Bundesliga: A Bayern ellen meglátjuk, milyen a védelmünk - Dárdai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.23. 14:09
null
Dárdai Herthája a német rekordbajnok arénájába látogat – bravúr lenne a Bayern ellen is megőrizni a veretlenséget (Fotó: AFP)
A hétmérkőzéses bajnoki veretlenségi sorozatot építő Hertha BSC a Bayern München vendége lesz a német labdarúgó Bundesliga 30. fordulójában. A Bayern a bajnoki címet is megszerezheti a hétvégén – igaz, nem szombaton, hisz a második Wolfsburg vasárnap lép pályára –, de Dárdai Pál, a Hertha trénere amondó, csapata nem statisztálni utazik Münchenbe. Ez Dárdai Herthájának eddigi legnagyobb feladata, a magyar edző a döntetlennel már nagyon elégedett lenne.

A Hertha BSC-t 3574 szurkoló kíséri el a müncheni Allianz Arenába, ahol a héten az FC Porto 6–1-es verést kapott. A berliniek nem szeretnének beleszaladni a késbe.

SZAVAZÁS

Dárdai Herthája sorrendben a Bayernnel, a Mönchengladbachhal és a Dortmunddal találkozik. Milyen mérleggel zárja a csapat ezt a nehéz sorozatot?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem akarok nevetséges kijelentéseket tenni, nyilvánvalóan nem mi vagyunk a mérkőzés esélyesei. Fontos, hogy a srácok megmutassák az erejüket, taktikailag éretten és okosan játsszanak, no meg jól szórakozzanak a mérkőzésen. Minden eredményt elfogadok, ha látom a szenvedélyt és a harci szellemet. Hét mérkőzés óta veretlenek vagyunk, a döntetlent már sikerként könyvelném el” – kezdte Dárdai Pál csütörtöki sajtótájékoztatóján. Ahogy a Bundesliga hivatalos honlapja is megemlíti, ez lesz az igazán nagy próba a berliniek védelmének.

„Csodákat nem várhatunk. Kialakítottuk a szisztémát, működik, folytatni akarjuk a jó sorozatot. Jön a Bayern, a Gladbach és a Dortmund elleni meccs, nem tudom elképzelni, hogy a hátralevő meccseinket mind elveszítsük. A Bayern ellen meglátjuk, milyen erős a védelmünk, féken tudja-e tartani a münchenieket. Ha itt is jól védekezünk, akkor tudjuk, hogy tényleg stabil a csapatrész. Fontos, hogy a Bayern játékosait ne engedjük be a büntetőterületre, óriási próba előtt állunk. Nagyon jó napot kell kifognunk, hogy pontot szerezzünk. Játékosként átéltem már győzelmet is a Bayern ellen, de olyat is, hogy tizenöt perc után három nullás hátrányban voltunk” – folytatta Dárdai.

A Hertha szombaton 18.30-kor lép pályára a Bayern otthonában. Amennyiben a német rekordbajnok müncheniek megnyerik a mérkőzést, akkor 76 ponttal zárják a 30. fordulót – és aranyérmet ünnepelhetnek, ha vasárnap a Wolfsburg nem tud győzni a Mönchengladbach otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik