Bundesliga: a Bayern már a rajton beindította a gólhengert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.14. 22:24
null
A Bayern megadta az alaphangot – lehet, hogy megint végig a bajorok hátát nézi majd a mezőny? (Fotó: Action Images)
A Bayern München hazai pályán 5–0-ra legyőzte a Hamburgot a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) péntek esti nyitányán.

A szezon első gólját Medhi Benatia szerezte fejjel-vállal Xabi Alonso kapu elé kanyarított szabadrúgását követően a 27. percben.

A fordulás után felgyorsultak az események: Robert Lewandowski egy röviden kifejelt labdából belőtte a másodikat, Douglas Costa külsővel középre adott labdájából Thomas Müller befejelte a harmadikat, majd jött megint Müller, aki a Lewandowskitól kapott labdával a kapust is kicselezte, mielőtt a hálóba helyezett. Történt mindez nagyjából húsz perc leforgása alatt.

S hogy szülessen brazil gól is a nyitányon, egy hatalmas védelmi hibát követően Douglas Costa ballal bevágta az ötödiket is nem sokkal a lefújás előtt.

Mint beszámoltunk róla, Stieber Zoltán nem volt tagja a Hamburg keretének – a német sajtóban olyan spekulációk is megjelentek, hogy távozik a HSV-től. Klubja ezt a lehetőséget cáfolta.

A Bayern kezdő tizenegyében helyet kapott a Juventustól igazolt chilei válogatott játékos, Arturo Vidal is.

A bajor csapat – amely a legutóbbi tíz közös bajnokin 44 gólt vágott a HSV-nek – korábban egyszer nyert ötgólnyi különbséggel az első fordulóban: 1972-ben az Oberhausen ellen (5–0).

NÉMET BUNDESLIGA
1. FORDULÓ, pénteki mérkőzés
Bayern München–Hamburg 5–0
(Benatia 27., R. Lewandowski 53., Th. Müller 69., 73., Douglas Costa 87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik