Bundesliga: A siker két kulcsa a nyugalom és a csapatkapitány – Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.27. 21:00
Zsinórban hatodik bajnokiját is megnyerte odahaza Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Bundesliga 12. fordulójában. Dárdai Pál szerint a siker egyik kulcsa a nyugalom, a másik a csapatkapitány volt.

„Férfias mérkőzés volt, sok párharccal és sok becsúszó szereléssel – nyilatkozott a mérkőzés után a berliniek mestere, Dárdai Pál. – Miután hátrányba kerültünk, csapatom nyugodt maradt, kapitányunk pedig megszerezte 100. Bundesliga-gólját, amely egyben a győzelmet is jelentette számunkra. Egy hétig jó lesz a siker után a hangulat a városban, remélem, a következő mérkőzésre több néző jön majd ki. Szeretek együtt dolgozni Vedad Ibiseviccel, remélem, ez kölcsönös, Ibisevic remek kapitány, remek csapatjátékos.”Dárdai Pál. – Miután hátrányba kerültünk, csapatom nyugodt maradt, kapitányunk pedig megszerezte 100. Bundesliga-gólját, amely egyben a győzelmet is jelentette számunkra. Egy hétig jó lesz a siker után a hangulat a városban, remélem, a következő mérkőzésre több néző jön majd ki. Szeretek együtt dolgozni Vedad Ibiseviccel, remélem, ez kölcsönös, Ibisevic remek kapitány, remek csapatjátékos.”

„Kontrolláltuk a mérkőzést, a semmiből kaptuk az első gólt, de azt újabb nem követte. Megőriztük hidegvérünket, ennek az eredménye az egyenlítés, majd a győztes találat. Győzelmünk teljesen megérdemelt” – szögezte le a magyar szakember.

Sokhetes sérülése után tért vissza Vladimír Darida, aki csereként lépett pályára, majd a hajrában lecserélte őt Dárdai Pál.

„Rövidre sikerült a visszatérésem, de edzőm elmondta, hogy csakis taktikai okokból cserélt le. Remekül érzem magam, sérülésem a múlté, semmilyen fájdalmat nem érzek. Remélem, az idényben veretlenek maradunk idehaza, nagyon örülünk a hatodik sikernek.”

NÉMET BUNDESLIGA
12. FORDULÓ

Hertha BSC–Mainz 2–1 (Ibisevic 36., 67., ill. A. Seydel 25.)
Kiállítva: Ibisevic (74., Hertha), ill. Gbamin (62., Mainz)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik