby (Tottenham Hotspur, 6.500.000), Mohamed Guaida (Hamburg II), Batuhan Altintas (Bursaspor, 400.000), Lasse Sobiech (St. Pauli, kv.), Jacques Zoua (Kayseri Erciyesspor, kv.), Kerem Demirbay (Kaiserslautern, kv.), Jonathan Tah (Fortuna Düsseldorf, kv.), Szakai Gotoku (VfB Stuttgart, 700.000), Emir Spahic (egyesület nélküli), Batuhan Altintas (Bursaspor, i.), Ronny Marcos (Hamburg II)

Távozott: Marcell Jansen (visszavonult), Rafael van der Vaart (Real Betis, i.), Ivo Ilicevic (szl.), Gojko Kacar (szl.), Szlobodan Rajkovics (szl.), Heiko Westermann (szl.), Lasse Sobiech (St. Pauli, i.), Maximilian Beister (Mainz, i.), Julian Green (Bayern München, kv.), Lewis Holtby (Tottenham Hotspur, kv.), Alexander Brunst (Wolfsburg II, 200.000), Valon Behrami (Watford, 4.500.000)

FC HANNOVER 96
Érkezett: Philipp Tschauner (St. Pauli, i.), Waldemar Anton (Hannover U19), Mike-Steven Bähre (Hannover II), Maurice Hirsch (Hannover II), Charlison Benschop (Fortuna Düsseldorf, 1.500.000), Oliver Sorg (Freiburg, 3.500.000), Felix Klaus (Freiburg, 3.000.000), Samuel Radlinger (1.FC Nürnberg, kv.), Vladimir Rankovic (Erzgebirge Aue, kv.), Valmir Szulejmani (Union Berlin, kv.), Uffe Bech (Nordsjaelland, 2.000.000)

Távozott: Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach, 3.000.000), Jimmy Briand (szl.), Robert Almer (Austria Wien, i.), Jan Schlaudraff (szl.), Christian Pander (szl.), Joao Pereira (Sporting CP, i.), Markus Miller (visszavonult), Marius Stankevicius (szl.), Didier Ya Konan (Fortuna Düsseldorf, i.), Joselu (Stoke City, 8.000.000), Yannik Schulze (Hannover II), Leonardo Bittencourt (1.FC Köln, 2.000.000)

HERTHA BSC
Érkezett: Nils Körber (Hertha BSC U19), Mitchell Weiser (Bayern München, i.), Fabian Holland (Darmstadt, kv.), Szami Allagui (Mainz, kv.)

Távozott: Marcel Ndjeng (Paderborn, i.), Johnny Heitinga (Ajax Amsterdam, i.), Fabian Holland (Darmstadt, 350.000)

TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Pak In Hjök (KjungHi University), Nicolai Rapp (Hoffenheim U19), Benedikt Gimber (Hoffenheim U19), Jonathan Schmid (Freiburg, 3.800.000), Fabian Schär (FC Basel, 4.100.000), Joelinton (Recife, 2.200.000), Pavel Kaderábek (Sparta Praha, 3.500.000), Marko Maric (Rapid Wien), Christoph Martschinko (SV Grödig), Luis Advíncula (Sporting Cristal Lima, kv.), Michael Gregoritsch (VfL Bochum, kv.), Sandro Wieser (Aarau, kv.), Júnior Ponce (Vitória Setúbal, kv.), Vincenzo Grifo (FSV Frankfurt, kv.), Filip Malbaszics (Lechia Gdansk, kv.), Tobias Weis (VfL Bochum, kv.), Jiloan Hamad (Standard Liége, kv.), Afriyie Acquah (Sampdoria, kv.), Mark Uth (Heerenveen, 3.000.000)

Távozott: Michael Gregoritsch (VfL Bochum, 500.000), Kevin Akpoguma (Fortuna Düsseldorf, k.), Vincenzo Grifo (Freiburg(1.000.000), Janik Haberer (VfL Bochum, k.), Tobias Weis (VfL Bochum, i.), Afriyie Acquah (Torino, 2.800.000), Marko Maric (Lechia Gdansk, k.), Anthony Modeste (1.FC Köln, 4.500.000), Roberto Firmino (Liverpool, 30.850.000), Pal In Hjök (FSV Frankfurt, k.), Christoph Martschinko (Austria Wien, k.), Marvin Schwäbe (VfL Osnabrück, k.), Andreas Beck (Besiktas, 1.750.000), David Abraham (Eintracht Frankfurt, 1.500.000), Christoph Martschinko (Austria Wien, k.), Júnior Ponce (USM Porres, k.)

FC INGOLSTADT 04
Érkezett: Romain Brégerie (Darmstadt, i.), Markus Suttner (Austria Wien, 700.000), Elias Kachunga (Paderborn, 1.500.000), Örjan Nyland (Molde, 2.500.000)
Távozott: André Weis (FSV Frankfurt, i.), André Mijatovic (visszavonult), Karl-Heinz Lappe (Bayern München II, i.), Ralph Gunesch (szl.), Leon Jessen (Kaiserslautern, kv.), Christian Eigler (szl.)
1. FC KÖLN
Érkezett: Dominique Heintz (Kaiserslautern, 2.000.000), Anthony Modeste (Hoffenheim, 4.500.000), Philipp Hosiner (Stade Rennes, k.), Maurice Exslager (SV Darmstadt, kv.), Bruno Nascimento (Estoril-Praia, kv.), Maximilian Thiel (Union Berlin, kv.), Simon Zoller (Kaiserslautern, kv.), Milos Jojics (Borussia Dortmund, 2.500.000), Leonardo Bittencourt (Hannover, 2.000.000), Frederik Sörensen (Juventus, 2.000.000)
Távozott: Maximilian Thiel (Union Berlin, 250.000), Adam Matuschyk (Eintracht Braunschweig, i.), Thomas Bröker (MSV Duisburg, i.), Anthony Ujah (Werder Bremen, 4.500.000), Kevin Wimmer (Tottenham Hotspur, 7.000.000), Patrick Helmes (visszavonult), Daniel Halfar (Kaiserslautern, 500.000), Deyverson (Belenenses, kv.)
1. FSV MAINZ 05
Érkezett: Danny Latza (VfL Bochum, i.), Muto Josinori (FC Tokió, 2.800.000), Florian Niederlechner (1.FC Heidenheim, 2.500.000), Leon Balogun (Darmstadt, i.), Fabian Frei (FC Basel, 3.600.000), Maximilian Beister (Hamburg, i.), Chinedu Ede (Anorthosis Famagusta, kv.), Dani Schahin (Freiburg, kv.), Sebastian Polter (Union Berlin, kv.), Niki Zimling (Ajax Amsterdam, kv.), Julian Koch (St. Pauli, kv.), Besar Halimi (Stuttgarter Kickers, 400.000)

Távozott: Nikolce Noveszki (szl.), Damian Rossbach (Sandhausen, i.), Julian Koch (Fortuna Düsseldorf, 300.000), Johannes Geis (Schalke, 12.000.000), Okazaki Sindzsi (Leicester City, 11.000.000), Szami Allagui (Hertha BSC, kv.), Jonas Hofmann (Borussia Dortmund, kv.), Nicolás Castillo (FC Bruges, kv.), Sebastian Polter (Queens Park, 1.500.000), Júnior Díaz (szl.), Benedikt Saller (szl.), Besar Halimi (FSV Frankfurt, k.)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Thorgan Hazard (Chelsea, 8.000.000), Lars Stindl (Hannover, 3.000.000), Tobias Sippel (Kaiserslautern, i.), Josip Drmic (Bayer Leverkusen, 10.000.000), Nico Elvedi (Zürich, 4.000.000), Peniel Mlapa (1.FC Nürnberg, kv.), Amin Younes (Kaiserslautern, kv.), Andreas Christensen (Chelsea, k.), Andreas Christensen (Chelsea, k.)

Távozott: Thorben Marx (visszavonult), Filip Daems (KVC Westerlo, i.), Max Kruse (VfL Wolfsburg, 12.000.000), Nico Brandenburger (FC Luzern, k.), Janis Blaswich (Dynamo Dresden, k.), Christoph Kramer (Bayer Leverkusen, kv.), Thorgan Hazard (FC Chelsea (FC Chelsea, kv.)

SCHALKE 04
Érkezett: Leroy Sané (Schalke U19), Felix Platte (Schalke U19), Matija Nasztaszics (Manchester City, 9.500.000), Maurice Multhaup (Schalke U19), Thilo Kehrer (Schalke U19), Johannes Geis (Mainz, 12.000.000), Júnior Caicara (Ludogorec Razgrad, 6.000.000), Michael Gspurning (Schalke II), Kirjakosz Papadopulosz (Bayer Leverkusen, kv.), Felipe Santana (Olympiakosz, kv.)

Távozott: Chinedu Obasi (szl.), Christian Wetklo (Schalke II), Tranquillo Barnetta (szl.), Christian Fuchs (Leicester City, i.), Kirjakosz Papadopulosz (Bayer Leverkusen, 6.500.000), Timon Wellenreuther (RCD Mallorca, k.), Jan Kirchhoff (Bayern München, kv.), Matija Nasztaszics (Manchester City, kv.)

VfB STUTTGART
Érkezett: Joshua Kimmich (RB Leipzig, 1.500.000), Mart Ristl (VfB Stuttgart U19), Marvin Wanitzek (VfB Stuttgart II), Philip Heise (Heidenheim, 750.000), Arianit Ferati (VfB Stuttgart U19), Jerome Kiesewetter (VfB Stuttgart II), Przemyslaw Tyton (PSV, 1.000.000), Lukas Rupp (Paderborn, i.), Mitchell Langerak (Borussia Dortmund, 3.500.000), Jan Kliment (Vysocina Jihlava, 1.000.000), Kevin Stöger (Kaiserslautern, kv.), Rasztko Szuljagics (Dnipro Dnipropetrovszk II, kv.), Caniggia Ginola Elva (Racing Strassburg, kv.), Emiliano Insúa (Atlético Madrid, i.)

Távozott: Tim Leibold (1.FC Nürnberg, i.), Joshua Kimmich (Bayern München, 8.500.000), Karim Haggui (Fortuna Düsseldorf, i.), Sercan Sararer (Fortuna Düsseldorf, 500.000), Caniggia Ginola Elva (VfB Stuttgart II), Sven Ulreich (Bayern München, 3.500.000), Robin Yalcin (Caykur Rizespor, 250.000), Moritz Leitner (Borussia Dortmund, kv.), Oriol Romeu (Chelsea, kv.), Szakai Gotoku (Hamburg, 700.000), Konstantin Rausch (Darmstadt, i.), Thorsten Kirschbaum (1.FC Nürnberg, 1.500.000)

VfL WOLFSBURG
Érkezett: Max Kruse (Borussia Mönchengladbach, 12.000.000), Vaclav Pilar (Viktoria Pilsen, kv.), Koen Casteels (Werder Bremen, kv.), Stefan Kutschke (Paderborn, kv.),

Távozott: Vaclav Pilar (Viktoria Pilsen), Stefan Kutschke (1.FC Nürnberg, 250.000), Patrick Drewes (FC Wil, k.), Patrick Ochs (szl.), Hszicsö Csang (Kuoan)

WERDER BREMEN
Érkezett: Luca Zander (Werder Bremen II), Lukas Fröde (Werder Bremen II), Melvyn Lorenzen (Werder Bremen II), Maximilian Eggestein (Werder Bremen II), Florian Grillitsch (Werder Bremen II), Anthony Ujah (1.FC Köln, 4.500.000), Ulisses Garcia (Grasshopper, i.), Felix Wiedwald (Eintracht Frankfurt, i.), Mateo Pavlovic (Ferencváros, kv.), Martin Kobylanski (Union Berlin, kv.), Nils Petersen (Freiburg, kv.), Eljero Elia (Southampton, kv.), Ludovic Obraniak (Caykur Rizespor, kv.), Richard Strebinger (Jahn Regensburg, kv.), Oliver Hüsing (Hansa Rostock, kv.)

Távozott: Davie Selke (RB Leipzig, 8.000.000), Sebastian Prödl (Watford, i.), Richard Strebinger (Rapid Wien, 500.000), Nils Petersen (Freiburg, 2.800.000), Koen Casteels (Wolfsburg, kv.), Martin Kobylanski (Bremen II), Luca Caldirola (Darmstadt, k.)

Vastaggal az elmúlt hét igazolásai, lezárva szerdán este

 

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek